Και οι καθηγητές καλούν στο δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου για τα σχολεία

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 08:01 | Ηρακλείου
Και οι καθηγητές καλούν στο δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου για τα σχολεία
|||

..

..

..

 

Την Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου το δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου Αττικής συζητά σε έκτακτη συνεδρίαση για την ομολογουμένως άσχημη κατάσταση που επικρατεί σε σχολεία της πόλης. Η Δ΄ΕΛΜΕ, ο σύλλογος των καθηγητών της περιοχής καλεί σε μαζική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο στις 6μμ (στο Δημαρχείο)

 

Η ανακοίνωση

 

Την ερχόμενη Τετάρτη 2/2 στις 6 μ.μ. θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ηρακλείου θέμα : «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των ανακυψάντων θεμάτων ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών κτιρίων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής»

        Εδώ και καιρό είμαστε αντιμέτωποι με την κυβερνητική  πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ελλιπούς συντήρησης και  της αδιαφορίας πραγματοποίησης συστηματικών κτηριακών ελέγχων  των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής. Αυτή η πολιτική που θεωρεί «κόστος» την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών, θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και τσακίζει το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση.

 

Σχετικό θέμα:        Φωτορεπορτάζ της Έκφρασης από την κινητοποίηση του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής

 

       Μας προκαλεί οργή και θυμό  το γεγονός ότι στην εποχή που η πρόοδος και η επιστήμη κάνουν άλματα και δίνουν τη δυνατότητα  για κατασκευή νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών  κτηρίων  οι προϋπολογισμοί των δήμων  είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου είχαμε κατάρρευση στεγάστρου μέσα στις γιορτές, σοβάδες είναι έτοιμοι να πέσουν σε τάξη, τα νερά της βροχής μαζεύονται με κουβά. Σε δύο σχολεία της πόλης τα μαθήματα συνεχίζουν να γίνονται μέσα σε κοντέινερς εδώ και 2,5 χρόνια, οι αυλές των Νηπιαγωγείων έχουν γεμίσει με προκάτ-κλουβιά. Η ευθύνη συντήρησης των σχολικών κτιρίων έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στο υπουργείο, στην ΚΤΥΠ και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου.

      Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό  καθώς και τις ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία σε μέσα ατομικής προστασίας, σε έλλειψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού, σε προσωπικό καθαριότητας,  καταλαβαίνουμε ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί καθημερινά δίνουμε αγώνα για τη μόρφωση και την εργασία κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη ζωή και την υγεία μας συνθήκες.

Απαιτούμε να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα για ασφαλή σχολεία:

  • Άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών  στο 1ο Γυμνάσιο, 4ο και 5ο Δημοτικά

  • Να καταργηθούν οι αίθουσες προκάτ .  Να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες

  • Να γίνει τώρα ουσιαστικός τεχνικός έλεγχος στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές  τους εγκαταστάσεις  όλων των σχολικών κτιρίων με προτεραιότητα στα παλαιότερα

  • Να γίνει σύγχρονος αντισεισμικός, αντιπυρικός και αντιπλημμυρικός  έλεγχος των σχολικών κτιρίων

  • Να δεσμευτούν νέοι χώροι για την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων.

  • Να προσληφθεί επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας

  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τη δωρεάν παροχή,  όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας

Ειδικά για το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου που αντιμετωπίζει κτιριακά προβλήματα, ζητούμε μεταφορά των μαθητών σε ασφαλείς αίθουσες με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής μέχρι την επίλυσή τους


Τα αιτήματα μάς αφορούν όλους!!

Όλοι στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ηρακλείου την Τετάρτη 2/2 στις 18.00

Καλούμε τους γονείς (Δ.Σ.  Συλλόγων και Ένωση Γονέων Ηρακλείου), μαζικούς φορείς, τοπικούς Συλλόγους, μαθητές και εκπαιδευτικούς  να  διεκδικήσουμε όλοι μαζί να παρθούν μέτρα για τη στοιχειώδη αλλά και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων,  για την υπεράσπιση της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς και των μορφωτικών δικαιωμάτων.

Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο