Displaying items by tag: παρτε πισω την αποφαση

       Τρία παιδιά από το Ιράκ που φοιτούν σε Γυμνάσιο του Βύρωνα θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, όμως καλούνται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μέχρι την 1η Ιουλίου καθώς η Επιτροπή Ασύλου απέρριψε τις αιτήσεις χορήγησης ασύλου που είχαν υποβάλλει.

 

        «Να μη γίνουν πρόσφυγες για δεύτερη φορά» οι τρεις μαθητές από το Ιράκ που φοιτούν στο 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα, ζητά ο δήμαρχος της πόλης,Γρηγόρης Κατωπόδης.

 

        Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, μεταξύ άλλων:

 

       «Ως δήμαρχος Βύρωνα αλλά και ως εκπαιδευτικός, ενώνω τη φωνή μου με το ψήφισμά της Ζ’ ΕΛΜΕ και ζητώ κι εγώ από την πλευρά μου να ανακληθεί η απόφαση της απέλασης των τριών μαθητών και της οικογένειάς τους».

 

       Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Βύρωνα:

 

       Με μεγάλη θλίψη και απογοήτευση πληροφορήθηκα τις δυσάρεστες εξελίξεις σχετικά με τους τρεις μαθητές ιρακινής καταγωγής: ALI HEMIN, ALI DOAA και ALI RAHMA, που φοιτούν στο 4ο γυμνάσιο Βύρωνα και μαζί με τη μητέρα τους ZHIYAN YOUSIF AHMED και τα άλλα δύο αδέλφια τους, καλούνται από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μέχρι την 1η Ιουλίου 2022.

 

      Οι τρεις μαθητές φοιτούν εδώ και μια 5ετία σε ελληνικά σχολεία (από Δ’ δημοτικού έως Β' γυμνασίου) και σύμφωνα με ομόφωνη ανακοίνωσή του συλλόγου διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα, έχουν επιδείξει εξαιρετική επιμονή και προσπάθεια να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου, ενώ αυτό που θέλουν είναι να σπουδάσουν και να ζήσουν στην πατρίδα μας.

 

      Τα τρία παιδιά από το Ιράκ, όπως ο Σαϊντού πριν λίγο καιρό αλλά και εκατοντάδες παιδιά πρόσφυγες, που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα και πρέπει να έχουν αυτό το δικαίωμα. Η απάντηση του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να είναι η απέλασή τους από τη χώρα!

 

      Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τους, οι οποίοι προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκεια και την αδιαφορία της Πολιτείας, αφιέρωσαν πολλές ώρες προσπαθώντας να καλύψουν τα κενά των παιδιών, δεν θέλουν να χάσουν τους 3 μαθητές τους.

 

      Ως δήμαρχος Βύρωνα αλλά και ως εκπαιδευτικός, ενώνω τη φωνή μου με το ψήφισμά της Ζ’ ΕΛΜΕ και ζητώ κι εγώ από την πλευρά μου να ανακληθεί η απόφαση της απέλασης των τριών μαθητών και της οικογένειάς τους, για να μη γίνουν πρόσφυγες για δεύτερη φορά.

 

      Καλώ επίσης τους συλλόγους γονέων και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια.

 

 

Published in Βύρωνος

       Από το γραφείο τύπου της Παράταξης "Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά,Νέα Ερυθραία και Εκάλη" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Κατά την 12η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς, η κα. Αγγελική Παπάζογλου, δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη», αναφέρθηκε σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τον Δήμο.

 

       Συγκεκριμένα, η κα Παπάζογλου ανέφερε ότι έχει προκαλέσει έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία τόσο στους δημότες και στις οικογένειες αυτών, όσο και στους αθλητικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε αυτό, η κατάσταση που επικρατεί στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο. Αφενός η κατάρρευση του μπαλονιού έχει προκαλέσει προβλήματα στις προπονήσεις και στη διεξαγωγή αγώνων και ερωτήματα σε σχέση με το τι θα επιλεγεί να αντικαταστήσει το μπαλόνι και πότε θα γίνει το εν λόγω έργο καθώς και για το εάν η καινούρια κατασκευή θα περιορίσει τον εσωτερικό χώρο του γηπέδου, με κίνδυνο να μην μπορούν να διεξάγονται αγώνες και να συρρέουν άπαντες στο κλειστό γήπεδο.

 

       Αφετέρου η καθυστέρηση τοποθέτησης του χλοοτάπητα, μα κυρίως το ενδεχόμενο περιορισμού του χώρου του στίβου και των κουλουάρ λόγω της διαμόρφωσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου έχουν κυριολεκτικά αναστατώσει τους συλλόγους και τους δημότες.

 

       Δεδομένης της ιστορικότητας του Ζηρινείου και των ιστορικών συλλόγων στίβου καθώς και των πλείστων αθλητών που έχουν αναδειχθεί και προπονούνται εκεί, από το πιο μικρό παιδί ως και τους πλέον διακεκριμένους αθλητές σε παγκόσμια κλίμακα, η κα Παπάζογλου ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν είναι δυνατόν να περιορισθούν τα κουλουάρ και ρώτησε πως θα κινηθεί ο Δήμος μας και ποιες λύσεις θα δώσει στα ανωτέρω προβλήματα;

 

      Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις από τη δημοτική αρχή αλλά σε λιγότερο από μία εβδομάδα οι φόβοι και οι ανησυχίες της παράταξης μας καθώς και των δημοτών επιβεβαιώνονται δεδομένου ότι εισέρχεται αιφνιδιαστικά ως μοναδικό θέμα στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΠΔΔ Δημ. Βικέλας η λήψη απόφασης για την επέκταση του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου «Ι. Ζηρίνης» σύμφωνα με το αίτημα που έχει υποβάλει η ποδοσφαιρική ομάδα ΠΑΕ Κηφισιά σε βάρος των διαδρομών στίβου!

 

      Ως «Κοινωνία Παρούσα» εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή σας στην εξέλιξη αυτή η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου ότι θα ενημερωθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία του κλασικού αθλητισμού και θα υπάρξει διαβούλευση, ουσιαστικά δημιουργεί τετελεσμένα.

Καλούμε τους δημότες σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση ώστε να αποτραπεί αυτή η σκανδαλώδης απόφαση.

Published in Κηφισιάς

      Από το γραφείο τύπου της Παράταξης "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Η παράταξη "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" είναι αντίθετη με την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις εφημερίες του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στο πλαίσιο μίας επικοινωνιακής εντυπωσιοθηρίας με σκοπό την ειδησεογραφική κατανάλωση ότι δήθεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προώθηση του εμβολιασμού.

 

     Όσες και όσοι έχουμε μεγαλώσει ή μεγαλώνουμε παιδιά, ενώ μένουμε στα βόρεια προάστια, γνωρίζουμε πόσο κρίσιμες είναι οι υπηρεσίες του νοσοκομείου για τον πληθυσμό της περιοχής μας διαχρονικά.

 

     Θυμίζουμε ότι με κέντρο το Μαρούσι λειτουργεί στα βόρεια προάστια εδώ και μήνες ένα πολύ μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που και χώρους ελεύθερους διαθέτει, και έχει συνθήκες ασφάλειας αναμονής. Η λειτουργία του δεν αφαίρεσε και δεν αφαιρεί κρίσιμες μονάδες για άλλες ασθένειες και την παροχή υπηρεσιών σε ειδικές ηλικίες, όπως είναι τα παιδιά. Ασφαλώς, κατανοούμε ότι διαθέτει ένα επικοινωνιακό ελάττωμα: δεν μπορεί να "εγκαινιαστεί" μπροστά σε κάμερες για δεύτερη φορά!

 

     Η παράταξή μας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους/τις γιατρούς/-ίνες και νοσηλευτές/-τριες του Παίδων Πεντέλης για την διαχρονική προσφορά τους στην περιοχή μας, ενώ δηλώνει την πλήρη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίησή τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα να ανακαλέσει την σχετική απόφασή της, καθώς και τον Υπουργό Υγείας να δώσει εντολή παραίτησης από τα απαράδεκτα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε με σκοπό να ακυρώσει δικαστικά (σ.σ.: με αντιαπεργιακή νομοθεσία που έχει ψηφίσει η ίδια Κυβέρνηση) την δίκαιη απεργία του προσωπικού του νοσοκομείου.

 

Για την παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής, δημοτική σύμβουλος

Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

 

Υ.Γ.: Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής, δεν έχουν πάρει δημόσια θέση για το θέμα, ειδικά αυτοί/-ες που είχαν ή έχουν θέσεις στο κυβερνητικό κόμμα, αλλά και θέσεις στο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό ή τις κρατικές υπηρεσίες υγείας.   

Published in Αμαρουσίου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο