Displaying items by tag: ενωμενο μαρουσι

        Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Ενωμένο Μαρούσι" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Καινοτόμες  προτάσεις, εποικοδομητική συζήτηση και επίλυση αποριών έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι με το πολύ επίκαιρο θέμα: «Ενεργειακές Κοινότητες: Ο ρόλος των Δήμων στην παραγωγή ενέργειας».
 
 
        Ο Νικόλαος Ε. Φαραντούρης, καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών, τόνισε ότι οι ενεργειακές κοινότητες είναι στον «πυρήνα» της ενεργειακής μετάβασης, του ενεργειακού μετασχηματισμού και της ενεργειακής δημοκρατίας. Στον «πυρήνα» της σκέψης όσων αντιλαμβάνονται την ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό και επιθυμούν την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας και στοχεύουν στην βιωσιμότητα.

 
       Ο κ. Φαραντούρης εξήγησε ότι η ανάπτυξη του τομέα ενέργειας γίνεται στην χώρα μας από τα «πάνω προς τα κάτω» με επενδύσεις κυρίως σε μεγάλης κλίμακας έργα, με έργα υποδομών κυρίως σε εισαγώμενα ορυκτά καύσιμα τα οποία κατά κανόνα μπορούν να υλοποιήσουν λίγες επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στις αγορές χρήματος.

 
       «Εμείς πιστεύουμε σε μια εναλλακτική, βιώσιμη και εφαρμόσιμη διεθνώς πρόταση χωρίς να ανακαλύπτουμε τον τροχό, από τα «κάτω προς τα πάνω»», υπογράμμισε ο κ. Φαραντούρης. «Παραγωγή ενέργειας όσο πιο κοντά στον πολίτη, με διασπορά της παραγωγής, γιατί πιστεύουμε ότι όσοι περισσότεροι παράγουν ενέργεια, όσο δυνατόν περισσότερος πλουραλισμός τόσο θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια εφοδιασμού και οι τιμές θα είναι χαμηλότερες».

 
 
 
        Ο Χρήστος Βρεττός μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Electra Energy Cooperative εξήγησε πως ιδρύεται και λειτουργεί μια Ενεργειακή Κοινότητα ενώ επισήμανε ότι στην Γερμανία η παραγωγή ενέργειας γίνεται κατά 50% από Ενεργειακές Κοινότητες.

 
        Ο επικεφαλής της παράταξης μας Γιώργος Καραμέρος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «υπονόμευσε» το νόμο του 2018 αποκόπτοντας τις ενεργειακές κοινότητες από κάθε χρηματοδότηση ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των φίλα προσκείμενων στην Νέα Δημοκρατία Περιφερειών και των Δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αμαρουσίου, αδιαφόρησαν για το εργαλείο των ενεργειακών κοινοτήτων με συνέπεια να υπάρχει στρέβλωση σε τοπικό επίπεδο σχετικά με την χρήση και την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε μια εποχή, μάλιστα, που η παγκόσμια τάση είναι η ατομική παραγωγή ενέργειας όπου το αποτύπωμα του καθενός θα είναι μηδενικό.

 
       Στην συζήτηση που ακολούθησε, σημαντική ήταν η πρόταση του δημοτικού συμβούλου και εκπροσώπου Τύπου της παράταξης μας, Βασίλη Μπούρα, ο οποίος και στο πλαίσιο του προεκλογικού προγράμματος μας για τις εκλογές του 2019 – που περιελάμβανε την πρόβλεψη για την δημιουργία ενεργειακές κοινότητας από τον Δήμο σε μια περίοδο που το θέμα δεν ήταν επίκαιρο – επανέλαβε την πρόταση για συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές ώστε να δημιουργηθεί ενεργειακή κοινότητα στο Μαρούσι με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες των σχολείων του Δήμου μας.
 
 
       Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:


* Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αττικής Κώστας Ζαχαριάδης.

* Ο Περιφερειακός Σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα Γιώργος Μπαλάφας.

* Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης.

* Ο Κώστας Βαρλαμίτης, πρώην πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Πόλη Πρότυπο.

* Ο Πέτρος Δαμιανός, Διευθυντής του Σχολείου του Σωφρονιστικού Καταστήματος Αυλώνας και πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος.

* Ο Μιχάλης Ρενέσης, πρώην πρόεδρος της Λάρκο.

* Ο πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Βλάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας Πέτρος Κούκουζας, Σπύρος Μπόγδανος, Βασίλης Μπούρας και ο Γιάννης Γιαννέλας από την Ένωση Γονέων Αμαρουσίου.

* Τα μέλη της παράταξης Χρύσα Κουτρούλη Κυριάκος Χάγερ, Δέσποινα Μαχαίρα, Ζέτα Πολίτη, Σπύρος Σαμιακός, Χρήστος Κουρλαμπάς, Γιώτα Ντάντα, Αφροδιτη Δρίβα, Κώστας Χροναίος, Μιχάλης Χατζηαρσενίου, Βάση Κουκουβίνου, Δημήτρης Παπαευθυμίου, Διονύσης Τσούτσης κ.α

 
       Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δαμιανός Παπαχατζής.
Published in Αμαρουσίου

..
..
..

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί μπροστά στο 1ο Γυμνάσιο Λύκειο Αμαρουσίου αντιπροσωπεία της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι “ενάντια στην λανθασμένη και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τον Δήμο και τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς της Σχολικής Κοινότητας (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) μετατροπή του 1ου Γυμνασίου & 1ου ΓΕΛ Αμαρουσίου σε Πειραματικά Σχολεία και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από αυτή την απόφαση” όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Είμαστε απέναντι στην πρόχειρη και χωρίς σχεδιασμό επιλογή του Υπουργείου να καταργήσει ουσιαστικά το Σχολείο της γειτονιάς του κέντρου της πόλης, μετατρέποντάς το σε Πειραματικό” προσθέτει η παράταξη.

Δείτε ακόμα:  Δ. Πολυχρονιάδης: Παράνομη και παράτυπη η απόφαση της μετατροπής των σχολείων σε πειραματικά (video)

Ακόμα σημειώνει πως “επικρίνουμε τη στάση της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δημάρχου που δήλωσε αιφνιδιασμένος, πράγμα που είτε δεν ισχύει, θεωρώντας ότι το γνώριζε και δεν αντέδρασε , είτε ισχύει, οπότε αποδεικνύεται πως παρόλο που είναι Δήμαρχος στον Μητροπολιτικό για τον βόρειο Τομέα Δήμο του Αμαρουσίου (που αντιμετωπίζεται , εκτός των άλλων, και ως δεξαμενή ψήφων για την Υπουργό Παιδείας Νόκη Κεραμέως ) δεν υπολογίζεται από την υπουργό με τις ιδεολογικές εμμονές”.

Ταυτόχρονα το Ενωμένο Μαρούσι τονίζει πως δεν είναι αντίθετο στην ίδρυση πειραματικών σχολείων, αρκεί αυτό να γίνεται με σωστό σχεδιασμό και με ανεύρεση κατάλληλου χώρου ή ανέγερση νέου χώρου.

Αναφέρει επίσης ότι “αποτελεί μάλιστα εξαπάτηση από πλευράς της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν την εμμονική επιλογή της να υπόσχονται σε γονείς  μαθητών, είσοδο στο νέο πειραματικό σχολείο ενώ γνωρίζουν ότι νόμος προβλέπει κλήρωση και με την πρώτη προσφυγή αυτή θα καταπέσει.

Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην οποιαδήποτε υποβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης στα όμορα Γυμνάσια, που, αν εφαρμοστεί ο Νόμος θα κληθούν να απορροφήσουν τα παιδιά της γειτονιάς του κέντρου που δεν θα κληρωθούν στην αναστάτωση στην ταλαιπωρία και στην ανατροπή κάθε οικογενειακού προγραμματισμού, ζητούμε δε από τη Δημοτική Αρχή να δεσμευθεί πως δε θα επιτρέψει την κατάργηση ζωτικών χώρων των σχολικών μονάδων όπως και την εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών στον προαύλιο χώρο του 6ου Γυμνασίου”.

“Στο πλευρό με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Γονέων, την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου και τους μαθητές, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε σχολεία Δημόσια, με ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες.

ΌΧΙ σε άλλα πειράματα στις πλάτες των μαθητών και των γονέων τους.

 

Κάτω τα χέρια από το 1ο Γυμνάσιο Λύκειο Αμαρουσίου. Κεραμέως και Αμπατζόγλου ξεσπιτώνουν τα παιδιά μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε και αυτό: Κατατέθηκε η πρώτη συλλογική αγωγή για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής

Published in Αμαρουσίου

      Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "#Ενωμένο Μαρούσι" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου στις 09.03.2022 χαρακτηρίστηκαν ως πειραματικά (εισαγωγή με κλήρωση) το 1ο γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Αμαρουσίου με Υπουργική Απόφαση.

Πρώτη η δημοτική μας παράταξη #ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ γνωστοποίησε το ζήτημα και τις επιπτώσεις της απόφασης, στο δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου της 10ης Μαρτίου 2022, όπου η δημοτική αρχή δήλωσε άγνοια τόσο μέσω του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας όσο και με δήλωση του ίδιου του δημάρχου.

 
      Μας προξενεί εντύπωση η μη ενημέρωση του δημάρχου από τη κα Κεραμέως (βουλεύτρια Βόρειου Τομέα), για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στη φοίτηση των παιδιών της γειτονιάς του κέντρου της πόλης στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειό της. Από την άλλη δεν μας εκπλήσσει καθώς ο κ. Αμπατζόγλου είναι πάντα εκτός των σοβαρών εξελίξεων που αφορούν την πόλη μας.

Η κα Κεραμέως αγνόησε επιδεικτικά τόσο το δήμο Αμαρουσίου όσο και τους γονείς των μαθητών των σχολείων του κέντρου της πόλης. Λειτούργησε με αλαζονεία, προσβάλλοντας τους συμπολίτες μας και το δήμο.

 
      Εάν εφαρμοστεί ο νόμος της Ν.Δ. για τα πειραματικά σχολεία τότε οι μαθητές της 1ης γυμνασίου θα προκύψουν μετά από κλήρωση μεταξύ των μαθητών της ευρύτερης περιοχής και των όμορων δήμων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για φοίτηση στα συγκεκριμένα σχολεία. Τα δε υπόλοιπα παιδιά της περιοχής θα φοιτήσουν σε κάποιο από τα κοντινότερα γυμνάσια του δήμου μας.  
 
 
     Παραπειστικά ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου προτείνει και εμμέσως υπόσχεται στους γονείς των δημοτικών σχολείων την εισαγωγή τους στο νεοσύστατο Πειραματικό ενώ γνωρίζει ότι αυτό βάσει νόμου γίνεται μόνο με κλήρωση για παιδιά και οικογένειες από όλη την Αττική. Αντί να καταδικάσει την απόφαση της υπουργού διαπραγματεύεται την παράδοση ενός εμβληματικού σχολείου της πόλης μας.
 
 
     Το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα προκύπτει από την ιδεοληπτική αντίληψη της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως για τη δημιουργία πολλών «πειραματικών» σχολείων χωρίς κριτήρια παρά μόνο την προσωπική στρατηγική της περί δήθεν αριστείας. Σε έναν δήμο όπου οι κ.κ Αμπατζόγλου και Πατούλης απέτυχαν επί 16 χρόνια να προσθέσουν έστω και μία σχολική αίθουσα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έρχεται τώρα η γαλάζια λαίλαπα να στερήσει από τις οικογένειες της πόλης (Κέντρο Αμαρουσίου, Άγιος Νικόλαος, ΚΑΤ κλπ) την πρόσβαση στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμαρουσίου.

 
     Η προσωπική αυτή στρατηγική Κεραμέως την έχει φέρει απέναντι όχι μόνο με το δήμο Αμαρουσίου αλλά και με τον δήμο Αθηναίων σε αντίστοιχη περίπτωση.

 
     Καλούμε τη δημοτική Αρχή να μη μείνει μόνο σε ανώδυνες ανακοινώσεις αλλά να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί, με αντίστοιχες διοικητικές πράξεις, η απρόσκοπτη φοίτηση όλων των μαθητών και μαθητριών που διαμένουν εντός των σημερινών ορίων του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου στα σχολεία αυτά, όχι μόνο για τη χρονιά 2022 -2023 αλλά και για τις προσεχείς χρονιές.

 
     Ο επικεφαλής της παράταξης #ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Γιώργος Καραμέρος έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα: "Οι Δημότες Αμαρουσίου διαπιστώνουν με πικρία και αγανάκτηση ότι η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και βουλεύτρια βορείου τομέα Αθηνών στερεί από δεκάδες οικογένειές της πόλης μας την πρόσβαση στο  (ιστορικό) σχολείο της γειτονιάς και της πόλης τους.

 
     Στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμαρουσίου που φοίτησαν γενιές και γενιές Δημοτών θα εισάγονται πλέον μαθητές μόνο με κλήρωση και από όλη την Αττική.

 
    Ο κ. Αμπατζόγλου πάντα μαθαίνει τα δυσάρεστα τελευταίος και η αδυναμία του στερεί από τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο. Αν αυτό δεν είναι Αποτυχία τι άλλο μπορεί να είναι;

 
    Και μπορεί η κυβέρνηση να θεωρεί βολικό και δεδομένο τον μεταβατικό Δήμαρχο Αμπατζόγλου αλλά αυτό δεν της δίνει δικαίωμα να ανοίγει διαρκώς πληγές στην καθημερινότητα των δημοτών και των κατοίκων. Αν θέλουν περισσότερα πειραματικά ας χτίσουν περισσότερα σχολικά κτίρια και ας προσλάβουν εκπαιδευτικούς αντί να σκορπούν δισεκατομμύρια σε ημετέρους και απευθείας αναθέσεις.

 
     Διαλύουν την παιδεία, διέλυσαν την υγεία, ροκανίζουν το εισόδημα, εφαρμόζουν τις ιδεοληψίες τους με κάθε κόστος, μας γυρίζουν όλο και πιο πίσω. Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην χωρίς σχέδιο, αιφνιδιαστική, πρόχειρη και παράλογη απόφαση της υπουργού και την καλούμε να την αναθεωρήσει".
Published in Αμαρουσίου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο