Displaying items by tag: ενεβαπ

..
..
..

Στο επίκεντρο της συνάντησης της αντιπροσωπείας της “Νίκης” με την ΕΝΕΒΕΠ βρέθηκε “η αναγκαιότητα στήριξης της αγοράς στον Δήμο αλλά και η ενίσχυση του ρόλου της Ένωσης”, καθώς και η πρόταση της “Νίκης” για μείωση κατά 20% των τελών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής» συναντήθηκε, πριν λίγες μέρες, με μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εμποροβιοτεχνών Αγίας Παρασκευής - ΕΝΕΒΑΠ και συζήτησαν τα κρίσιμα προβλήματα του κλάδου των επαγγελματιών στο Δήμο μας.

Η ομάδα της «ΝΙΚΗΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ» αποτελείτο από τους Γ. Σταθόπουλο πρ. Δήμαρχο, Π. Γκόνη πρ. Αντιδήμαρχο - Δημοτικό Σύμβουλο, Μαργαρίτα Δημητρίου - Καβρουδάκη Δημοτικό Σύμβουλο-πρ. Πρόεδρο ΠΑΙΣΔΑΠ, Θανάση Φαλούκα πρ. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Νικολέττα Λαΐου επαγγελματία και Βασίλη Τραυλό.

Εκ μέρους της ΕΝΕΒΑΠ συμμετείχαν οι Μάκης Τάρλας Πρόεδρος, Γιούλη Γεωργοπούλου Αντιπρόεδρος, Αλέκα Ζιώγα Γραμματέας και Πάνος Ζαρογιάννης μέλος ΔΣ.

Δείτε ακόμα: Αποσύρθηκε η πρόταση για αύξηση των τελών


Κομβικό θέμα της συνάντησης ήταν η αναγκαιότητα στήριξης της αγοράς στον Δήμο μας αλλά και η ενίσχυση του ρόλου της Ένωσης.

Ενημερώσαμε τους αντιπροσώπους της Ένωσης για την πρόταση μας (μαζί με άλλες παρατάξεις) να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη κατά 20% όπως και για πολλά άλλα θέματα (ελεγχόμενη στάθμευση, κυκλοφοριακό, πεζοδρομήσεις, ηλεκτροφωτισμός, διαφήμιση επιχειρήσεων, οδηγός καταναλωτή κ.α.) και για την πρόθεση που είχε η Δημοτική αρχή να αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 5% σε σπίτια και καταστήματα. Ενημερώσαμε επίσης για την μη εγγραφή κρατικών επιχορηγήσεων στον προϋπολογισμό.

Η συζήτηση μας έθιξε και γενικότερα θέματα της συγκυρίας αφού το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας βρίσκονται σε κίνδυνο κλεισίματος. Για το σκοπό αυτό οι καταστηματάρχες της πόλης μας σε στενή σχέση με την ΓΕΣΕΒΕ επιβάλλεται να διεκδικήσουν και θα μας έχουν αρωγούς προς αυτή την κατεύθυνση:

  1. Μειώσεις του ΦΠΑ.

  2. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα

  3. Ειδικότερα μέτρα για τον κλάδο της Εστίασης.

  4. Επιδότηση ρεύματος και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

  5. Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.

  6. Επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Οι φίλοι της ΕΝΕΒΑΠ μας ενημέρωσαν από την πλευρά τους, για τις διεκδικήσεις και την συζήτηση τους με την Δημοτική αρχή (γραφεία – στολισμός - εκδηλώσεις κ.α.) και συμφωνήθηκε η τακτική μας επικοινωνία.

Διαβάστε και αυτό:
Σε "lockdown" το Ε.Σ.Υ. - "Κόβονται" κατά 80% τα προγραμματισμένα χειρουργεία με έγγραφο του υπουργείου Υγείας

Published in Ηρακλείου

..

..

..

Στην πρόσφατη συνάντηση του Γιώργου Οικονόμου με την Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αγίας Παρασκευής εκφράστηκε η αντίθεση και των δύο πλευρών στην πρόθεση του Δημάρχου να αυξήσει κατά 5% τα δημοτικά τέλη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, πως υπήρξε γόνιμη συζήτηση ενώ ο Γιώργος Οικονόμου ανέλυσε το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή και ιδιαίτερα την ανάγκη στήριξης της αγοράς.”

“Οι θέσεις στάθμευσης, η δημοτική συγκοινωνία, η καθαριότητα, το περιβάλλον, το πράσινο, η ανταποδοτική ανακύκλωση, τα προγράμματα έξυπνης πόλης, η αναβάθμιση βασικών υποδομών, η λειτουργία των λαϊκών αγορών και ο διαφημιστικός χώρος” τα βασικά σημεία που ανέπτυξε ο επικεφαλής της παράταξης, σημειώνοντας παράλληλα πως υπήρξε ταύτιση ή σύγκλιση σχεδόν σε όλα τα θέματα.

Δείτε ακόμα: Γι' αυτούς τους λόγους κλείνει την Τρίτη η εστίαση (video)

Αναφέρονται επίσης τα παρακάτω:

"Ο επικεφαλής της παράταξης ενημέρωσε επίσης με αναλυτικά στοιχεία ότι οι κακές επιλογές της δημοτικής αρχής, η κατασπατάληση των αποθεματικών των ανταποδοτικών τελών και των ιδίων πόρων, στους "φωτογραφικούς" διαγωνισμούς του ενός με μηδαμινές εκπτώσεις και στις απευθείας αναθέσεις, καθώς και η αδυναμία να προωθηθεί ο εκσυγχρονισμός στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων, δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για την αύξηση των δημοτικών τελών.

Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε λόγω της πανδημίας και των ανατιμήσεων, η μειοψηφική στο Δημοτικό Συμβούλιο δημοτική αρχή, χωρίς καμία συνεννόηση με την αντιπολίτευση και τους φορείς, επιχειρεί αιφνιδιαστικά να αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 5% και να μετακυλήσει τα βάρη στους δημότες και στους επαγγελματίες.

Η ΕΝΕΒΑΠ αιφνιδιάστηκε από την πληροφόρηση και εκδήλωσε την αντίθεσή της για την αύξηση των τελών καθώς και την δυσφορία της για την μη ενημέρωσή της από την δημοτική αρχή. Ζήτησε δε επιτακτικά να στηριχθεί από όλες τις παρατάξεις η μείωση των τελών για τις επιχειρήσεις, τονίζοντας την δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Έχει εκδοθεί ήδη η σχετική ανακοίνωση.

Απευθύνουμε επομένως έκκληση στην δημοτική αρχή να αποσύρει την πρότασή της και να την συζητήσει με όλες τις παρατάξεις και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να βρεθεί συναινετικά κοινός τόπος.

Ας ξανασκεφτούν με ποια λογική ζητούν αυξήσεις από τους δημότες και τις επιχειρήσεις;
Μήπως αναβάθμισαν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην καθαριότητα και στον φωτισμό; Τους ενημερώνουμε ότι εξακολουθούμε να κυκλοφορούμε στην πιο βρώμικη πόλη, σε σκοτεινούς και όχι καλά φωτισμένους δρόμους. Παραμένουμε ουραγοί στην ανακύκλωση, στις υποδομές της καθαριότητας και στην επαναχρησιμοποίηση. Η αλλαγή των λαμπτήρων για εξοικονόμηση ενέργειας και οι καφέ κάδοι έχουν ξεχαστεί. Το πράσινο, οι κοινόχρηστοι χώροι και τα πεζοδρόμια παραμένουν πιο βρώμικα από ποτέ, με κλαδιά παντού.
Η πόλη παρουσιάζει έντονα εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης. Αν δεν το αντιλαμβάνονται είναι ακατάλληλοι να διοικούν.

Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι απαιτεί από τους διοικούντες οξυμένη αντίληψη, συναισθηματική νοημοσύνη, ευελιξία και αξιοπιστία για το καλό της κοινωνίας και της πόλης μας."

 

Διαβάστε και αυτό: Γεωργιάδης: Δεν έχουμε να δώσουμε στην εστίαση


Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο