Έκκληση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο των μεγάλων θεμάτων κάνει ο Γ. Θεοδωρακόπουλος και η Δημοτική του Ομάδα

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 11:48 | Λυκόβρυσης - Πεύκης
Έκκληση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο των μεγάλων θεμάτων κάνει ο Γ. Θεοδωρακόπουλος και η Δημοτική του Ομάδα
|||

         Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Συμμαχία Πολιτών Πεύκης - Λυκόβρυσης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, η μοναδική ανεξάρτητη δημοτική παράταξη του δήμου μας, με επιστολή της προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το δήμαρχο, ζήτησε θεσμικά, χωρίς κραυγές και αντιπαραθέσεις αλλά με χαμηλούς τόνους και πάντα τεκμηριωμένα να συζητηθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο κάποια από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους. Θέματα που χρόνια τώρα, αφού ο κ. Μαυρίδης είναι εκλεγμένος οκτώ έτη, δεν έφερε για συζήτηση. Και βεβαίως σε αυτή τη συζήτηση να συμμετάσχουν φορείς και κάτοικοι της πόλης.

 

        Συγκεκριμένα αναφέραμε:

 

  1. Υπερεπείγουσα είναι και η υπόθεση της πολιτικής προστασίας εν όψει του θέρους και όχι μόνο. Ο δήμος φιλοξενεί τρία υπέροχα δάση και είναι λογικό να ανησυχούμε όλοι. Τι κάνουμε λοιπόν, πώς έχουμε οργανωθεί, πώς προχωράμε προς τους θερινούς μήνες; Η αντιμετώπιση του χιονιά από τη διοίκηση του δήμου μας τα δυο τελευταία χρόνια ήταν και ασυντόνιστη και δυστυχώς και αναποτελεσματική.

  2. Η υπόθεση της ασφάλειας των πολιτών από την αύξηση της παραβατικότητας έχει τεθεί πολλές φορές από την παράταξή μας. Κι έχει συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή. Προφανώς η απόφαση πάρθηκε για τα μάτια του κόσμου. Την ίδια ώρα στο δήμο μας η παραβατικότητα και οι απειλές κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αυξάνονται ραγδαία. Δυστυχώς ακόμα περιμένουμε τη συνεδρίαση έστω της διαπαραταξιακής επιτροπής. ΓΙΑΤΙ;

  3. Η ακρίβεια καλπάζει, τα προβλήματα των κατοίκων του δήμου μας πολλαπλασιάζονται. Η συζήτηση για το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου, τα τιμολόγια στις διάφορες υπηρεσίες (πχ στους παιδικούς έχουμε τα υψηλότερα τροφεία) και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακρίβειας είναι πολύ επείγουσα υπόθεση και είναι ανάγκη να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

 

  1. Επίσης επείγον θέμα είναι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας, κορυφαίο τομέα για την ποιότητα ζωής, αλλά πολύ προβληματικό στο δήμο μας. Η καθαριότητα, η κατάσταση των δρόμων, οι γειτονιές, τα πεζοδρόμια είναι σε μια κατάσταση απαράδεκτη. Δεν υπάρχει πχ δυνατότητα για να κυκλοφορήσει μια μητέρα (ή πατέρας) με το καροτσάκι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για έναν περίπατο μικρών ή μεγάλων στους δρόμους του δήμου μας. Με άλλα λόγια δεν υπάρχουν πεζοδρόμια για τους πεζούς στην πόλη μας. Κι όμως όλα αυτά η πλειοψηφία δεν τα έχει φέρει να συζητηθούν στο ΔΣ τα τελευταία χρόνια. Θα πείτε μήπως έφερε τα θέματα του πρασίνου, των παιδικών χαρών, ή των αθλητικών εγκαταστάσεων…ΓΙΑΤΙ;

 

  1. Η υπόθεση της λεωφόρου Κύμης: Είναι κατεπείγον θέμα. Ενώ υπάρχουν πολλά προβλήματα από το γεγονός ότι η επέκταση εντός των ορίων της Λυκόβρυσης δεν γίνεται με μετροπόντικα αλλά με τη μέθοδο cut and cover (διάνοιξη με την κλασική μέθοδο και στη συνέχεια σκέπασμα) υπογραμμίζουμε ιδιαιτέρως ότι η λύση που προκρίθηκε καταστρέφει τον φυσικό πλούτο της πόλης, το ρέμα της Πύρνας. Όμως δεν φέρατε ποτέ το θέμα στο ΔΣ για συζήτηση και βεβαίως για πιθανές αντιδράσεις. Αντιθέτως είδαμε το δήμαρχο κ. Μαυρίδη να μετέχει σε πρωτοβουλίες του δήμου Νέου Ηρακλείου για να ανατραπεί η μελέτη στα πρώτα 250 μέτρα που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Ν. Ηρακλείου, όπου η Κύμης είναι επίγειος και όχι υπόγειος. Σωστά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του γειτονικού δήμου αλλά για το δήμο μας που φιλοξενεί το 90% της Κύμης ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Γιατί; (Σημείωση: Μετά την επιστολή μας η διοίκηση του δήμου έφερε για συζήτηση τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, αλλά είναι ήδη πολύ αργά).

 

       Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που έχουμε θέσει στο παρελθόν να έρθουν για συζήτηση στο ΔΣ, όπως η Παιδεία, τα δάση, η κεντρική πλατεία της Πεύκης, το ημιτελές γυμναστήριο της Λυκόβρυσης, η Λ. Ειρήνης, η τοπική αγορά, η στήριξη των νέων επαγγελματιών και επιστημόνων και άλλα.

 

       Μπορεί η πλειοψηφία του δήμου να αρνείται με διάφορες δικαιολογίες να ασχοληθούμε οργανωμένα, συναινετικά και συστηματικά με τα σημαντικά θέματα της πόλης (Πεύκης και Λυκόβρυσης), όμως εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε να τα θέτουμε και να αγωνιζόμαστε για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στο δήμο μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής, πρώην δήμαρχος Πεύκης

Κατερίνα Φασουλά, δημοτική σύμβουλος, μέλος της Αβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Φραντζέσκα Αλεξοπούλου_Πετράκη, δημοτική σύμβουλος, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου

Κώστας Ξανθόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υ.Γ. 1: Ο δήμαρχος εξακολουθεί να μην παραχωρεί στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ένα χώρο για να συνεδριάζει την ώρα που έχει παραχωρήσει γραφεία, για τα οποία υπάρχει νόμος, σε άλλες παρατάξεις. Δυστυχώς όταν ο δήμος μας δεν διοικείται δημοκρατικά συμβαίνουν κι αυτά.

Υ.Γ. 2: Η επιστολή αυτή την οποία κοινοποιούσαμε μέσω του δήμου και στις άλλες δημοτικές παρατάξεις δυστυχώς δεν κοινοποιήθηκε.

Υ.Γ. 3: Τον περασμένο Ιούνιο η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ είχε καλέσει με ανοικτή επιστολή όλες τις δυνάμεις του τόπου που ανησυχούν για τον κατήφορο του δήμου μας να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο σωτηρίας του δήμου μας. Επειδή η κατάσταση χειροτερεύει το κείμενο της επιστολής ισχύει τώρα ακόμη περισσότερο.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο