Προσφυγή ενάντια στην καταχρέωση του δήμου

Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 12:09 | Ηρακλείου
Προσφυγή ενάντια στην καταχρέωση του δήμου Προσφυγή ενάντια στην καταχρέωση του δήμου
||||

..

..

..

Στο επόμενο βήμα πέρασε η αντιπαράθεση για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό για το κτήμα Φιξ. Μετά την επιμονή της διοίκησης και την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να προχωρήσει ο δήμος σε δανεισμό ποσού 5.000.000 ευρώ (7.000.000 ευρώ συνολικά για την αποπληρωμή) ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κεσκινίδης προχώρησε σε κατάθεση προσφυγής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά της απόφασης.

 

Όπως αναφέρεται στην προσφυγή επισημαίνονται πολύ σοβαρά κενά τόσο στη διαδικασία όσο και στην ουσία της απόφασης, αφού δεν έχουν τηρηθεί πολλά από τα υποχρεωτικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.

 

Συγκεκριμένα:

 

  • Απουσιάζει η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, παρόλο που αφορά την ανάπλαση περιοχής και θέματα σχετικά με την προστασίας του περιβάλλοντος.

  • Απουσιάζει η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, ως προς τον έλεγχο των τίτλων των διατεινόμενων ιδιοκτητών, οι οποίοι αρκούνται σε μια "αποζημίωση" (5.000.000 ευρώ καθαρά), η οποία συμφωνήθηκε ιδιωτικά από τον κ. Μπάμπαλο και ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Απουσιάζει η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, ως προς τα νομικά θέματα και τους όρους της προτεινόμενης συμβάσεως δανειοδοτήσεως του Δήμου από την τράπεζα.

  • Απουσιάζει νομότυπο έγγραφο εξώδικου συμβιβασμού.

  • Απουσιάζει σαφής προσδιορισμός του σκοπού του δανείου, δια της εντελώς σιβυλλικής διατυπώσεως, ότι ο δανεισμός θα γίνει προς απόκτηση ενός ακινήτου για την «ανάπτυξη συναφών δραστηριοτήτων»…

  • Απουσιάζει σαφής διαβεβαίωση του κ. Μπάμπαλου ότι η απαλλοτρίωση από τον Δήμο δεν εγκυμονεί ενδεχόμενο κίνδυνο να εμπλακεί ο Δήμος σε αντιπαραθέσεις και αντιδικίες με τους όμορους ιδιοκτήτες για θέματα αποζημιώσεων, με ό,τι δύναται να συνεπάγεται αυτό. Δηλαδή η παραπάνω εντελώς αυθαίρετη επιλογή του κ. Δημάρχου αφενός μεν επιβαρύνει τον Δήμο και το σύνολο των δημοτών με ένα τεράστιο χρέος, αφετέρου δε προξενεί σοβαρό πρόβλημα σε μια ειδική κατηγορία πολιτών, που τυγχάνει να είναι όμοροι του κτήματος Φιξ ιδιοκτήτες και θα κληθούν να καταβάλουν αποζημιώσεις.

  • Απουσιάζει, μελέτη ως προς την εκτίμηση του κόστους επισκευής και συντήρησης των κτισμάτων.

  • Απουσιάζει μελέτη της Οικονομικής Επιτροπής για την ανάγκη λήψης δανείου, τα στοιχεία διαπραγμάτευσης για τον καθορισμό των όρων δανειοδότησης καθώς και η υποβολή σχετικής εισήγησης προς το δημοτικό συμβούλιο προ της επιλογής της Optima Bank έναντι του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

  • Απουσιάζει η αναφορά στην διάταξη που επιτρέπει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης την απαλλοτρίωση πολιτιστικών μνημείων όπως αντίστοιχα συμβαίνει για το Δημόσιο όπου προβλέπεται με ρητή διάταξη (αρ. 18-19 ν. 3028/2002. Συνεπώς στα πλαίσια της αρχής της νομιμότητας δεν μπορεί να χορηγηθεί δάνειο για την χρηματοδότηση μιας μη ρητά επιτρεπόμενης δράσης ενός ΟΤΑ, η οποία κινείται εκτός των αρμοδιοτήτων του.

 

Όλες αυτές οι πλημμέλειες – παραλείψεις δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα και θέτουν ζήτημα κατά πόσο είναι εφικτή η λήψη δανείου

 

 

   Δείτε ακόμα: Μια εξέδρα μόνος του, σημειώνει η αντιπολίτευση για τον Τάσο Μαυρίδη

 

Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Παναγιώτης Μερτύρης: Η δημοτική αρχή κάνει πολιτική σπέκουλα σε θέματα υγείας
Παναγιώτης Μερτύρης: Η δημοτική αρχή κάνει πολιτική σπέκουλα σε θέματα υγείας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο