Displaying items by tag: ανακαινιση

      Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Ένα νέο κύκλο εργασιών ανακαίνισης – βελτίωσης των κτιρίων και του εξοπλισμού των παιδικών του σταθμών ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να διαμορφώσει ένα ακόμα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά της πόλης που φιλοξενούνται στις δημοτικές δομές. Σε αυτό το πακέτο των παρεμβάσεων περιλαμβάνονται ενδεικτικά: η ανάπλαση των παιδικών χαρών εντός των σταθμών της Βορείου Ηπείρου και της Ναρκίσσων, η διαμόρφωση της εισόδου του σταθμού της Χρ. Βασιλείου, βαψίματα και μονώσεις στα σημεία των παιδικών σταθμών όπου υπήρχε ανάγκη, ενώ έγινε «φρεσκάρισμα» του καινούργιου σταθμού της οδού Χρυσανθέμων μετά τα πρώτα αυτά χρόνια λειτουργίας του.

 

     Θυμίζουμε, πριν λίγους μήνες, όταν οι σταθμοί παρέμειναν κλειστοί στην περίοδο της καραντίνας, ο Δήμος και ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας είχαν πραγματοποιήσει τις πιο «βαριές» απαιτούμενες εργασίες για την αναβάθμιση των σταθμών που έχριζαν παρέμβασης, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, μονώσεις σε ταράτσες και τοίχους, ανακατασκευή των μπάνιων κ.α.

 

     Διαβάστε κι αυτό: Νέες διοικήσεις στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

 

     «Είμαι χαρούμενη που η λήξη της θητείας μου στην προεδρεία του ΟΠΑΚΜ συνδυάζεται με την ολοκλήρωση μιας ευρείας ανακαίνισης στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, η οποία ξεκίνησε πέρυσι τέτοια εποχή και τελείωσε πριν από λίγες ημέρες. Ευχαριστώ από καρδιάς την διευθύντρια και όλους τους εργαζόμενους – συνεργάτες του Οργανισμού, καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για την γόνιμη συνεργασία και την συμβολή τους για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι ευαίσθητοι τομείς των ΚΑΠΗ και των παιδικών σταθμών. Παρόλο που θα συνεχίσω να προσφέρω στην πόλη από την θέση της αντιδημάρχου Διοίκησης, στην οποία με εμπιστεύθηκε ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, παραμένω στο ΔΣ του ΟΠΑΚΜ και είμαι έτοιμη να βοηθήσω όπου χρειαστεί. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου που αναλαμβάνει πλέον τα ηνία», το μήνυμα της απερχόμενης προέδρου και νέας αντιδημάρχου, Μαριάννας Ζούρου.

 

      Διαβάστε κι αυτό: Κοινωνικό μέρισμα: Το φορολογητέο εισόδημα κόβει συνταξιούχους από τα 250 ευρώ, αποκλείονται άνεργοι και αμειβόμενοι με τον κατώτατο μισθό

Published in Ηρακλείου

     Από το γραφείο τύπου του Δήμου Βριλησσίων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

   Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παραδίδεται σε χρήση η παιδική χαρά του πάρκου Μίκης Θεοδωράκης (ΤΥΠΕΤ), μετά την αναγκαία πολύμηνη διακοπή λειτουργίας της για την πλήρη ανακατασκευή της, με τους πλέον σύγχρονους όρους και προβλέψεις ασφάλειας.

 

    Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του διαγωνισμού κατασκευής των παιδικών χαρών και τις υπηρεσίες του Δήμου, δόθηκε η αυτονόητη προτεραιότητα στην παραλαβή και επαναλειτουργία των παιδικών χαρών των επτά (7) δημοτικών νηπιαγωγείων, ενώ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται η παραλαβή και επαναλειτουργία και των υπολειπόμενων υπό παράδοση παιδικών χαρών.

 

   Πρόκειται για εργασίες ανακατασκευής,  σύμφωνες με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα λειτουργικότητας και ασφάλειας, οι οποίες πιστοποιούνται από φορέα πιστοποίησης διεθνούς κύρους, πριν την οριστική παραλαβή τους από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Βριλησσίων.

 

   Η ανακατασκευή των παιδικών χαρών του Δήμου Βριλησσίων στο σύνολό τους είναι ένα έργο ζωτικής ανάγκης, καθώς με την αναβάθμιση και επαναλειτουργία τους βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα ζωής των παιδιών και των οικογενειών της πόλης μας.

 

   Το έργο ανακατασκευής παιδικών χαρών αφορά στους εξής (20) δημοτικούς χώρους:

 

- 1ο Νηπιαγωγείο

- 2ο Νηπιαγωγείο

- 3ο Νηπιαγωγείο

- 4ο Νηπιαγωγείο

- 5ο Νηπιαγωγείο

- 6ο Νηπιαγωγείο

- 7ο Νηπιαγωγείο

- Ταυγέτου και Ροδόπης

- 25ης Μαρτίου και Κρήτης

- Ταυγέτου και Ξάνθης

- Ήρας

- Πλατεία Τρίτση

- Διομήδους

- 28ης Οκτωβρίου και Γράμμου

- Κύπρου και Κονίτσης

- Μεγ. Αλεξάνδρου

- Πάρκου «Μίκη Θεοδωράκη» (ΤΥΠΕΤ)

- Πάρκο «Μαρία Κάλλας» ( πρ. Ναυτική Βάση)

- Παιδότοπος Παπασπηλίου

- Πλάτωνος

 

    Τέλος, ζητάμε την κατανόηση σας για τις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής των παιδικών χαρών που σημειώθηκαν από τις αρχές του χρόνου (υπογραφή σύμβασης 18/01), περίοδο που έκλεισαν και παραδόθηκαν από τον Δήμο στον ανάδοχο για τις εργασίες ανακατασκευής τους. 

 

   Πρόκειται για αναπόφευκτες καθυστερήσεις που οφείλονται αποκλειστικά στην σημαντική χρονική υστέρηση, του εκτελωνισμού σημαντικών μερών του εξοπλισμού τους, σε σχέση με τους συνήθεις χρόνους εκτελωνισμού τους, λόγω των συνεπειών της πανδημίας που παρατηρήθηκαν στον τομέα των διεθνών μεταφορών.

Published in Βριλησσίων

     Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ν.Ιωνίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

   Σε στολίδι, πλήρως αναβαθμισμένο και γεμάτο χρώματα, παραδόθηκε φέτος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το 14ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο μεταμορφώθηκε εξωτερικά και εσωτερικά, σε μια ριζική ανακαίνιση προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές, όμορφο και φωτεινό σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά στη νηπιακή ηλικία.

 

   Μετά τις εκτεταμένες εργασίες αναδιαμόρφωσης των χώρων και την πολύχρωμη νότα στην απλή καθημερινότητα του σχολείου, οι δεκάδες μικροί μαθητές όπως επίσης οι εκπαιδευτικοί και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό, για πρώτη φορά πλέον, μπορούν να απολαμβάνουν ένα ευχάριστο, σύγχρονο και φιλικό σχολικό περιβάλλον.

 

  Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου σημείωσε σχετικά: «Παραδώσαμε στους μικρούς μας φίλους έναν χώρο καθαρό, ασφαλή και πλήρως ανακαινισμένο με κάθε σεβασμό στην ευαίσθητη ηλικία που διανύουν, κάνοντας έτσι την καθημερινότητα τους απολύτως λειτουργική και πιο ευχάριστη. Η αναγνώριση, τα χαμόγελα και η αγάπη των παιδιών και των εκπαιδευτικών είναι η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίησή μας. Είναι η δύναμή μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σταθερά και με συνέπεια για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών της πόλης μας!».

Published in Νέας Ιωνίας

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο