Πιέσεις και απειλές προς τους μαθητές του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 13:23 | Ηρακλείου
Πιέσεις και απειλές προς τους μαθητές του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής Πιέσεις και απειλές προς τους μαθητές του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής Πιέσεις και απειλές προς τους μαθητές του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής Πιέσεις και απειλές προς τους μαθητές του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής
||||||

 

..
..
..

Με πιέσεις και απειλές προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα του σχολείου η διεύθυνση του 1ου Λυκείου αλλά και η Δευτεροβάθμια Β’ Αθήνας . Σύμφωνα με την ανακοίνωση αλλά και το email που στάλθηκε στα παιδιά, την Τρίτη 18/01 το σχολείο θα λειτουργήσει εξ’ αποστάσεως. Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “οι μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη δεν παίρνουν μέρος στην τηλεκπαίδευση”.

Oι καθηγητές, λοιπόν, θα αναλάβουν και ρόλο “χωροφύλακα” καθώς θα πρέπει να γνωρίζουν ποια παιδιά συμμετέχουν στην κατάληψη. “Αν όμως μαθητής πάρει μέρος σε μάθημα γιατί ο καθηγητής του δεν αντιλήφθηκε ότι είναι ανάμεσα σε αυτούς που παρεμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στο σχολείο, θα πάρει τις απουσίες της ημέρας μετά την επιστροφή του σχολείου σε κανονική λειτουργία, με εντολή του διευθυντή” αναφέρει το σχετικό email.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής πολλοί καθηγητές έχουν σταλεί σε όμορα σχολεία για να κάνουν από εκεί τηλεκπαίδευση. Έτσι, προκαλείται ακόμη μεγαλύτερος συνωστισμός την ώρα που η εκπαιδευτική κοινότητα ζητάει μέτρα προστασίας.

Μόνο δύο καθηγητές συμμετείχαν την Παρασκεύη

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι καθηγητές δεν συμφώνησαν με τις πρακτικές της διεύθυνσης του σχολείου και δεν έκαναν μάθημα μέσω WEBEX. Χαρακτηριστικό της απόρριψης της στάσης αυτής είναι πως μόλις δύο καθηγητές συμμετείχαν στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλίαΘυμίζουμε, μάλιστα, και το σχετικό σκάνδαλο για τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από 300 σχολεία πανελλαδικά ήταν κλειστά με τα παιδιά να διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας τους με “αραίωση των τάξεων, κατάργηση του 50%+1, δωρεάν και συχνά 
rapid tests και άλλα”.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των μαθητών.


Διαβάστε και αυτό: Ρωγμές, υγρασίες και σοβάδες έτοιμοι να πέσουν στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής

Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Μαριος Ψυχάλης: Προσπάθησε να απωθήσει τους κατοίκους από την παρουσία στο συμβούλιο η δημοτική αρχή
Μαριος Ψυχάλης: Προσπάθησε να απωθήσει τους κατοίκους από την παρουσία στο συμβούλιο η δημοτική αρχή
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο