Σε συμβολικό αποκλεισμό της Λ. Κύμης προχώρησαν παρατάξεις και κάτοικοι του Ηρακλείου

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 16:20 | Ηρακλείου
Σε συμβολικό αποκλεισμό της Λ. Κύμης προχώρησαν παρατάξεις και κάτοικοι του Ηρακλείου Σε συμβολικό αποκλεισμό της Λ. Κύμης προχώρησαν παρατάξεις και κάτοικοι του Ηρακλείου Σε συμβολικό αποκλεισμό της Λ. Κύμης προχώρησαν παρατάξεις και κάτοικοι του Ηρακλείου Σε συμβολικό αποκλεισμό της Λ. Κύμης προχώρησαν παρατάξεις και κάτοικοι του Ηρακλείου
||||||

..

..

..

Με συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφόρου Κύμης και της Λεωφόρου Πλαπούτα ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση κατοίκων και δημοτικών παρατάξεων το πρωί του Σαββάτου 19/02. “Λέμε όχι στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των παιδιών μας. Λέμε όχι στην τριχοτόμηση του Ηρακλείου” ανέφερε το σχετικό κάλεσμα

Βασικά αιτήματα των κατοίκων είναι να σκεπαστεί η Λεωφόρος Κύμης καθώς και η Αττική Οδός από το ύψος του γήπεδο Πρασίνου λόφου έως την πεζογέφυρα της οδού Σαρανταπόρου, να δοθούν αντισταθμιστικά με έμφαση σε αθλητικούς χώρους και χώρους πρασίνου. Ένα κομμάτι βέβαια των συγκεντρωμένων ζητούσε να μην ξεκινήσει καν το έργο της διάνοιξης καθώς θα επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα του Ηρακλείου.

 

Δείτε ακόμα:        Πήγε η διαπαραταξιακή στο εργοτάξιο στο σχολείο αλλά δεν είχε εργάτες!Στη συγκέντρωση υπήρξε ενημέρωση των κατοίκων για τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και συζητήθηκαν δράσεις προπαγάνδισης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Στην παρέμβαση του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, 
Γιώργος Παπαδημητρίου, υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός του έργου δεν θα πρέπει να είναι εις βάρος των δημοτών. Επίσης θεωρεί απαραίτητο να σκεπαστεί η Κύμης στο ύψος του Ηρακλείου, όπως και η Αττική Οδός, και από πάνω να γίνουν έργα πρασίνου. Από την μεριά του ο πρώην Δήμαρχος, Παντελής Βλασσόπουλος, συνέδεσε το έργο με τα σχέδια για την Μελίνας Μερκούρη και την άδεια για ανέγερση του καζίνο στο Μαρούσι. “ Το Ηράκλειο θα είναι μια πόλη που δεν θα μπορεί να ζήσει άνθρωπος” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από το δημοτικό συμβούλιο τοποθετήθηκαν ακόμα ο 
Κυριάκος Κουτρούλης, επικεφαλής της “ΠΝΟΗ”, η Αιμιλία Τζίβα, επικεφαλής του “Δικτύου Πολιτών”, ο Γιώργος Ζαχάρος, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Νίκος Μπαρμπούνης και Χρήστος Τσουλουχάς ενώ τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της “Κόκκινη ΡωγμήΓιώργος Ράγκος. Έντονη ήταν, επίσης, και η συμμετοχή των κατοίκων στη συζήτηση δείχνοντας ενδιαφέρον για το πώς θα υπάρξει κλιμάκωση και μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων.

 

Η ΕΚΦΡΑΣΗ ήταν παρούσα στη συγκέντρωση και κάλυψε ζωντανά μέρος της 

Δείτε τη ζωντανή ανταπόκριση της σελίδας μας εδώ και εδώ Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο