Displaying items by tag: προγραμμα αντωνης τριτσης

        Μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου

 

        Από το γραφείο τύπου του Δήμου Βύρωνα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Εκατόν τριάντα (130) νέες στάσεις ανακύκλωσης με διακριτά ρεύματα για χαρτί, γυαλί, μέταλλο, πλαστικό αλλά και ρούχα και ηλεκτρικές συσκευές, θα αναπτυχθούν τον επόμενο χρόνο σε όλο τον Βύρωνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 260. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή που θα καλύπτει πλέον ολόκληρο τον Δήμο μας.

 

       Ήδη, το τελευταίο διάστημα έχουν αναπτυχθεί στο Βύρωνα, 18 νέες στάσεις ανακύκλωσης τριών ρευμάτων (μέταλλο, πλαστικό, χαρτί).

 

       Διαβάστε κι αυτό: Ρ.Ε.Κ. Βύρωνα: Να δοθούν άμεσα τα Μ.Α.Π. στους εργαζόμενους του Δήμου που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ

 

      Μαζί με τις νέες στάσεις ανακύκλωσης, ο Δήμος Βύρωνα θα προμηθευτεί και ένα νέο απορριμματοφόρο καθώς και εξοπλισμό για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών (ΣΜΑΥ) και την μεταφορά των ανακυκλώσιμων με χοάνη, τράκτορα με δύο ημιρυμουλκούμενα και δύο container για την προσωρινή αποθήκευση. Το έργο προβλέπει ακόμα και δράσεις ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης των πολιτών.

 

     Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Βύρωνα εναρμονίζεται πλήρως με το ισχύον Ευρωπαϊκό και Εθνικό θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει διαλογή στην πηγή ξεχωριστά για κάθε υλικό και όχι μέσα σε ένα μπλε κάδο όπως συμβαίνει για τους περισσότερους άλλους Δήμους της χώρας.

 

    Να σημειωθεί ότι ενώ οι άλλοι Δήμοι πληρώνουν για το περιεχόμενο του μπλε κάδου, που περισσότερο από το μισό καταλήγει στη χωματερή, ο Δήμος Βύρωνα έχει έσοδα από την πώληση των ανακυκλώσιμων.

Published in Βύρωνος

        Από το γραφείο τύπου του Δήμου Παπάγου Χολαργού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση μιας ακόμα πρόταση του Δήμου μας στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» και συγκεκριμένα, «Συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και αναβάθμιση ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Παπάγου-Χολαργού» με πόσο χρηματοδότησης 2.164.000,52 ευρώ.

 

       Η πρόταση του Δήμου που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελείται από τρία (3) υποέργα:

 

1. "Αναβάθμιση εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού «Αντώνιος Πολύδωρας» με τη δημιουργία δύο (2) γηπέδων padel", εντός διαμορφωμένου/περιφραγμένου χώρου, συμβάλλοντας στην αξιοποίηση του υπάρχοντος χώρου και τη γενικότερη αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου (94.302,00 €).

2. "Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παπάγου – Χολαργού", το οποίο αφορά σε εργασίες συντηρήσεων και επισκευών σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων σε συνολικά δέκα (10) νηπιαγωγεία και οκτώ (8) δημοτικά σχολεία του Δήμου (1.110.039,68 €):

- 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού

- 1ο, 2ο, 3ο Νηπιαγωγείο Παπάγου και Παράρτημα 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου

- 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού - 1ο, 2ο, 3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

3. "Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παπάγου – Χολαργού", το οποίο αφορά σε εργασίες συντηρήσεων και επισκευών σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων σε συνολικά πέντε (5) σχολικά κτίρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου (991.960,84):

- 1ο Γυμνάσιο Παπάγου

- 1ο Λύκειο Παπάγου

- 1ο, 2ο Γυμνάσιο Χολαργού - 2ο Λύκειο Χολαργού

        Από το γραφείο τύπου του Δήμου Παλλήνης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Δυο ακόμη αναπτυξιακά σχέδια που μελετήθηκαν από τον Δήμο Παλλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αντώνης Τρίτσης», με Αποφάσεις που υπέγραψε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στις 29 Ιουνίου 2022 και ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση τους.

 

       Πρόκειται για το πρόγραμμα της Ηλεκτροκίνησης και το έργο των «Έξυπνων» Γωνιών Ανακύκλωσης, που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου με τον Αν. ΥΠΕΣ, Στέλιο Πέτσα.

 

       Με τις νέες χρηματοδοτήσεις, ο συνολικός προϋπολογισμός των αναπτυξιακών έργων του Δήμου Παλλήνης που εντάχθηκαν, έως τώρα, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», φτάνει στα 7,9 εκατ. ευρώ. Προηγήθηκαν οι εντάξεις του «έργου ανάπλασης του Ρέματος Παναγίτσας και των «μελετών ωρίμανσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» του Δήμου Παλλήνης.

 

      Ειδικότερα, τα νέα προγράμματα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», είναι τα εξής:

 

Α: «Ολοκληρωμένες δράσεις ηλεκτροκίνησης», προϋπολογισμού 1.803.580 ευρώ, που περιλαμβάνει την προμήθεια των 10 πρώτων ηλεκτρικών δημοτικών οχημάτων και των 10 πρώτων σταθμών φόρτισης, με τα οποία ο Δήμος Παλλήνης, εισέρχεται στην εποχή της Ηλεκτροκίνησης, μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων και την ρύπανση του περιβάλλοντος.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Παλλήνης προωθεί το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) για τη χωροθέτηση σταθμών φόρτισης σε όλη την πόλη. Ήδη, ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου και σύντομα θα ανακοινωθούν οι ακριβείς θέσεις των Σταθμών.       Διαβάστε κι αυτό: Ενοίκια: Στα ύψη οι τιμές – Αναλυτικά οι αυξήσεις ανά περιοχή

 

Β: «Έξυπνες» Γωνιές Ανακύκλωσης, προϋπολογισμού 882.232,72 ευρώ που περιλαμβάνει την δημιουργία 10 «Έξυπνων» Γωνιών Ανακύκλωσης με 12 θέσεις, την προμήθεια ειδικού οχήματος συλλογής και τη δημιουργία της κεντρικής πλατφόρμας παρακολούθησης.

Με την υλοποίηση του έργου, αλλά και σε συνδυασμό με την κατασκευή του Κεντρικού Πράσινου Σημείου, για το οποίο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ο Δήμος Παλλήνης καθίσταται πρωτοπόρος στην ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου ανακύκλωσης.

Published in Παλλήνης

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο