Displaying items by tag: κυμης

..

..

..

 Τουλάχιστον θα έχουν να λένε ότι προσπάθησαν. 

Λίγο πριν την εκκίνηση του έργου ο Δήμος Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι, σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία του μπάσκετ, ζητάνε να γίνει σκεπαστή η επέκταση της Λ. Κύμης και πάνω της να κατασκευαστεί σύγχρονο γήπεδο 3x3 "που θα βάλει το Ηράκλειο  "..στον χάρτη του πανελλήνιου αλλά και του πανευρωπαϊκου μπάσκετ", χωρίς να διευκρινίζει τι θα γίνει με τον παγκόσμιο χάρτη! 

 

Αφού "αποκοιμήθηκαν" δέκα χρόνια, τώρα διεκδικούν.

 

 Το δελτίο τύπου του Δήμου

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σύμμαχος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην διεκδίκηση καλύτερων όρων επέκτασης της λεωφόρου Κύμης. Πρωτοβουλία – πρόταση Μπάμπαλου σε Λιόλιο για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου 3Χ3

Ακόμα ένα σύμμαχο στην διεκδίκηση των βέλτιστων δυνατών, για την πόλη και τους κατοίκους, συνθηκών κατασκευής της επέκτασης της λεωφόρου Κύμης στα όριά του εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενώνει τη φωνή της με αυτή του Δήμου ζητώντας από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η διάνοιξη της Κύμης κατά μήκος του Ηρακλείου να γίνει με σκεπαστό το κομμάτι του δρόμου στο ύψος της επιφάνειας του εδάφους, ούτως ώστε στο νέο χώρο που θα δημιουργηθεί να κατασκευαστεί ένα πρότυπο αθλητικό συγκρότημα αποκλειστικά για αγώνες μπάσκετ 3Χ3. Είχε προηγηθεί σχετική πρωτοβουλία, επιστολή και συνάντηση, του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου, προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ευάγγελο Λιόλιο, στην οποία ο δήμαρχος εξηγούσε τη θέση, τα αιτήματα και τις προτάσεις του Δήμου και των δημοτών γύρω από την κατασκευή του έργου της επέκτασης της λεωφόρου Κύμης.

 

Δείτε ακόμα:          «Πρωταθλήτρια» στο κόστος στέγασης η Ελλάδα – Έρχονται αυξήσεις στα ενοίκια

 

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μπάμπαλος εξήγησε στον κ. Λιόλιο ότι το Ηράκλειο απαιτεί η επέκταση της λεωφόρου στα όρια της πόλης να γίνει με σκεπαστό όλο το τμήμα του νέου δρόμου που θα προκύψει έτσι ώστε, αφενός να μην υπάρξει ακόμα μια διχοτόμηση της πόλης, θίγοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, αφετέρου να δημιουργηθεί μια νέα, μεγάλη κοινόχρηστη έκταση εντός της οποίας, όπως έχει ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, να κατασκευαστούν χώροι πρασίνου και αθλητισμού.

Ο δήμαρχος, μάλιστα, εξειδίκευσε αυτή τη θέση και πρότεινε στον πρόεδρο της ΕΟΚ να συνδιεκδικήσουν, εκτός από την υπογειοποίηση με σκεπαστό το κομμάτι της επέκτασης της Κύμης, την κατασκευή στην επιφάνεια ενός ολοκληρωμένου αθλητικού συγκροτήματος για αγώνες και προπονήσεις μπάσκετ 3 on 3, το οποίο θα περιλαμβάνει κεντρικό γήπεδο και βοηθητικούς χώρους. Αυτό το συγκρότημα θα είναι το πρώτο το οποίο θα δημιουργηθεί στην Αττική και θα βάλει το Ηράκλειο καθώς το 3Χ3, πέρα από ότι αποτελεί πλέον ολυμπιακό άθλημα, έχει τρομερή άνοδο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Βεβαίως, πέρα από τις διεθνείς διοργανώσεις που θα μπορεί να φιλοξενεί αλλά και την προετοιμασία των εθνικών ομάδων, το αθλητικό αυτό συγκρότημα θα είναι στη διάθεση των Ηρακλειωτών για να μπορούν να αθλούνται μικροί και μεγάλοι.

Ο κ. Λιόλιος συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση του δημάρχου, τονίζοντας μάλιστα στην απαντητική του επιστολή πως «ένα εξειδικευμένο, σύγχρονο κέντρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και θα δίνει τη δυνατότητα κατάλληλης προετοιμασίας των Εθνικών μας Ομάδων, σαν αυτό που μπορεί να κατασκευαστεί στην εν λόγω τοποθεσία, θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος στην Ελλάδα».

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τη διεκδίκηση για τη βελτίωση των όρων κατασκευής της επέκτασης της λεωφόρου Κύμης στα όρια του Δήμου μας υπογραμμίσαμε ότι θα το κάνουμε με σοβαρότητα, σχέδιο και προτάσεις που θα ευνοούν την τοπική κοινωνία και όχι απλά με κινήσεις εντυπωσιασμού για το φαίνεσθαι οι οποίες, όμως, δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας εξασφαλίζουμε όσο το δυνατό περισσότερους και δυνατούς συμμάχους. Χαίρομαι που η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι πλέον στην ομάδα μας για να διεκδικήσουμε μαζί τη δημιουργία ενός πρότυπου αθλητικού κέντρου μπάσκετ 3Χ3 στο Ηράκλειο, το οποίο θα στρέψει τα φώτα της διεθνούς καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας. Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα μέχρι τον τελικό στόχο, που δεν είναι άλλος παρά να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον Δήμο και τους δημότες μας», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.


Published in Ηρακλείου
Tagged under

..
..
..

Δεύτερη φορά σε ένα μήνα οι κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης πήραν την κατάσταση στα χέρια και εισέβαλαν στο δημοτικό συμβούλιο επιβάλλοντας να συζητηθούν τα προβλήματα τους. Η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Ο Δήμαρχος, όμως, αποχώρησε από την αίθουσα και συνδέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Η πόλη βρωμάει. Πρώτη φορά βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση”

Βασικό θέμα των κατοίκων είναι η κατάσταση με την καθαριότητα της πόλης. Όπως σχολιάστηκε από πολλές τοποθετήσεις τα πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα, τα σκουπίδια δε μαζεύονται ενώ κάτοικος της Κάτω Πεύκης χαρακτήρισε την γειτονιά της ως χωματερή. Αντίστοιχα κάτοικος του Ηλιακού Χωριού τόνισε πως η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από τη δημοτική αρχή.

Χαρακτηριστική της κατάστασης η παρακάτω δήλωση:

“Ζω στα όρια με άλλο Δήμο και η κατάσταση με την καθαριότητα είναι απίστευτη. Αν κοιτάξει κανείς τον δρόμο καταλαβαίνει πού αρχίζει ο ένας Δήμος και πού ο άλλος!

Τάσος Μαυρίδης: Πράγματι η κατάσταση δεν είναι καλή

Το παραπάνω παραδέχτηκε κατά κάποιο τρόπο ο Δήμαρχος λέγοντας πως δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Σημείωσε, όμως, πως “κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αλλά η κατάσταση δεν είναι καλή”.


Άλλοι κάτοικοι, μάλιστα, έκρουσαν και τον κώδωνα του κινδύνου για την εγκατάλειψη των δασών και τις πυρκαγιές. Όπως σχολίασαν, τα άλση της πόλης είναι παρατημένα με πολλά πεσμένα κλαδιά και χόρτα. “Πολλά παρατημένα χόρτα. Ένας να αφήσει τσιγάρο θα πιάσουμε φωτιά” δήλωσε χαρακτηριστικά μία δημότισσα. “Το χειρότερο είναι στο δάσος Κάρδαρη. Παράνομες επεκτάσεις, ανοίγουν δρόμοι, κόβονται δέντρα. Είναι ο πνεύμονας της Πεύκης και τον έχετε παρατήσει” πρόσθεσε.

Σφοδρά “πυρά” για την Κύμης

Έντονη κριτική δέχτηκε ο Τάσος Μαυρίδης για τους χειρισμούς του στο θέμα. Οι κάτοικοι εξήγησαν πως και πλήττονται πολλές ιδιοκτησίες και ξεκινάει το έργο χωρίς να έχουν αποφασιστεί τα αντισταθμιστικά έργα, που θα αναπληρώσουν τον χαμένο ελεύθερο χώρο και το πράσινο. “Επί Δημαρχίας Κωνσταντινίδη έλεγε <<θα βάλω το κορμί μου μπροστά για να μη γίνει ο δρόμος πάνω και χαλάσουμε την περιοχή>>. Τώρα καταφέρνουμε να φτιάξουμε τον δρόμο από κάτω και να χαλάσουμε και την περιοχή.” ανέφερε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος.

 

Αρνητικά σχολιάστηκε και η έλλειψη διαβούλευσης σε σχέση με τη διάνοιξη της Κύμης με τους κατοίκους να ζητούν συνάντηση με τη διαπαραταξιακή επιτροπή αλλά και τον τεχνικό σύμβουλο του Δήμου ώστε να ενημερωθούν και να συζητήσουν διεξοδικά. Αναφορά έγινε και στην καθυστέρηση του Δημάρχου να λάβει τα σχέδια για το έργο και όλες τις σχετικές μελέτες.

Κυκλοφοριακό χάος

Αρκετοί δημότες αναφέρθηκαν στα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης περιγράφοντας μία αρκετά επικίνδυνη κατάσταση. Κάτοικος επί της Καζαντζάκη πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή με τα φορτηγά να κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη. “Αυτοκίνητα κλείνουν την είσοδο και δεν μπορούμε να περάσουμε το καροτσάκι με το παιδί μας” σημείωσε ενώ τόνισε πως “ ήμουν εδώ το 19 με 40 υπογραφές για αίτημα σχετικά με προβλήματα μας και το κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή”. Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση κι έτσι αγανακτισμένος αναρωτήθηκε: “Όταν καταθέτουμε ένα υπόμνημα/αίτημα δεν το κοιτάει κανένας; Δεν ντρέπονται;” Άλλος δημότης αναρωτήθηκε εάν η Καζαντζάκη είναι πεζόδρομος ή δρόμος. “Εάν είναι δρόμος γιατί δεν έχουμε πεζοδρόμια; Εάν δεν είναι δρόμος γιατί περνάνε αυτοκίνητα;” συνέχισε.

 

2 φωτο από το προφίλ της κ. Μαρίτας Κουρούπη

 

 Δείτε ακόμα: JP Morgan: Έρχεται παγκόσμιος οικονομικός “τυφώνας” (video)

..

..

..

..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΊΟΥ

Για το έργο της διάνοιξης της Λ. Κύμης

 

Κοιν.: Επικεφαλής παρατάξεων ΔΣ Αμαρουσίου

Πρόεδρο ΔΣ συλλόγου Ψαλιδίου

Πρόεδρο ΔΣ Συλλόγου Αγ. Θωμά

 

  Αν και πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την κατάθεση ερώτησης μας προς τον κ. Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους σχετικά με το έργο της διάνοιξης της Λ. Κύμης(επισυνάπτεται) δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση.

 

  Το γεγονός από μόνο του αποδεικνύει τουλάχιστον την απροθυμία της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκαλέσει στην πόλη η κατασκευή του έργου και ιδιαίτερα στο πολύπαθο Ψαλίδι. Αντίθετα με ότι έχει συμβεί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ηρακλείου στο Μαρούσι το θέμα δεν έχει συζητηθεί καν.

 

Γιατί πέρα από τους πανηγυρισμούς απαιτείται να εξεταστούν σε βάθος οι επιπτώσεις του έργου στο κυκλοφοριακό δίκτυο της πόλης.

 

  Ύστερα από την απροθυμία της δημοτικής αρχής να απαντήσει στην ερώτηση μας και ιδιαίτερα στα ερωτήματα 1,2,3, επισκεφθήκαμε τη ΔΙΠΑ προκειμένου να ενημερωθούμε για την ισχύουσα ΜΠΕ του έργου.

 

  Εκεί πληροφορηθήκαμε ότι καταργείται η σύνδεση της Λ. Κύμης με την οδό Πλαπούτα η οποία υποβαθμίζεται και διέρχεται κάτω από την επέκταση της λεωφόρου.

 

  Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει μεγάλη επίδραση στα κυκλοφοριακά του Δήμου δεδομένων των χιλιάδων αυτοκινήτων που εξέρχονται/εισέρχονται από τη Λ. Κύμης από και προς το Μαρούσι σε ημερήσια βάση.

 

  Επί πλέον όλος αυτός ο κυκλοφοριακός φόρτος θα διοχετευθεί προς/από την Κύμης μέσω των τοπικών οδών του Ψαλιδίου και πιθανότατα και του Αγ. Θωμά που ήδη είναι επιβαρυμένες από τις υπόλοιπες υπερτοπικές δραστηριότητες.

 

  Καλούμε τη δημοτική Αρχή να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη τα ΔΣ των συλλόγων Ψαλιδίου και Αγ. Θωμά καθώς και με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εξεταστεί το θέμα.

 

 

Σχετικό θέμα:  Με πορεία ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των κατοίκων για τη διάνοιξη της Κύμης (φωτορεπορτάζ)

 

 

  Να διαμορφωθεί κατά το δυνατόν κοινή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να κοινοποιηθούν προς το ΥΠΟΜΕΔΙ οι προτάσεις του Δήμου.

 

  Δεδομένου ότι αντίστοιχες προτάσεις έχουν ήδη προταθεί από το ΔΣ του δήμου Ηρακλείου προς το ΥΠΟΜΕΔΙ είναι ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των δύο Δήμων ώστε τελικά οι προτάσεις να είναι κοινές

 

 Διαμαρτυρόμαστε για την καθυστέρηση της δημοτικής αρχής να ασχοληθεί με το θέμα και να ενημερώσει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους και την καλούμε να πάρει άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει ήδη ανακηρυχθεί ο προσωρινός μειοδότης του έργου.

 

  Στο σχέδιο γενικής διάταξης που συνοδεύει τη ΜΠΕ, όπως αυτή αναθεωρήθηκε το 2014, φαίνεται με σαφήνεια ότι υποβαθμίζεται η οδός Πλαπούτα και καταργείται ο σημερινός κόμβος με την Λ. Κύμης.

 

Λευτέρης Μαγιάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου

Επικεφαλής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Published in Αμαρουσίου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο