Displaying items by tag: μαρουσι αδεσμευτη φωνη

       Την κατέβασε “χαμηλά” η δημοτική πολιτική των τελευταίων ετών - Για την παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” είναι απολύτως ισότιμης αξίας με οποιαδήποτε άλλη περιοχή της πόλης μας - Απαράδεκτη, υποτιμητική δημόσια δήλωση της Αντιδημάρχου, Ελένης Λέκκα για την περιοχή των Εργατικών Πολυκατοικιών.Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης

 

            Από το γραφείο τύπου της Παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    
          Στην γενική συνέλευση του τοπικού συλλόγου των Εργατικών Πολυκατοικιών εκπροσωπήθηκε η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.


          Η επικεφαλής δημοτική σύμβουλος, Μαίρη Διακολιού, είχε την ευκαιρία να ακούσει αναλυτικά τα πολλά προβλήματα της συνοικίας, όπως εκτέθηκαν από τους κατοίκους που παρευρέθηκαν και πήραν τον λόγο, αλλά και από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που αναφέρθηκαν σχετικά. Στο τέλος της διαδικασίας τής δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσει την θέση της παράταξης για τα προβλήματα που είχαν αναφερθεί από κατοίκους και κυρίως, να εστιάσει στην αιτία που δεν λύνονται για δεκαετίες.        Όπως τόνισε η Μαίρη Διακολιού, τα προβλήματα έχουν την αιτία τους στην συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής Θ. Αμπατζόγλου που διαχειρίζεται τα πράγματα της πόλης τα τελευταία δεκαέξι χρόνια (ανεξάρτητα από το αν άλλαξε απλά το πρόσωπο του δημάρχου), με το να δίνει τα πάντα στην εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρήσεων του Αμαρουσίου και των αναγκών τους. (σ.σ.: “γη και ύδωρ”, με απίστευτη ταχύτητα, με την παροχή σχεδόν όλων των δημοτικών πόρων και μέσων).     Όλες οι υπόλοιπες γειτονιές παίρνουν μόνο ό,τι περισσεύει, μόνο με παρεμβάσεις “άρπα-κόλλα” και μόνο με τσαπατσουλίες. Και όλα αυτά, μόνο παραμονές γενικών συνελεύσεων των τοπικών συλλόγων και δημοτικών εκλογών. Τότε μόνο στέλνουν για λίγες ώρες τα δημοτικά συνεργεία για να καλλωπίσουν λίγο την κεντρική πλατεία των Εργατικών και μετά, αφήνουν την γειτονιά στον “αυτόματο”.       Έτσι:


- επικίνδυνα κυκλοφοριακά προβλήματα,

- τα σκουπίδια,

- ζητήματα εισβολής αυτοκινήτων από εταιρείες, στα πάρκινγκ του εσωτερικού της γειτονιάς,


- απαιτούμενες συντηρήσεις, αναπλάσεις και υποδομές για ηλικιωμένες/ους και ΑΜΕΑ,
- η απαράδεκτη μη λειτουργία του ΚΑΠΗ,

- η λειτουργία κανονικής αίθουσας εκδηλώσεων,

 

          Αλλά και τα προβλήματα της ακριβής τιμής ζώνης και της έλλειψης ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες είναι ζητήματα που μένουν ανεπίλυτα για χρόνια, επιβαρύνονται διαρκώς, και είναι αυτά που υποβιβάζουν την μίνιμουμ ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.


           Τελικά, φαίνεται ότι μάλλον το μεγάλο, διαχρονικό πρόβλημα, από την πλευρά της δημοτικής διοίκησης, είναι πως η ιστορική γειτονιά της πόλης μας έχει πρώτη λέξη στο όνομα της το “Εργατικές”. Φαίνεται τους αρέσουν καλύτερα οι περιοχές των εταιρειών με τα κτήρια, που είναι “ψηλά”.         Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι η Αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής Θ. Αμπατζόγλου, κατά την ομιλία της κάλεσε τα μέλη της γενικής συνέλευσης να παραδεχτούν ότι “η γειτονιά είναι χαμηλά” στην λογική ότι ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί, αλλά τι παραπάνω να κάνει σε μια γειτονιά που είναι “χαμηλά”;;;

            Η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”:1. Θεωρεί απαράδεκτη την επιλογή της δημοτικής αρχής να μην παραστεί ο ίδιος ο δήμαρχος ή τουλάχιστον, να μην εκπροσωπηθεί από αρμόδιους για ενημέρωση πολιτών αντιδημάρχους, στην γενική συνέλευση του συλλόγου της περιοχής, η οποία ήταν γνωστή από πολλές ημέρες. Η εύκολη δικαιολογία τους με πρόσχημα το συνέδριο της ΚΕΔΕ που ξεκινούσε άλλωστε την επόμενη ημέρα, δεν στέκεται. Αφενός, γιατί ο Βόλος (σ.σ.: η πόλη στην οποία ξεκινούσε το συνέδριο στις 11:00) απέχει μόνο τρεις ώρες από την Αθήνα, αφετέρου, γιατί τα προβλήματα μιας εργατικής συνοικίας μας είναι σπουδαιότερα από την δημοσιοσχετίστικη φωτογράφιση δίπλα από τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη, για την οποία έτρεξαν να προλάβουν. Θα μπορούσαν να την πετύχουν και σε άλλες εκδηλώσεις και φιέστες.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, ακόμη και η κ. Ελ. Λέκκα παραδέχτηκε δημόσια, πως κακώς δεν παρευρέθηκαν τα αρμόδια πολιτικά στελέχη για την ενημέρωση από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου, αν είχαν ενημερωθεί για την γενική συνέλευση (σ.σ.: η ενημέρωση είχε σταλεί αρκετές ημέρες πριν).

2. Καλεί τον δήμαρχο κ. Θ. Αμπατζόγλου άμεσα να ζητήσει συγγνώμη στους κατοίκους των Εργατικών Πολυκατοικιών για την απαράδεκτη φράση της αντιδημάρχου του, η οποία μάλιστα, όπως είπε, δεν είχε παρευρεθεί στην συνεδρίαση ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, γι' αυτό και δεν ήξερε πολλά για να απαντήσει στα ερωτήματα των κατοίκων [!!!]

3. Απαιτεί ΑΜΕΣΑ να δρομολογήσει σχέδια και μελέτες και κυρίως ενέργειες, για την επίλυση όλων των χρονιζόντων, βασικών προβλημάτων, ιδίως εκείνων που οφείλονται στην πρωτοφανή πολιτική αδιαφορία και ανοργανωσιά του.

 

4. Η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή και η εκπρόσωπός της Μαίρη Διακολιού δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν άκαμπτα τα απολύτως εύλογα αιτήματα της γειτονιάς των Εργατικών Πολυκατοικιών.

 

         Ευχαριστούμε τα απλά μέλη της συνέλευσης που άφησαν το ωραίο, κυριακάτικο πρωινό τους, για να συναντήσουν τους γείτονές τους και να συζητήσουν για τα προβλήματα.


         Ευχαριστούμε τους συμπολίτες που συνεχίζουν να ασχολούνται με τα κοινά μέσω του τοπικού τους συλλόγου.


         Ευχαριστούμε που μας δώσατε δικαίωμα να ενημερωθούμε, αλλά και να καταθέσουμε τις δικές μας απόψεις.

 

Μαίρη Διακολιού


Επικεφαλής παράταξης

“Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”


Δημοτική Σύμβουλος.

Published in Αμαρουσίου

         Από το γραφείο τύπου της Παράταξης “Μαρούσι – Αδέσμευτη Φωνή” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – αίτημα της επικεφαλής της παράταξης,Μαίρης Διακολιού,προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση του θέματος της αποψίλωσης του δάσους Συγγρού:

 

         ΑΙΤΗΜΑ

 

        Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει γνώση, σας ενημερώνω ότι στο Δάσος Συγγρού εδώ και κάποιες μέρες διενεργείται «καθαρισμός» σε όλη του την έκταση, ακόμη και τη δασική, ο οποίος περιλαμβάνει πλήρη αποψίλωση των θάμνων ύψους έως δύο μέτρων και υλοτομία. Οι εργασίες αυτές καταστρέφουν τις φωλιές των ζώων που ενδημούν στους θάμνους, σκοτώνουν πολλά από αυτά (ήδη βρέθηκαν κατακρεουργημένες χελώνες από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται), ενώ παρκοποιεί το καθαρό δάσος του χώρου, αλλοιώνοντας πλήρως τον χαρακτήρα του.

 

       Η πρωτοβουλία αυτή έχει γίνει κατόπιν εργολαβίας με απ’ ευθείας ανάθεση που αφορά μεταξύ άλλων και τους καθαρισμούς των καμένων δασών της Ολυμπίας, της Πάρνηθας κλπ ήτοι περιοχών που έχουν υποστεί ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή και που ούτε κατ’ αναλογία δεν μπορεί να συγκριθούν με το Δάσος Συγγρού, ώστε να υπάρξει όμοια μεταχείρισή του με αυτές.

 

      Δεδομένης της σημασίας του Δάσους Συγγρού αφ’ ενός για την ποιότητα ζωής των Μαρουσιωτών που το έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά μας για αναψυχή και γυμναστική και το αγαπάμε και αφ’ ετέρου για την διατήρησή του ως οικολογικού πνεύμονα της πόλης, η καταστροφή του και η αλλοίωση του δασικού του χαρακτήρα είναι επείγουσας σημασίας και ιδιαίτερα σημαντική.

 

     Συνεπώς, ΑΙΤΟΥΜΑΙ την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτησή του στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, άλλως την σύγκληση ειδικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου και το εν λόγω θέμα.

 

Σας ευχαριστώ,

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»

Δημοτική Σύμβουλος

Published in Αμαρουσίου

        Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Ελάχιστο χρονικό διάστημα αφού, μετά από επίσημο αίτημα της παράταξής μας "ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΈΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ",  συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των καταγγελιών Τσιπουράκη κατά του Προέδρου του ΙΓΕ,  το Δάσος Συγγρού  έρχεται πάλι στο προσκήνιο.
 
 
        Ο λόγος,  είναι η αποψίλωση του Δάσους με τρόπο που αλλοιώνει τον δασικό του χαρακτήρα.
 
 
       Συγκεκριμένα, κάτοικοι καταγγέλλουν και έχουν αποτυπώσει στο φωτογραφικό τους φακό,  εργασίες "καθαρισμού" του Δάσους οι οποίες είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες,  δια των οποίων δεν απομακρύνονται απλά τα ξερά χόρτα,  αλλά αντίθετα,  εκριζώνεται η χαμηλή δασική βλάστηση ώστε,  εκεί που κάποτε υπήρχε δάσος, σήμερα να απομένει ένα καθαρό πεδίο όπου απλά υπάρχουν δέντρα, όπως ακριβώς θα το συναντούσαμε σε ένα αστικό πάρκο. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες ότι κόβονται και δέντρα! 
 
 
       Η "πρωτοβουλία" αυτή δεν μπορεί να αφορά την πυροπροστασία του Δάσους. Αυτό διότι,  αυτονοήτως μεν, ενέργειες για την πρόληψη από τις πυρκαγιές γίνονται προ της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου,  που ξεκινά το Μάιο,  όχι τέλος Αυγούστου, με τη λήξη της. Ασφαλώς δε,  πυροπροστασία σημαίνει καθαρισμός όχι αποδάσωση, ούτε φυσικά υλοτομία. 
 
 
       Είναι όμως άξιο λόγου και μας βάζει σε σκέψεις το ότι οι ενέργειες αυτές ξεκίνησαν όταν το δάσος ήταν κλειστό για το κοινό. Τέτοια σπουδή για αλλαγές εντός του Δάσους Συγγρού όσο αυτό ήταν κλειστό,  είδαμε και προ λίγων ετών,  όταν κατά την διάρκεια της σφράγισης του Δάσους λόγω κορωνοϊού,  εγκαταστάθηκε άνευ μελέτης και άνευ άδειας δεξαμενή νερού σε αναδασωτέα περιοχή,  ενώ προηγήθηκε αποψίλωση. 
 
 
        Ομοίως,  όπως τότε, έτσι και στην τωρινή περίπτωση της αποψίλωσης - αποδάσωσης -  υλοτομίας (;), η Διοίκηση του ΙΓΕ, για μια φορά ακόμη ενεργεί χωρίς να παρουσιάζει άδεια από το δασαρχείο για επέμβαση σε δασική περιοχή με αποψίλωση δασικής βλάστησης και εν τέλει με αλλοίωση της μορφής του Δάσους και βέβαια χωρίς να παρουσιάζει μελέτη για την αναγκαιότητα των επεμβάσεων αυτών. 
 
 
         Απολύτως συνυπαίτια η δημοτική αρχή Αμπατζόγλου
 
 
        Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου,  ενώ στις ανακοινώσεις και τις παρεμβάσεις μας επιμένει να διακηρύσσει την θέση της υπέρ της προστασίας του Δάσους,  εν τέλει αρκείται στις λεκτικές διαβεβαιώσεις και στην πράξη παραμένει αδρανής,  χωρίς καν να ζητήσει εξηγήσεις και να θέσει τα απαραίτητα ερωτήματα στη διοίκηση του ΙΓΕ,  διαμεσολαβώντας υπέρ των Μαρουσιωτών/ισσών που αγαπάμε το Δάσος μας.
 
 
        Άραγε αυτή η ενέργεια αποψίλωσης ικανοποιεί τον κ. Τσιπουράκη που μέχρι πρότινος κατήγγελλε τον Πρόεδρο του ΙΓΕ για κακοδιαχείριση; Αυτές είναι οι ενέργειες/ δράσεις πυροπροστασίας στις οποίες προέβη το ΙΓΕ μετά την νέα χρηματοδότησή του; Πραγματικά,  πότε θα μας επιδειχθεί η μελέτη που ως παράταξη είχαμε ζητήσει από τον τότε Πρόεδρο του ΙΓΕ κ. Έξαρχο για τις ενέργειες πυροπροστασίας του Δάσους Συγγρού; 
 
 
       Το αίτημα αυτό υποβάλλουμε και στον νυν Πρόεδρο, κ. Κυριακόπουλο. 
 
 
       Η εκάστοτε διοίκηση του ΙΓΕ θα ήταν πιο  "φειδωλή" σε ατεκμηρίωτες και βλαπτικές για το Δάσος ενέργειες, αν η δημοτική αρχή έπαιρνε στα σοβαρά τον ρόλο της και δεν έκρυβε την απραξία της πίσω από την δήθεν "θεσμική αναρμοδιότητά" της.
 
 
        Τι θέση παίρνουμε εμείς
 
 
        Εννοείται, ότι, η παράταξή μας δεν ακολουθεί τον Δήμαρχο στον δρόμο της παθητικότητας, και τα περί "αυτονομίας του ΙΓΕ" τα θεωρούμε δικαιολογίες. 
 
Ήδη στις τελευταίες ανακοινώσεις μας σχετικά με το Δάσος, προ ακόμη των τωρινών αποψιλώσεων,  καλέσαμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τις/τους βουλεύτριες/ες της περιφέρειας σε δράση και εκφράσαμε δημόσια τις θέσεις μας.
 
 
        Επίσης,  όπως η παράταξή μας πάντα πράττει, θα απευθυνθούμε στη Διοίκηση του ΙΓΕ για να μας δώσει δια ζώσης εξηγήσεις για τις ενέργειές της, στις αρχές Σεπτεμβρίου,  σε χρόνο που θα ανακοινώσουμε, και σε αυτή την συνάντηση καλούμε σε κινητοποίηση καθέναν/μια που ενδιαφέρεται και επιθυμεί, να παραστεί μαζί μας. 
 
 
        Τέλος,  πάλι ακολουθώντας την πάγια τακτική της παράταξής μας,  θα απευθυνθούμε θεσμικά και σε κάθε αρμόδια αρχή για να διερευνηθεί η νομιμότητα των επεμβάσεων στο Δάσος. 
 
 
        Καλούμε τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε κανείς (πάντα υπό τον μανδύα της προστασίας του Δάσους Συγγρού), να μην το μετατρέψει σε γεωργική έκταση ή πάρκο. Η παράταξή μας,  πιστή και αταλάντευτη στις θέσεις της για το Δάσος Συγγρού, στέκεται αντίθετη σε κάθε τέτοια πράξη ή πρόθεση, αλλά στέκεται αντίθετη και σε όσους/ες - παράγοντες, φορείς ή κόμματα- εμφανίζονται σήμερα ενόψει επερχόμενων εκλογών, υποκριτικά σαν προστάτες του Δάσους, ενώ οι ίδιοι/ες με τις προτάσεις ή πολιτικες τους,  όσο ήταν σε θέση εξουσίας, "άνοιξαν το δρόμο" για τέτοιες επεμβάσεις στο δημόσιο χώρο.
 
 
       Όλα τα μέλη και φίλες/οι της παράταξής μας έχουμε το Δάσος ως μέρος της ζωής μας,  ενώ για κάποιους/ες από μας είναι η μόνη διέξοδος για ξεκούραση, αναψυχή και θεραπεία.  Γι' αυτό το αγαπάμε και θα στεκόμαστε δίπλα στους Μαρουσιώτες/Μαρουσσιώτισσες στον αγώνα για την προστασία του Δάσους, γιατί αυτοί/ες είναι η πραγματική ασπίδα και προστασία του,  ενάντια σε κάθε επιβουλή ή σκέψη επιβουλής του. 
 
 
Μαίρη Διακολιού 
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ
Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου 
Δικηγόρος
Published in Αμαρουσίου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο