Displaying items by tag: διακολιου

Σίγουρα όχι για το συμφέρον των πολιτών – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Μαρούσι – Αδέσμευτη Φωνή”

 

        Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Η διαδικασία ανάδειξης στελεχών για τις θέσεις στα βασικά θεσμικά όργανα λειτουργίας του Δήμου Αμαρουσίου για τα επόμενα δύο χρόνια, επιβεβαιώνει τα εξής:

 

Α) Ο  δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου έχει επιλέξει με ανακοινώσεις δήθεν αντιπαράθεσης να συνομιλεί αποκλειστικά με την «τουριστικού» τύπου αντιπολίτευση του κ. Καραμέρου. Το κάνει επειδή τον βολεύει αφάνταστα. 

 

     Κατά τα άλλα - μοιράζονται με απόλυτη συνεννόηση - που κατ' ευφημισμό ονομάζουν "συναίνεση" - τις θέσεις διαχείρισης και "ελέγχου" της τοπικής εξουσίας, αποκλειστικά μεταξύ τους.

Αυτό συνέβη το 2019 και επανελήφθη κατά τις χθεσινές διαδικασίες.

 

Β) Η αντιπολίτευση – «τουριστικού» τύπου - του κ. Καραμέρου, εμφανίζεται δήθεν να κόπτεται για την κατά παραγγελία νομοθεσία της παρούσης κυβέρνησης με την οποία καταργήθηκαν αντιδημοκρατικά μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2019 οι προβλέψεις της αναλογικότερης διανομής θέσεων ελέγχου της διοίκησης στα θεσμικά όργανα λειτουργίας των δήμων που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (κόμμα του οποίου την σημαία "ευκαιρίας" κουνά τα τελευταία χρόνια ο κ. Καραμέρος). Στην πράξη όμως, απέδειξε ότι μόνο για τα μάτια του κόσμου παριστάνει ότι διαφωνεί με την αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού για δεύτερη συνεχόμενη φορά χθες άσκησε το δικαίωμα της να συνεννοηθεί  αποκλειστικά με την διοίκηση του Δήμου που υποστηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία και να κρατήσει όλες τις θέσεις τις αντιπολίτευσης στα όργανα μόνο για τον συνδυασμό του.

 

      Κρατά τις θέσεις για να κρατά το "φανάρι"  στις αυθαιρεσίες Αμπατζόγλου;

 

    Η παράταξη του κ. Καραμέρου θα είχε ένα κάποιο νόημα να κρατούσε αποκλεισμένες από τα όργανα τις υπόλοιπες παρατάξεις και συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου, αν αναλάμβανε να εκπροσωπήσει σοβαρά τον θεσμικό ρόλο της, ασκούσε συστηματική αντιπολίτευση και έλεγχο και ενημέρωνε συστηματικά για τα τεκταινόμενα στα θεσμικά όργανα το Δημοτικό Συμβούλιο και την κοινωνία.

 

   Δυστυχώς όμως, το πρόσφατο παράδειγμα της υπόθεσης του φιάσκου της δημοτικής αρχής Αμπατζόγλου με την προσπάθεια της να φτιάξει σταθμό μεταφόρτωσης απορριμάτων σε γειτονικό Δήμο σε οικόπεδο με ενοίκιο 11.000 ευρώ/μήνα εταιρείας τα συμφέροντα της οποίας εκπροσωπεί ο αντιδήμαρχος οικονομικών της δημοτικής αρχής, κ. Σταθούλης (!), καταδεικνύει ότι ο συνδυασμός του κ. Καραμέρου, ενώ συμμετείχε για καιρό σε όλες τις διαδικασίες που χρειάστηκαν για το στήσιμο του φιάσκου, δεν είχε βγάλει άχνα στο δημοτικό συμβούλιο για μακρή χρονικό διάστημα και είχε ψηφίσει ένα "παρόν"  (δηλαδή δεν ψήφισε ένα καθαρό "όχι") στις τελικές αποφάσεις, προφανώς στη λογική: "αν περάσει, πέρασε, αν κολλήσει, εμείς δεν ξέρουμε τίποτε", αποδεικνύοντας τον «τουριστικό» χαρακτήρα της αντιπολίτευσης που ασκεί.

 

    Γι' αυτό και ανακοίνωση για το θέμα ο κ. Καραμέρος έβγαλε καταϊδρωμένος ανήμερα των Φώτων, μόνο αφότου άλλοι συνδυασμοί και παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου - που δεν έχουν λόγο στις Επιτροπές και στα Όργανα - αποκάλύψαμε τι πραγματικά είχε γίνει. 

Published in Αμαρουσίου

      Από το γραφείο τύπου της Παράταξης "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Η παράταξη "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" είναι αντίθετη με την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις εφημερίες του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στο πλαίσιο μίας επικοινωνιακής εντυπωσιοθηρίας με σκοπό την ειδησεογραφική κατανάλωση ότι δήθεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προώθηση του εμβολιασμού.

 

     Όσες και όσοι έχουμε μεγαλώσει ή μεγαλώνουμε παιδιά, ενώ μένουμε στα βόρεια προάστια, γνωρίζουμε πόσο κρίσιμες είναι οι υπηρεσίες του νοσοκομείου για τον πληθυσμό της περιοχής μας διαχρονικά.

 

     Θυμίζουμε ότι με κέντρο το Μαρούσι λειτουργεί στα βόρεια προάστια εδώ και μήνες ένα πολύ μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που και χώρους ελεύθερους διαθέτει, και έχει συνθήκες ασφάλειας αναμονής. Η λειτουργία του δεν αφαίρεσε και δεν αφαιρεί κρίσιμες μονάδες για άλλες ασθένειες και την παροχή υπηρεσιών σε ειδικές ηλικίες, όπως είναι τα παιδιά. Ασφαλώς, κατανοούμε ότι διαθέτει ένα επικοινωνιακό ελάττωμα: δεν μπορεί να "εγκαινιαστεί" μπροστά σε κάμερες για δεύτερη φορά!

 

     Η παράταξή μας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους/τις γιατρούς/-ίνες και νοσηλευτές/-τριες του Παίδων Πεντέλης για την διαχρονική προσφορά τους στην περιοχή μας, ενώ δηλώνει την πλήρη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίησή τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα να ανακαλέσει την σχετική απόφασή της, καθώς και τον Υπουργό Υγείας να δώσει εντολή παραίτησης από τα απαράδεκτα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε με σκοπό να ακυρώσει δικαστικά (σ.σ.: με αντιαπεργιακή νομοθεσία που έχει ψηφίσει η ίδια Κυβέρνηση) την δίκαιη απεργία του προσωπικού του νοσοκομείου.

 

Για την παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής, δημοτική σύμβουλος

Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

 

Υ.Γ.: Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής, δεν έχουν πάρει δημόσια θέση για το θέμα, ειδικά αυτοί/-ες που είχαν ή έχουν θέσεις στο κυβερνητικό κόμμα, αλλά και θέσεις στο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό ή τις κρατικές υπηρεσίες υγείας.   

Published in Αμαρουσίου

      Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Τις μέρες των εορτών οι πολίτες του Αμαρουσίου γίναμε μάρτυρες μίας απίστευτης φαρσοκωμωδίας που παίχτηκε μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Δήμου Μεταμόρφωσης, με αρνητικό πρωταγωνιστή, δυστυχώς.... τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου.

 

     Στις 7-12-2021, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε για τις ανάγκες της πόλης μας και μόνο, να εγκαταστήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ... στη Μεταμόρφωση!

Μάλιστα, η Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών ενέκρινε την 3η σε σειρά προσφορά της υπό εκκαθάριση εταιρίας ΕΛΙΝΤΑ ΑΒΕ, ώστε να δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου 11.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για τη χρήση του κτιρίου της στη Μεταμόρφωση!

 

     Τα ..ωραία, όμως, συνεχίζονται. Ο δήμος Αμαρουσίου, πήρε την απόφαση να εκτελέσει σε άλλο Δήμο λειτουργίες που αφορούν μόνο το Μαρούσι,  χωρίς να συνεννοηθεί με τον δήμαρχο της Μεταμόρφωσης... Τι να νόμιζε άραγε; Ότι ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης δεν θα το μάθαινε; Τι πιστεύει αλήθεια ο κ. Αμπατζόγλου; ότι εκείνος είναι έξυπνος ενώ οι άλλοι όχι, ή μήπως νομίζει ότι έχει δικαίωμα να είναι ... έξυπνος εις βάρος των άλλων;

 

    Όμως, η ... εξυπνάδα του κ. Αμπατζόγλου δεν σταματά εδώ. Όταν ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Σαραούδας αντελήφθη την πρόθεση και τις ενέργειες που ο δήμαρχος Αμαρουσίου έπραξε ερήμην του, φυσικά διαμαρτυρήθηκε και τότε... ο κ. Αμπατζόγλου αντί να αντιμετωπίσει το ζήτημα με ειλικρίνεια και σοβαρότητα, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, αλλά για ... «την επεξεργασία (ανακύκλωση) προϊόντων κλαδεμάτων και εν γένει ξυλείας» λέγοντας μάλιστα ότι «Ουδεμία χρήση θα πραγματοποιηθεί που θα αφορά σε απορρίμματα με την έννοια των σκουπιδιών».

 

     Λέγοντας αυτά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου έχασε κάθε έννοια αξιοπιστίας αφού η απόφαση 577/7-12-2021 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου λέει ρητά: «... μίσθωση οικοπέδου-ακινήτου για την εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Αμαρουσίου προς κάλυψη των αναγκών του στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων», χωρίς καμία αναφορά ή εξειδίκευση σε κλαδέματα και ξυλεία, τα οποία υπάρχουν μόνο στις μεταγενέστερες (δια του τύπου) εξηγήσεις του κ. Αμπατζόγλου. Η αντίφαση του περιεχομένου της απόφασης σε σχέση με την απάντηση του κ. Αμπατζόγλου στον ομόλογό του της Μεταμόρφωσης, θα μπορούσε ίσως να ερμηνευθεί ως ψέμα ή έστω ως κακή δικαιολογία εκ μέρους του Μαρουσιώτη δημάρχου, αλλά ανεξαρτήτως από την άποψη του καθενός, δυστυχώς για την πόλη μας... έχει και χειρότερα!

 

     Ασφαλώς ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης στηλίτευσε ότι άλλα λένε τα λόγια του κ. Αμπατζόγλου κι άλλα οι επίσημες αποφάσεις του δήμου, και τελικά ο κ. Δήμαρχος Αμαρουσίου, αντί άλλης διευκρίνισης που θα εξηγούσε ίσως τα ... ανεξήγητα, σύρθηκε να ανακαλέσει την απόφαση για μίσθωση ακινήτου στη Μεταμόρφωση. Η ενδιαφέρουσα αποκάλυψη ήταν ότι η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης της Νέας Ιωνίας, σε σχετικό ερώτημα του Δήμου Μεταμόρφωσης, απάντησε ότι στην περιοχή που βρίσκεται το κτίριο που θα νοίκιαζε ο Δήμος Αμαρουσίου δεν επιτρέπεται Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και ότι δεν έχει κοινοποιηθεί κυρωμένη πράξη εφαρμογής.

 

     Δηλαδή δυστυχώς... και αδιάβαστος ο κ. Αμπατζόγλου!

 

      Η ΤΟΥΡΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ... ΚΕΡΑΣΑΚΙ!

 

     Από τα ανωτέρω γεγονότα, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα:

 

1)      Γιατί άραγε ο κ. Αμπατζόγλου έσπευσε να δώσει το πράσινο φως σε μίσθωση ύψους 11.000 ευρώ μηνιαίως σε κτίριο εκτός δήμου Αμαρουσίου, χωρίς συνεννόηση ή έστω ενημέρωση του δημάρχου Μεταμόρφωσης;

 

2)      Γιατί έσπευσε να υπερασπιστεί την επιλογή αυτή επικαλούμενος προθέσεις που σε καμία περίπτωση δεν προκύπτουν από την επίσημη απόφαση;

 

3)      Γιατί δεν έλεγξε πρώτα τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή, πριν προβεί στην απόφαση;

 

 

     Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μπορεί να τις δώσει μόνο ο κ. Αμπατζόγλου. Όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης που συζητήθηκε το θέμα, ακούστηκε ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σταθούλης, είναι εκκαθαριστής της εταιρίας «ΕΛΙΝΤΑ ΑΒΕ» που έχει στην ιδιοκτησία της το ακίνητο. Στο ότι η πληροφορία αυτή είναι αληθής, συνηγορεί και το γεγονός του ότι ο κ. Σταθούλης, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου, απείχε από την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, ενώ είχε παρευρεθεί στη συνεδρίαση.

 

     Σε περίπτωση που η πληροφορία που δημοσιοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης είναι αληθής, σημαίνει ότι με ενέργειες (που έγιναν αποφάσεις και έγγραφα) του δημάρχου Αμπατζόγλου και του αντιδημάρχου Σταθούλη το ταμείο του Δήμου Αμαρουσίου θα κατέβαλε 11.000 ευρώ κάθε μήνα, σε εταιρεία της οποίας τα συμφέροντα διαχειρίζεται ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Σταθούλης !!!!

 

    Πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο το οποίο συντελέστηκε από την δημοτική αρχή Αμπατζόγλου - Σταθούλη, ...αλλά που δεν λειτούργησε γιατί χάλασε το σχέδιο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης.

 

    Ο κ. Αμπατζόγλου, δε νομιμοποιείται να  διασύρει το Δήμο Αμαρουσίου με ανεύθυνες ενέργειες, ούτε να  κάνει δημοτικές επιλογές που θα μπορούσαν να εγείρουν ερωτήματα περί διαπλοκής. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και ο δήμαρχός του δεν έχει το δικαίωμα να τον εξευτελίζει και να τον ρεζιλεύει.

Published in Αμαρουσίου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο