Displaying items by tag: σβακ

..

..

..

Ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου

 

Απαντώντας σε ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλίας Μπάρμπας δηλώνει σχετικά:

 

«Ο κ. Παπαδημητρίου εδώ και καιρό έχει επιλέξει να πολιτεύεται στον Δήμο μας με το να παραπληροφορεί συστηματικά τους δημότες. Αυτή τη φορά στόχος του το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) για τον οποίο έχουν προηγηθεί σειρά διαβουλεύσεων, ενημερώσεων και στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε δημόσιες διαδικασίες με παρουσία δημοτών.

 

Δείτε ακόμα: Γ. Παπαδημητρίου: Διαβούλευση ΣΒΑΚ ή όταν ο κ. Μπάμπαλος κοροϊδεύει την κοινωνία.

 

Σκόπιμα αποκρύπτει από τους δημότες ότι σε αυτή τη φάση δεν μιλάμε για νέα δημόσια διαβούλευση αλλά για την τελική παρουσίαση του Σχεδίου του ΣΒΑΚ. Και λέμε σκόπιμα διότι ο ίδιος γνωρίζει ότι το ΣΒΑΚ, μετά τις διαβουλεύσεις που έγιναν, έχει περάσει από την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, στην οποία μετέχει μέλος της παράταξής του και από το οποίο πολύ εύκολα θα μπορούσε να ζητήσει να τον ενημερώσει και να του κοινοποιήσει το Σχέδιο.

Όμως, λάτρης του λαϊκισμού και της διαστρέβλωσης της αλήθειας, αποκρύπτει από τους δημότες ότι ακόμα και αν έχει αδυναμία ο ίδιος να συνεννοηθεί με τα στελέχη της δημοτικής του ομάδας, θα μπορούσε να ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία οποιαδήποτε ώρα και στιγμή το Σχέδιο για να το μελετήσει.

Τον καλούμε για ακόμη μια φορά να αρθεί στο ύψος της ευθύνης που αρμόζει σε έναν επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας και να σταματήσει τη διασπορά παραπληροφόρησης.

Ο Δήμος Ηρακλείου και οι δημότες του απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα ,τις οποίες είναι ολοφάνερο πια ότι στερείται ο κ. Παπαδημητρίου».

 

Δείτε ακόμα: Η ¨κάνουλα¨ ολοένα και ανοίγει...τζάμπα μάγκες;


Published in Ηρακλείου

..

..

..

 

12 το μεσημέρι όρισε τη διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) η δημοτική αρχή Μπάμπαλου και αυτήν τη φορά. Τις δυο προηγούμενες, η 1η και η 2η διαβούλευση έγιναν στις 11 το πρωί, προφανώς για να αποφευχθεί η προσέλευση του μεγάλου όγκου των ενδιαφερομένων. Όπως είναι λογικό, προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με τον Γιώργο Παπαδημητρίου να μιλά για προσχηματική διαδικασία.

 

Να σημειωθεί ότι για τη σημερινή διαβούλευση δεν ήρθε κανένα δελτίο τύπου από το Δήμο, παρά το γεγονός ότι καθημερινά στέλνει το σύνολο των δράσεών του.

 

Η ανακοίνωση Παπαδημητρίου:

 

" Για – υποτιθέμενη - διαβούλευση μιλάει η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και ο κ. Μπάμπαλος, η οποία προηγήθηκε δήθεν για το ΣΒΑΚ, το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας της πόλης. 

Είχαμε ενημερώσει και στο παρελθόν ότι διαβούλευση πρέπει να είναι ουσιαστική. Πρέπει να δοθεί στους κατοίκους της πόλης η δυνατότητα να συμμετέχουν να ρωτήσουν και να προτείνουν.

 

Αντί αυτών ο κ. Μπάμπαλος προτίμησε να κοροϊδεύει την κοινωνία. 

  • Η υποτιθέμενη πρώτη δημόσια διαβούλευση έγινε Παρασκευή στις 11:00 το πρωί στο δημαρχείο.

  • Η υποτιθέμενη δεύτερη δημόσια διαβούλευση έγινε Τετάρτη 11:00 το πρωί στο πολιτιστικό πολύκεντρο.

  • Η υποτιθέμενη παρουσίαση της μελέτης έγινε σήμερα στις 12 το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη! 

 

Πάλι καλά που ο κ. Μπάμπαλος δεν έκανε τη διαβούλευση στις 11 το βράδυ.

 

Δείτε ακόμα: Προσπαθεί να περάσει κρυφά το ΣΒΑΚ...

 

 

Είναι προφανές ότι είναι μία προσχηματική διαβούλευση που στόχο έχει να αποκλείσει μεγάλες ομάδες του πληθυσμού από την ενημέρωση και την έκφραση γνώμης. Στις 11 και 12 Το πρωί μπορεί να συμμετέχουν μονο συνταξιουχοι και άνεργοι.

 

Καλούμε τον κ. Μπάμπαλο για μία ακόμα φορά να αφήσει τα προσχήματα και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και να συζητήσει ουσιαστικά με τους ηρακλειώτες και τις ηρακλειώτισσες το το καυτό ζήτημα των μεγάλων αλλαγών που θα επιφέρει το ΣΒΑΚ στην κυκλοφορία στην πόλη. 

 

Αυτές οι αλλαγές δεν πρέπει να γίνονται εν κρυπτώ, όπως είναι ο αγαπημένος τρόπος διοίκησης του κ. Μπαμπαλου

 

Δείτε ακόμα:    Σε "lockdown" το Ε.Σ.Υ. - "Κόβονται" κατά 80% τα προγραμματισμένα χειρουργεία με έγγραφο του υπουργείου Υγείας

 

Published in Ηρακλείου

..

..
..

Σήμερα, Τετάρτη 24/11, στις 12.00 θα παρουσιάσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Εντύπωση προκαλεί η επιλογή εργάσιμης ημέρας και ώρας καθώς πολλοί πολίτες δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση. Έτσι δεν θα έχουν και γνώμη σχετικά με το σχέδιο, παρά το κάλεσμα του Δήμου προς τους πολίτες "για την συμμετοχή τους ώστε να λάβουν γνώση των προτάσεων της μελέτης".

Οι δημότες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν θα πρέπει να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο https://dimosirakliouattikis.my.webex.com/dimosirakliouattikis.my/j.php?MTID=m8a996b7a82eea80f01e9369a6ba98f7f . Για πληροφορίες και επιβεβαίωση συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2132000201 κα Μαγλαρά Σταματία και 2132000250 κα Καραμπάτσου Μαγδαληνή.


Γιώργος Παπαδημητρίου: Κανένας σεβασμός στους δημότες μας

Με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σχολίασε έντονα την ώρα της παρουσίασης του ΣΒΑΚ τονίζοντας πως η επιλογή έγινε “ώστε να μη μπορούν να παρακολουθήσουν οι εργαζόμενοι συνδημότες μας”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του:

“Εμπαιγμός για άλλη μια φορά.

Κανένας σεβασμός στους Δημότες μας.

Για άλλη μια φορά ο κύριος Δήμαρχος προκλητικά και αντιδεοντολογικά, επιλέγει να κάνει μια παρουσίαση μελέτης για το ΣΒΑΚ ( σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας) μέρα και ώρα που δε μπορούν να συμμετέχουν οι συνδημότες μας.

Τετάρτη 12:00 το μεσημέρι. Μέρα και ώρα ώστε να μη μπορούν να παρακολουθήσουν οι εργαζόμενοι συνδημότες μας.

Απογοήτευση για άλλη μια φορά είναι η λέξη που χαρακτηρίζει αυτές τις πρακτικές του Δημάρχου. Σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε πάντα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές.


Για την ουσία της μελέτης θα τοποθετηθούμε αφού μας την αποστείλουν κιόλας.”

Διαβάστε και αυτό: Κοινωνικό μέρισμα: Το φορολογητέο εισόδημα κόβει συνταξιούχους από τα 250 ευρώ, αποκλείονται άνεργοι και αμειβόμενοι με τον κατώτατο μισθό

Published in Ηρακλείου
Tagged under

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο