Displaying items by tag: νικη των πολιτων

       Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "ΝΙΚΗ των Πολιτών" Αγίας Παρασκευής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

   Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής», από τον πρ. Δήμαρχο και επικεφαλής της Γ. Σταθόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο, πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Δημήτρη Κονταξή συναντήθηκε, προ ημερών, με τους Χρ. Λαμπρινάκη Πρόεδρο και Θ. Γιώτα αν. Γραμματέα του Συλλόγου κατοίκων Πευκακίων.

 

    Η συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, αφορούσε τα προβλήματα της περιοχής Πευκάκια με επίκεντρο το προς κατασκευή «Αθλητικό Κέντρο» και το σχέδιο που παρουσίασε η Δημοτική αρχή, αντίγραφο εν πολλοίς σχεδίου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.

 

    Ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες τεχνικές προτάσεις και απόψεις, με βασική κατεύθυνση την ανάγκη δημιουργίας αθλητικού κέντρου και χώρων άθλησης, χωρίς κερκίδες, για πολίτες και ερασιτεχνικούς συλλόγους.

 

   «Η ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ» έχει αναλύσει στην διαβούλευση τις απόψεις της όσον αφορά τα αθλήματα που πρέπει να φιλοξενηθούν στα Πευκάκια όπως και για επί μέρους τεχνικά θέματα.

 

   Έχουμε, επίσης, διατυπώσει κατηγορηματικά την άποψη ότι η κατασκευή Αθλητικού κέντρου μπορεί να γίνει μόνο από τον Δήμο με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια η την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χωρίς συμμετοχή ιδιώτη με σεβασμό στην αναλογία των αναγκαίων και απαραίτητων χώρων πρασίνου στο Κέντρο.

 

    Θεωρούμε επίσης ότι για να μην γίνει το σχέδιο, που εκπονήθηκε με απευθείας ανάθεση, προεκλογικό πρόγραμμα του 2023, επιβάλλεται να προχωρήσει μετά από συζήτηση, πλήρης μελέτη για τον χώρο του Αθλητικού κέντρου.

..
..
..

Στο επίκεντρο της συνάντησης της αντιπροσωπείας της “Νίκης” με την ΕΝΕΒΕΠ βρέθηκε “η αναγκαιότητα στήριξης της αγοράς στον Δήμο αλλά και η ενίσχυση του ρόλου της Ένωσης”, καθώς και η πρόταση της “Νίκης” για μείωση κατά 20% των τελών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής» συναντήθηκε, πριν λίγες μέρες, με μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εμποροβιοτεχνών Αγίας Παρασκευής - ΕΝΕΒΑΠ και συζήτησαν τα κρίσιμα προβλήματα του κλάδου των επαγγελματιών στο Δήμο μας.

Η ομάδα της «ΝΙΚΗΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ» αποτελείτο από τους Γ. Σταθόπουλο πρ. Δήμαρχο, Π. Γκόνη πρ. Αντιδήμαρχο - Δημοτικό Σύμβουλο, Μαργαρίτα Δημητρίου - Καβρουδάκη Δημοτικό Σύμβουλο-πρ. Πρόεδρο ΠΑΙΣΔΑΠ, Θανάση Φαλούκα πρ. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Νικολέττα Λαΐου επαγγελματία και Βασίλη Τραυλό.

Εκ μέρους της ΕΝΕΒΑΠ συμμετείχαν οι Μάκης Τάρλας Πρόεδρος, Γιούλη Γεωργοπούλου Αντιπρόεδρος, Αλέκα Ζιώγα Γραμματέας και Πάνος Ζαρογιάννης μέλος ΔΣ.

Δείτε ακόμα: Αποσύρθηκε η πρόταση για αύξηση των τελών


Κομβικό θέμα της συνάντησης ήταν η αναγκαιότητα στήριξης της αγοράς στον Δήμο μας αλλά και η ενίσχυση του ρόλου της Ένωσης.

Ενημερώσαμε τους αντιπροσώπους της Ένωσης για την πρόταση μας (μαζί με άλλες παρατάξεις) να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη κατά 20% όπως και για πολλά άλλα θέματα (ελεγχόμενη στάθμευση, κυκλοφοριακό, πεζοδρομήσεις, ηλεκτροφωτισμός, διαφήμιση επιχειρήσεων, οδηγός καταναλωτή κ.α.) και για την πρόθεση που είχε η Δημοτική αρχή να αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 5% σε σπίτια και καταστήματα. Ενημερώσαμε επίσης για την μη εγγραφή κρατικών επιχορηγήσεων στον προϋπολογισμό.

Η συζήτηση μας έθιξε και γενικότερα θέματα της συγκυρίας αφού το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας βρίσκονται σε κίνδυνο κλεισίματος. Για το σκοπό αυτό οι καταστηματάρχες της πόλης μας σε στενή σχέση με την ΓΕΣΕΒΕ επιβάλλεται να διεκδικήσουν και θα μας έχουν αρωγούς προς αυτή την κατεύθυνση:

  1. Μειώσεις του ΦΠΑ.

  2. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα

  3. Ειδικότερα μέτρα για τον κλάδο της Εστίασης.

  4. Επιδότηση ρεύματος και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

  5. Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.

  6. Επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Οι φίλοι της ΕΝΕΒΑΠ μας ενημέρωσαν από την πλευρά τους, για τις διεκδικήσεις και την συζήτηση τους με την Δημοτική αρχή (γραφεία – στολισμός - εκδηλώσεις κ.α.) και συμφωνήθηκε η τακτική μας επικοινωνία.

Διαβάστε και αυτό:
Σε "lockdown" το Ε.Σ.Υ. - "Κόβονται" κατά 80% τα προγραμματισμένα χειρουργεία με έγγραφο του υπουργείου Υγείας

Published in Ηρακλείου

..

..
..

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 10.30 η “Νίκη των Πολιτών” διοργανώνει πεζοπορία στον Υμηττό αφιερωμένη στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα.


Ο Νοέμβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα, που είναι ο συχνότερος Καρκίνος στους άνδρες και 3ος στις γυναίκες.

<<Το ραντεβού μας θα είναι λίγο μετά το Μοναστήρι του Άι Γιάννη. Θα περπατήσουμε τον χωματόδρομο μέχρι το Τρίστρατο και μετά στην άσφαλτο, μέχρι το σύνορο με τον Παπάγο δηλαδή με την επιστροφή 6 περίπου χιλιόμετρα. Ελάτε με την παρέα σας και με παπούτσια πεζοπορίας>> σημειώνει στο κάλεσμα της η παράταξη της Αγίας Παρασκευής.

Διαβάστε και αυτό: Γιάννης Σταθόπουλος: Είναι το απολύτως λογικό να υποστηρίξουμε το αίτημα όσων εργάζονται επί χρόνια (video)

 

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο