"Κλειστά δυο σχολεία στο Ηράκλειο και όχι λόγω covid...",καταγγέλλει ο Νίκος Μπαρμπούνης

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 19:13 | Ηρακλείου
"Κλειστά δυο σχολεία στο Ηράκλειο και όχι λόγω covid...",καταγγέλλει ο Νίκος Μπαρμπούνης "Κλειστά δυο σχολεία στο Ηράκλειο και όχι λόγω covid...",καταγγέλλει ο Νίκος Μπαρμπούνης
||||

     Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής τα σχολεία δεν κλείνουν λόγω κρουσμάτων Covid-19 αλλά λόγω ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να ενεργεί προληπτικά και να διενεργεί εγκαίρως τις απαραίτητες εργασίες στα σχολικά κτίρια,λέει ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος.

 

     Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές,Νίκος Μπαρμπούνης, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση - καταγγελία:

 

      Διαβάστε επίσης: Κατέρρευσε το στέγαστρο στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής!

 

     Μόλις τρεις ημέρες μετά την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων και χθες η ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή παροχής ρεύματος και σφράγισμα του κεντρικού πίνακα ηλεκτροδότησης στο 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής. Ο λόγος είναι ότι διαπιστώθηκε ότι ο κεντρικός ηλεκτρολογικός πίνακας και στα δύο σχολεία δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας. Διαπιστώθηκε ότι περνούσαν νερά με κίνδυνο πρόκλησης βλάβης οπότε και αποφασίστηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ η σφράγισή τους. Το αποτέλεσμα είναι το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου να κλείσουν και οι μαθητές να κάνουν μάθημα διαδικτυακά.

 

  • Ποιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων; Ο Δήμος Ηρακλείου.

  • Γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες επισκευές στο διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά για τις διακοπές των Χριστουγέννων;

  • Πως διασφαλίζει ο Δήμαρχος Ηρακλείου την ασφαλή παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες;

 

    Διαβάστε επίσης: Ν. Μπαρμπούνης: Τώρα πια είστε και επικίνδυνος κ. Μπάμπαλε

 

   «Αέρας αδιαφορίας πνέει στο Ηράκλειο εδώ και αρκετό καιρό. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα φαίνονται. Τα σχολεία και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι τα θύματα της ανίκανης διοίκησης που ασκεί ο κύριος Μπάμπαλος. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το 1ο Γυμνάσιο τελεί υπό κατάληψη μετά την κατάρρευση του στεγάστρου αίθουσας που βρίσκεται εντός της σχολικής μονάδας. Παρά τις παρεμβάσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, παρά τη δημοσιοποίηση του θέματος, το οποίο αποκάλυψε η Δημοτική μας Ομάδα, ο Δήμος Ηρακλείου εξακολουθεί να προσπαθεί μάταια να υποβαθμίσει το γεγονός και να μας πείσει ότι επρόκειτο για 'προγραμματισμένες εργασίες επισκευής' της εν λόγω αίθουσας. Σήμερα δυο ακόμα σχολεία έκλεισαν και πάλι εξαιτίας παραλείψεων και υπαιτιότητας της δημοτικής αρχής», καταλήγει ο Νίκος Μπαρμπούνης.

 

Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο