Displaying items by tag: προγραμμα αντωνης τριτσης

      Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σαρωνικού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Η αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του δήμου Σαρωνικού, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ποιότητα ζωής των δημοτών και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών Αντώνης Τρίτσης και χρηματοδοτείται με το ποσό των 2 εκατ. 70 χιλιάδων ευρώ, ύστερα από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανού Πέτσα.

 

   Με την υλοποίηση του έργου, που αποτελεί πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Πέτρου Φιλίππου, γίνεται συνολική προσπάθεια για αντικατάσταση όλων των πεπαλαιωμένων δικτύων σωληνώσεων από αμιαντοσωλήνα, αλλά και ορισμένων δικτύων σωληνώσεων από PVC τα οποία λόγω παλαιότητας αλλά και λόγω μικρής αντοχής σε πιέσεις παρουσιάζουν καθημερινές βλάβες με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού και να υπάρχουν τεράστιες οικονομικές απώλειες για τον δήμο.

 

    Η συγκεκριμένη δράση δρομολογείται σε υποδομές των Δ. Δ. Καλυβίων, Αναβύσσου, Σαρωνίδας, Παλαιάς Φώκαιας και Κουβαρά και το συνολικό μήκος των αγωγών που θα αντικατασταθούν είναι περίπου 27, 25 χλμ.

 

   «Χάρη στις άοκνες προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, την ευθύνη της οποίας έχει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος, καταφέραμε να προωθήσουμε και να είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα έργο πνοής για τον τόπο μας. Άμεσα προχωράμε στη δημοπράτησή του ώστε το καλοκαίρι να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου. Και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικά τον αναπληρωτή υπουργό κο. Στ. Πέτσα. Μεριμνούμε για την υγεία των πολιτών αναβαθμίζοντας τις πεπαλαιωμένες υποδομές ύδρευσης και εξασφαλίζοντας καλή ποιότητα νερού. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα. Το κράτος έχει υποχρέωση να το παρέχει στους πολίτες και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να το απολαμβάνουν χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν στο εμπόριο».

Published in Σαρωνικού

      Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με χρήματα που διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών η δημοτική αρχή προχωρά στην αγορά 7 νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων για να ενισχύσει αφενός τη διαρκή εκστρατεία για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Ηρακλειωτών, αφετέρου να δώσει μεγαλύτερο θετικό πρόσημο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης.

 

     Αναλυτικότερα, ο Δήμος θα απορροφήσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από πόρους του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης για να αγοράσει το επόμενο διάστημα:

 

  • 2 ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα

  • 1 ηλεκτρικό μικρό φορτηγό κλειστού τύπου

  • 1 ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών χρήσεων

  • 1 ηλεκτρικό όχημα καθαριστικό δρόμων

  • 1 ηλεκτρικό λεωφορείο

  • 1 ηλεκτρικό φορτηγό απορριμματοφόρο

 

     Εκτός των οχημάτων, με τα χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος θα δημιουργήσει και έναν πλήρη σταθμό για τη φόρτισή τους.

 

     Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, δεν θα είναι ο μοναδικός που θα γίνει στην πόλη καθώς, με διαφορετική πρόταση που έχει καταθέσει για χρηματοδότηση ο Δήμος (και αναμένεται να εγκριθεί άμεσα), δρομολογείται η κατασκευή περισσότερων σταθμών φόρτισης σε στρατηγικά σημεία του Ηρακλείου, τους οποίους θα μπορούν να κάνουν χρήση οι δημότες για τα δικά τους ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο