Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου

Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 12:26 | Αμαρουσίου
Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου
|||

        Από το γραφείο τύπου της Παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Στις 28/06/22 εκπρόσωποι της παράταξής μας "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" είχαν την τιμή να ανταποκριθούν σε πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου με αφορμή την ανάδειξη και ανάληψη δράσης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

       Με αφορμή τη συνάντηση, η επικεφαλής της παράταξης, Μαίρη Διακολιού δημοσιοποιεί τα εξής:

 

1. Αποτελεί θετική εξέλιξη ότι ο Δήμος Αμαρουσίου σε έναν από τους συνδικαλιστικούς του φορείς διαθέτει πλέον διοικητικό συμβούλιο του οποίου τα μέλη - για πρώτη φορά - αποτελούνται από έξι γυναίκες και έναν άνδρα. Συγχαίρουμε και τις 6 και τον 1 ισοτίμως και ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία.

Θα προτιμούσαμε 50-50% συμμετοχή παντού και γι' αυτήν εργαζόμαστε, αλλά μετά από πολλά χρόνια που επικρατούσαν κατά συντριπτική πλειοψηφία μόνο άνδρες, είναι μία καλή εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει γρηγορότερα στην επιδιωκόμενη ισότητα. Άλλωστε, στην Ελλάδα η συμμετοχή και κυρίως οι ευκαιρίες για την εκλογή και ανάληψη θέσεων ευθύνης από γυναίκες σε συνδικαλιστικά σωματεία, καταγράφονται ακόμη σε πολύ χαμηλά ποσοστά σε σύγκριση με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

2. Σε ερώτηση των εκπροσώπων της παράταξής μας προς τα μέλη του συλλόγου, αν έχουν συναντηθεί με την δημοτική αρχή του κ. Θ. Αμπατζόγλου για να συμφωνήσουν ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, με σκοπό την αντίστοιχη βελτίωση των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών προς τις πολίτιδες και τους πολίτες της πόλης, δυστυχώς λάβαμε την απάντηση ότι μήνες μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ., ο δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου δεν έχει αποδεχθεί να συναντήσει τις έξι γυναίκες και τον έναν άνδρα νέες/-ο εκπρόσωπο των εργαζομένων, ενώ η μοναδική μέρα που πρότεινε για συνάντηση, ήταν η μέρα απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων!

 

Έτσι, στο πεδίο της πραγματικής, καθημερινής, πρακτικής πολιτικής καταρρέουν οι επικοινωνιακές πομφόλυγες και τα αμετροεπή δελτία τύπου του δημάρχου για το πόσο κόπτεται τάχα η δημοτική αρχή για την ισότητα των φύλων, αλλά και για το πόσο κόπτεται για την αυτονόητη υποχρέωσή του για συνεργασία που πρέπει να διατηρεί με τις/τους εργαζόμενους/-ες, συμπολίτιδες/-ες του Δήμου μας, με σκοπό την βελτίωση της πόλης.

 

3. Η παράταξή μας "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή":

- Θα συνεργαστεί πλήρως με το νέο Δ.Σ. του συλλόγου. Η θέση μας είναι πως τα εργατικά σωματεία εκπροσωπούν μικρομεσαία και φτωχά κοινωνικά στρώματα της τοπικής κοινωνίας που πρέπει να υποστηριχθούν για να έχουν καλές και μόνιμες συνθήκες εργασίας και έτσι, να αποδίδουν στην ίδια τους την πόλη καλή ποιότητα υπηρεσιών.

- Θα προστατέψει παντί τρόπω την γυναικεία συμμετοχή στο Δ.Σ. του συλλόγου και την απόλυτη προστασία όλων των μελών του να ενεργούν για τα καθήκοντά τους ισότιμα, χωρίς να εμποδίζεται η δράση τους από τυχόν έμφυλες προκαταλήψεις και "κουτσαβακίστικες" συμπεριφορές ...και ο νοών, νοείτω.

 

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή»

Δημοτική Σύμβουλος

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο