Displaying items by tag: δημος αμαρουσιου

        Από το γραφείο τύπου της Παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Στις 28/06/22 εκπρόσωποι της παράταξής μας "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" είχαν την τιμή να ανταποκριθούν σε πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου με αφορμή την ανάδειξη και ανάληψη δράσης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

       Με αφορμή τη συνάντηση, η επικεφαλής της παράταξης, Μαίρη Διακολιού δημοσιοποιεί τα εξής:

 

1. Αποτελεί θετική εξέλιξη ότι ο Δήμος Αμαρουσίου σε έναν από τους συνδικαλιστικούς του φορείς διαθέτει πλέον διοικητικό συμβούλιο του οποίου τα μέλη - για πρώτη φορά - αποτελούνται από έξι γυναίκες και έναν άνδρα. Συγχαίρουμε και τις 6 και τον 1 ισοτίμως και ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία.

Θα προτιμούσαμε 50-50% συμμετοχή παντού και γι' αυτήν εργαζόμαστε, αλλά μετά από πολλά χρόνια που επικρατούσαν κατά συντριπτική πλειοψηφία μόνο άνδρες, είναι μία καλή εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει γρηγορότερα στην επιδιωκόμενη ισότητα. Άλλωστε, στην Ελλάδα η συμμετοχή και κυρίως οι ευκαιρίες για την εκλογή και ανάληψη θέσεων ευθύνης από γυναίκες σε συνδικαλιστικά σωματεία, καταγράφονται ακόμη σε πολύ χαμηλά ποσοστά σε σύγκριση με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

2. Σε ερώτηση των εκπροσώπων της παράταξής μας προς τα μέλη του συλλόγου, αν έχουν συναντηθεί με την δημοτική αρχή του κ. Θ. Αμπατζόγλου για να συμφωνήσουν ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, με σκοπό την αντίστοιχη βελτίωση των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών προς τις πολίτιδες και τους πολίτες της πόλης, δυστυχώς λάβαμε την απάντηση ότι μήνες μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ., ο δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου δεν έχει αποδεχθεί να συναντήσει τις έξι γυναίκες και τον έναν άνδρα νέες/-ο εκπρόσωπο των εργαζομένων, ενώ η μοναδική μέρα που πρότεινε για συνάντηση, ήταν η μέρα απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων!

 

Έτσι, στο πεδίο της πραγματικής, καθημερινής, πρακτικής πολιτικής καταρρέουν οι επικοινωνιακές πομφόλυγες και τα αμετροεπή δελτία τύπου του δημάρχου για το πόσο κόπτεται τάχα η δημοτική αρχή για την ισότητα των φύλων, αλλά και για το πόσο κόπτεται για την αυτονόητη υποχρέωσή του για συνεργασία που πρέπει να διατηρεί με τις/τους εργαζόμενους/-ες, συμπολίτιδες/-ες του Δήμου μας, με σκοπό την βελτίωση της πόλης.

 

3. Η παράταξή μας "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή":

- Θα συνεργαστεί πλήρως με το νέο Δ.Σ. του συλλόγου. Η θέση μας είναι πως τα εργατικά σωματεία εκπροσωπούν μικρομεσαία και φτωχά κοινωνικά στρώματα της τοπικής κοινωνίας που πρέπει να υποστηριχθούν για να έχουν καλές και μόνιμες συνθήκες εργασίας και έτσι, να αποδίδουν στην ίδια τους την πόλη καλή ποιότητα υπηρεσιών.

- Θα προστατέψει παντί τρόπω την γυναικεία συμμετοχή στο Δ.Σ. του συλλόγου και την απόλυτη προστασία όλων των μελών του να ενεργούν για τα καθήκοντά τους ισότιμα, χωρίς να εμποδίζεται η δράση τους από τυχόν έμφυλες προκαταλήψεις και "κουτσαβακίστικες" συμπεριφορές ...και ο νοών, νοείτω.

 

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή»

Δημοτική Σύμβουλος

Published in Αμαρουσίου

Από τις Οργανώσεις Μελών Ανατολικού και Δυτικού Αμαρουσίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε από τις Οργανώσεις Μελών Ανατολικού και Δυτικού Αμαρουσίου, με μεγάλη επιτυχία και παλμό, η εκδήλωση για την υποδοχή των νέων μελών στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

 

         Συμμετείχαν εκατοντάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με κοινό σύνθημα την πολιτική αλλαγή, την προοδευτική διακυβέρνηση με τη δεύτερη φορά Αριστερά και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

 

          Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν οι βουλευτές Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Πάνος Σκουρλέτης, οι πρώην βουλεύτριες Αννέτα Καββαδία και Ελένη Αυλωνίτου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Ενωμένο Μαρούσι, Γιώργος Καραμέρος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Βορείου τομέα Γιώργος Μπαλάφας, αλλά και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Τζουμάκας, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Κατερίνα Μαλακού,  Δημήτρης Σακελλάρης.

 

         Ο βουλευτής Γιώργος Κατρούγκαλος απέστειλε χαιρετισμό καθώς απουσιάζει στο Κίεβο με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Published in Αμαρουσίου

        Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Ενωμένο Μαρούσι" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Καινοτόμες  προτάσεις, εποικοδομητική συζήτηση και επίλυση αποριών έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι με το πολύ επίκαιρο θέμα: «Ενεργειακές Κοινότητες: Ο ρόλος των Δήμων στην παραγωγή ενέργειας».
 
 
        Ο Νικόλαος Ε. Φαραντούρης, καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών, τόνισε ότι οι ενεργειακές κοινότητες είναι στον «πυρήνα» της ενεργειακής μετάβασης, του ενεργειακού μετασχηματισμού και της ενεργειακής δημοκρατίας. Στον «πυρήνα» της σκέψης όσων αντιλαμβάνονται την ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό και επιθυμούν την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας και στοχεύουν στην βιωσιμότητα.

 
       Ο κ. Φαραντούρης εξήγησε ότι η ανάπτυξη του τομέα ενέργειας γίνεται στην χώρα μας από τα «πάνω προς τα κάτω» με επενδύσεις κυρίως σε μεγάλης κλίμακας έργα, με έργα υποδομών κυρίως σε εισαγώμενα ορυκτά καύσιμα τα οποία κατά κανόνα μπορούν να υλοποιήσουν λίγες επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στις αγορές χρήματος.

 
       «Εμείς πιστεύουμε σε μια εναλλακτική, βιώσιμη και εφαρμόσιμη διεθνώς πρόταση χωρίς να ανακαλύπτουμε τον τροχό, από τα «κάτω προς τα πάνω»», υπογράμμισε ο κ. Φαραντούρης. «Παραγωγή ενέργειας όσο πιο κοντά στον πολίτη, με διασπορά της παραγωγής, γιατί πιστεύουμε ότι όσοι περισσότεροι παράγουν ενέργεια, όσο δυνατόν περισσότερος πλουραλισμός τόσο θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια εφοδιασμού και οι τιμές θα είναι χαμηλότερες».

 
 
 
        Ο Χρήστος Βρεττός μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Electra Energy Cooperative εξήγησε πως ιδρύεται και λειτουργεί μια Ενεργειακή Κοινότητα ενώ επισήμανε ότι στην Γερμανία η παραγωγή ενέργειας γίνεται κατά 50% από Ενεργειακές Κοινότητες.

 
        Ο επικεφαλής της παράταξης μας Γιώργος Καραμέρος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «υπονόμευσε» το νόμο του 2018 αποκόπτοντας τις ενεργειακές κοινότητες από κάθε χρηματοδότηση ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των φίλα προσκείμενων στην Νέα Δημοκρατία Περιφερειών και των Δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αμαρουσίου, αδιαφόρησαν για το εργαλείο των ενεργειακών κοινοτήτων με συνέπεια να υπάρχει στρέβλωση σε τοπικό επίπεδο σχετικά με την χρήση και την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε μια εποχή, μάλιστα, που η παγκόσμια τάση είναι η ατομική παραγωγή ενέργειας όπου το αποτύπωμα του καθενός θα είναι μηδενικό.

 
       Στην συζήτηση που ακολούθησε, σημαντική ήταν η πρόταση του δημοτικού συμβούλου και εκπροσώπου Τύπου της παράταξης μας, Βασίλη Μπούρα, ο οποίος και στο πλαίσιο του προεκλογικού προγράμματος μας για τις εκλογές του 2019 – που περιελάμβανε την πρόβλεψη για την δημιουργία ενεργειακές κοινότητας από τον Δήμο σε μια περίοδο που το θέμα δεν ήταν επίκαιρο – επανέλαβε την πρόταση για συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές ώστε να δημιουργηθεί ενεργειακή κοινότητα στο Μαρούσι με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες των σχολείων του Δήμου μας.
 
 
       Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:


* Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αττικής Κώστας Ζαχαριάδης.

* Ο Περιφερειακός Σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα Γιώργος Μπαλάφας.

* Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης.

* Ο Κώστας Βαρλαμίτης, πρώην πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Πόλη Πρότυπο.

* Ο Πέτρος Δαμιανός, Διευθυντής του Σχολείου του Σωφρονιστικού Καταστήματος Αυλώνας και πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος.

* Ο Μιχάλης Ρενέσης, πρώην πρόεδρος της Λάρκο.

* Ο πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Βλάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας Πέτρος Κούκουζας, Σπύρος Μπόγδανος, Βασίλης Μπούρας και ο Γιάννης Γιαννέλας από την Ένωση Γονέων Αμαρουσίου.

* Τα μέλη της παράταξης Χρύσα Κουτρούλη Κυριάκος Χάγερ, Δέσποινα Μαχαίρα, Ζέτα Πολίτη, Σπύρος Σαμιακός, Χρήστος Κουρλαμπάς, Γιώτα Ντάντα, Αφροδιτη Δρίβα, Κώστας Χροναίος, Μιχάλης Χατζηαρσενίου, Βάση Κουκουβίνου, Δημήτρης Παπαευθυμίου, Διονύσης Τσούτσης κ.α

 
       Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δαμιανός Παπαχατζής.
Published in Αμαρουσίου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο