Γ.Θεοδωρακόπουλος: Κρίσιμος ο ρόλος της νέας προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σωστή και δημοκρατική λειτουργία του

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 15:08 | Λυκόβρυσης - Πεύκης
Γ.Θεοδωρακόπουλος: Κρίσιμος ο ρόλος της νέας προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σωστή και δημοκρατική λειτουργία του Γ.Θεοδωρακόπουλος: Κρίσιμος ο ρόλος της νέας προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σωστή και δημοκρατική λειτουργία του
||||

        Από το γραφείο τύπου της "Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης - Λυκόβρυσης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Με νέο προεδρείο προχωράει το Δημοτικό Συμβούλιο στο δεύτερο ήμισυ της θητείας του, που συμπεριλαμβάνει τον Οκτώβριο του 2023 και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόεδρος εξελέγη η Γεωργία Ποριώτου, από την παράταξη του δημάρχου με 22 θετικές ψήφους, επί 29 παρόντων σε σύνολο 33 μελών. Έξι ψηφοδέλτια ήταν λευκά και ένα άκυρο. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κώστας Μπελεχρής, από την παράταξη «Δήμος μπροστά» με 22 θετικές ψήφους, πέντε λευκά και δυο άκυρα και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου η γνωστή συγγραφέας πολλών παιδικών βιβλίων Φραντζέσκα Αλεξοπούλου- Πετράκη από τη δημοτική μας παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» με 24 θετικές ψήφους, δηλαδή το μεγαλύτερο αριθμό του προεδρείου, τέσσερα λευκά και ένα άκυρο.

 

      Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με δηλώσεις του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο προεδρείο και υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες που έχει η νέα πρόεδρος, η οποία θα διαμορφώσει με τις προτάσεις της, τις πρωτοβουλίες της και τις αποφάσεις της νέο κλίμα στις συνεδριάσεις, οι οποίες εδώ και δύο χρόνια έχουν προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες και από τις παρατάξεις αλλά και από την Κοινωνία των Πολιτών.

 

     «Η πανδημία άλλαξε εντελώς τα πράγματα, περιορίζοντας ουσιαστικά το ρόλο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αφού οι συνεδριάσεις διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη ενώ θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία στο χώρο του δημοτικού Θεάτρου, όπως έχουμε προτείνει. Και φυσικά οι συνεδριάσεις να είναι ανοικτές σε όλους τους πολίτες, έστω και με τηλεδιάσκεψη. Δυστυχώς όμως η άποψη του δημάρχου και της δημοτικής του ομάδας δεν επέτρεψαν να γίνει αυτό που βλέπουμε όχι μόνο σε όλους τους γειτονικούς δήμους αλλά και στην συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

 

    Και συνέχισε: «Στο δήμο μας υπάρχει σοβαρό θέμα δημοκρατίας. Εμείς για ένα μεγάλο διάστημα της πανδημίας στηρίξαμε άνευ όρων το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Όμως διαπιστώσαμε ότι δεν έγινε ούτε ένα βήμα για να λειτουργήσει σωστά το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο τέως πρόεδρος. Πουθενά δεν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες υποβάθμισης των δημοτικών παρατάξεων και βεβαίως φίμωσης των πολιτών. Όμως περισσότερα και βεβαίως χωρίς κραυγές και εντάσεις θα αναφέρουμε στην πρώτη συνεδρίαση».

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο