Displaying items by tag: δημος αμαρουσιου

       Την κατέβασε “χαμηλά” η δημοτική πολιτική των τελευταίων ετών - Για την παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” είναι απολύτως ισότιμης αξίας με οποιαδήποτε άλλη περιοχή της πόλης μας - Απαράδεκτη, υποτιμητική δημόσια δήλωση της Αντιδημάρχου, Ελένης Λέκκα για την περιοχή των Εργατικών Πολυκατοικιών.Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης

 

            Από το γραφείο τύπου της Παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    
          Στην γενική συνέλευση του τοπικού συλλόγου των Εργατικών Πολυκατοικιών εκπροσωπήθηκε η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.


          Η επικεφαλής δημοτική σύμβουλος, Μαίρη Διακολιού, είχε την ευκαιρία να ακούσει αναλυτικά τα πολλά προβλήματα της συνοικίας, όπως εκτέθηκαν από τους κατοίκους που παρευρέθηκαν και πήραν τον λόγο, αλλά και από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που αναφέρθηκαν σχετικά. Στο τέλος της διαδικασίας τής δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσει την θέση της παράταξης για τα προβλήματα που είχαν αναφερθεί από κατοίκους και κυρίως, να εστιάσει στην αιτία που δεν λύνονται για δεκαετίες.        Όπως τόνισε η Μαίρη Διακολιού, τα προβλήματα έχουν την αιτία τους στην συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής Θ. Αμπατζόγλου που διαχειρίζεται τα πράγματα της πόλης τα τελευταία δεκαέξι χρόνια (ανεξάρτητα από το αν άλλαξε απλά το πρόσωπο του δημάρχου), με το να δίνει τα πάντα στην εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρήσεων του Αμαρουσίου και των αναγκών τους. (σ.σ.: “γη και ύδωρ”, με απίστευτη ταχύτητα, με την παροχή σχεδόν όλων των δημοτικών πόρων και μέσων).     Όλες οι υπόλοιπες γειτονιές παίρνουν μόνο ό,τι περισσεύει, μόνο με παρεμβάσεις “άρπα-κόλλα” και μόνο με τσαπατσουλίες. Και όλα αυτά, μόνο παραμονές γενικών συνελεύσεων των τοπικών συλλόγων και δημοτικών εκλογών. Τότε μόνο στέλνουν για λίγες ώρες τα δημοτικά συνεργεία για να καλλωπίσουν λίγο την κεντρική πλατεία των Εργατικών και μετά, αφήνουν την γειτονιά στον “αυτόματο”.       Έτσι:


- επικίνδυνα κυκλοφοριακά προβλήματα,

- τα σκουπίδια,

- ζητήματα εισβολής αυτοκινήτων από εταιρείες, στα πάρκινγκ του εσωτερικού της γειτονιάς,


- απαιτούμενες συντηρήσεις, αναπλάσεις και υποδομές για ηλικιωμένες/ους και ΑΜΕΑ,
- η απαράδεκτη μη λειτουργία του ΚΑΠΗ,

- η λειτουργία κανονικής αίθουσας εκδηλώσεων,

 

          Αλλά και τα προβλήματα της ακριβής τιμής ζώνης και της έλλειψης ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες είναι ζητήματα που μένουν ανεπίλυτα για χρόνια, επιβαρύνονται διαρκώς, και είναι αυτά που υποβιβάζουν την μίνιμουμ ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.


           Τελικά, φαίνεται ότι μάλλον το μεγάλο, διαχρονικό πρόβλημα, από την πλευρά της δημοτικής διοίκησης, είναι πως η ιστορική γειτονιά της πόλης μας έχει πρώτη λέξη στο όνομα της το “Εργατικές”. Φαίνεται τους αρέσουν καλύτερα οι περιοχές των εταιρειών με τα κτήρια, που είναι “ψηλά”.         Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι η Αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής Θ. Αμπατζόγλου, κατά την ομιλία της κάλεσε τα μέλη της γενικής συνέλευσης να παραδεχτούν ότι “η γειτονιά είναι χαμηλά” στην λογική ότι ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί, αλλά τι παραπάνω να κάνει σε μια γειτονιά που είναι “χαμηλά”;;;

            Η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”:1. Θεωρεί απαράδεκτη την επιλογή της δημοτικής αρχής να μην παραστεί ο ίδιος ο δήμαρχος ή τουλάχιστον, να μην εκπροσωπηθεί από αρμόδιους για ενημέρωση πολιτών αντιδημάρχους, στην γενική συνέλευση του συλλόγου της περιοχής, η οποία ήταν γνωστή από πολλές ημέρες. Η εύκολη δικαιολογία τους με πρόσχημα το συνέδριο της ΚΕΔΕ που ξεκινούσε άλλωστε την επόμενη ημέρα, δεν στέκεται. Αφενός, γιατί ο Βόλος (σ.σ.: η πόλη στην οποία ξεκινούσε το συνέδριο στις 11:00) απέχει μόνο τρεις ώρες από την Αθήνα, αφετέρου, γιατί τα προβλήματα μιας εργατικής συνοικίας μας είναι σπουδαιότερα από την δημοσιοσχετίστικη φωτογράφιση δίπλα από τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη, για την οποία έτρεξαν να προλάβουν. Θα μπορούσαν να την πετύχουν και σε άλλες εκδηλώσεις και φιέστες.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, ακόμη και η κ. Ελ. Λέκκα παραδέχτηκε δημόσια, πως κακώς δεν παρευρέθηκαν τα αρμόδια πολιτικά στελέχη για την ενημέρωση από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου, αν είχαν ενημερωθεί για την γενική συνέλευση (σ.σ.: η ενημέρωση είχε σταλεί αρκετές ημέρες πριν).

2. Καλεί τον δήμαρχο κ. Θ. Αμπατζόγλου άμεσα να ζητήσει συγγνώμη στους κατοίκους των Εργατικών Πολυκατοικιών για την απαράδεκτη φράση της αντιδημάρχου του, η οποία μάλιστα, όπως είπε, δεν είχε παρευρεθεί στην συνεδρίαση ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, γι' αυτό και δεν ήξερε πολλά για να απαντήσει στα ερωτήματα των κατοίκων [!!!]

3. Απαιτεί ΑΜΕΣΑ να δρομολογήσει σχέδια και μελέτες και κυρίως ενέργειες, για την επίλυση όλων των χρονιζόντων, βασικών προβλημάτων, ιδίως εκείνων που οφείλονται στην πρωτοφανή πολιτική αδιαφορία και ανοργανωσιά του.

 

4. Η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή και η εκπρόσωπός της Μαίρη Διακολιού δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν άκαμπτα τα απολύτως εύλογα αιτήματα της γειτονιάς των Εργατικών Πολυκατοικιών.

 

         Ευχαριστούμε τα απλά μέλη της συνέλευσης που άφησαν το ωραίο, κυριακάτικο πρωινό τους, για να συναντήσουν τους γείτονές τους και να συζητήσουν για τα προβλήματα.


         Ευχαριστούμε τους συμπολίτες που συνεχίζουν να ασχολούνται με τα κοινά μέσω του τοπικού τους συλλόγου.


         Ευχαριστούμε που μας δώσατε δικαίωμα να ενημερωθούμε, αλλά και να καταθέσουμε τις δικές μας απόψεις.

 

Μαίρη Διακολιού


Επικεφαλής παράταξης

“Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”


Δημοτική Σύμβουλος.

Published in Αμαρουσίου

          Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου

 

         Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολύδροσου για την Ποιότητα Ζωής και τον Πολιτισμό εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Στη συνεδρίαση της  Δημοτικής  Επιτροπής Διαβούλευσης στις 3 Νοεμβρίου 2022 ανακοινώθηκε μια σημαντική και ευχάριστη  είδηση για το Πολύδροσο.  

 

         Απαλλοτρίωση από τον Δήμο Αμαρουσίου για κοινωφελή σκοπό (περιβαλλοντικό κτίριο) στο Ο.Τ. 460Α (στη Φραγκοκλησιάς) & Εθνάρχη Μακαρίου.

 

        Την ανακοίνωση της ευχάριστης αυτής εξέλιξης την έκανε ο Δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου.

Published in Αμαρουσίου

           Το Σάββατο 03 Δεκ 2022 στης 11:00 την Διεθνή ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία θα έρθει στο σχολείο μας η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδια ΑΣΚΑ Αμαρουσίου @Marousi Wheelchair Basketball!

 

          Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια και θα συνομιλήσουν με τους αθλητές στο Γήπεδο του 4ου Γυμνάσιου Αγ. Παρασκευής Δημοκρατίας 1 & Θρασύβουλου 5.

 

          Εκτός από αγώνα μπάσκετ θα μάθουμε πως μετακινούνται οι άνθρωποι με αμαξίδια και πόσο σημαντικό είναι να μην κλείνουμε τις ράμπες στα πεζοδρόμια και να μην σταθμεύουμε στις θέσεις ΑΜΕΑ!

 

          Η ομάδα αποτελείται από ΑΜΕΑ αθλητές αλλά και αρτιμελείς αθλητές που αγωνίζονται όμως σε αμαξίδια!

 

          Η διαφορετικότητα είναι μέρος της ζωής μας, οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα υπάρχουν και είναι δίπλα μας. Ευκαιρία να τους γνωρίσουμε!

 

          Μια δράση με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.

 

         Η ομάδα έρχεται αφιλοκερδώς στο σχολείο μας με σκοπό τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα παραολυμπιακά αθλήματα και τη δύναμη του αθλητισμού.

Published in Αμαρουσίου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο