Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης: Τοποθέτηση 10 ειδικά σχεδιασμένων κάδων ανακύκλωσης στο Ηλιακό Χωρίο και σε Δημοτικά Σχολεία

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 16:15 | Λυκόβρυσης - Πεύκης
Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης: Τοποθέτηση 10 ειδικά σχεδιασμένων κάδων ανακύκλωσης στο Ηλιακό Χωρίο και σε Δημοτικά Σχολεία Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης: Τοποθέτηση 10 ειδικά σχεδιασμένων κάδων ανακύκλωσης στο Ηλιακό Χωρίο και σε Δημοτικά Σχολεία Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης: Τοποθέτηση 10 ειδικά σχεδιασμένων κάδων ανακύκλωσης στο Ηλιακό Χωρίο και σε Δημοτικά Σχολεία Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης: Τοποθέτηση 10 ειδικά σχεδιασμένων κάδων ανακύκλωσης στο Ηλιακό Χωρίο και σε Δημοτικά Σχολεία Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης: Τοποθέτηση 10 ειδικά σχεδιασμένων κάδων ανακύκλωσης στο Ηλιακό Χωρίο και σε Δημοτικά Σχολεία
|||||||

       Από το γραφείο τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης σε συνεργασία με τους φορείς TAG GREEN, ΕΔΕΜ (Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών) και με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συμμετέχει στο έργο «Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα – Δίνουμε μια νέα ζωή – UpTextile». Στο πλαίσιο του έργου, τοποθετήθηκαν από την εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων - υποδημάτων «RECYCOM» (φορέας υποστήριξης του έργου), 10 ειδικά σχεδιασμένοι κάδοι, 5 κάδοι στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, και 5 κάδοι σε τοποθεσίες στο Ηλιακό Χωριό.

 

     Το έργο εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2021 από το Πράσινο Ταμείο και αφορά στην ενίσχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, πολιτών και φορέων σε θέματα, που έχουν να κάνουν με την πρόληψη-επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων (ρούχα, υφάσματα, παπούτσια, ζώνες κ.α.) με παράλληλη πιλοτική εφαρμογή διαλογής στην πηγή των κλωστοϋφαντουργικών.

 

    Η τοποθέτηση των κάδων, αποτελεί μέρος του πακέτου δράσεων πιλοτική εφαρμογής, που θα υλοποιηθεί στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και αφορά στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου και τους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού, όπου οι μαθητές και οι κάτοικοι θα μπορούν να συλλέγουν κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα οποία θα συλλέγονται από τη «RECYCOM», που υποστηρίζει το έργο ώστε αυτά να προωθούνται, για επαναχρησιμοποίηση, μεταποίηση και ανακύκλωση.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο