Μαίρη Διακολιού - Άγιος Νικόλαος: Τέρμα τα Ψέματα.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 10:31 | Αμαρουσίου
Μαίρη Διακολιού - Άγιος Νικόλαος: Τέρμα τα Ψέματα.
|||

        Να αξιοποιηθεί το επικίνδυνο "Λασκαρίδειο" για τις ανάγκες της γειτονιάς - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Παράταξης "Μαρούσι - Αδέσμευτη Φωνή"


       Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Μαρούσι - Αδέσμευτη Φωνή" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Η δημοτική αρχή του κ. Θ. Αμπατζόγλου έχει σταθερή και μόνιμη τακτική της να κοροϊδεύει του κατοίκους της πόλης, αντί να σχεδιάζει, να συνεργάζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και να διεκδικεί λύσεις. Αυτό έκανε δυστυχώς και στις 9 Ιουνίου 2022, για την υπόθεση του ακινήτου του τ. Λασκαρίδειου Ιδρύματος "Οίκου Τυφλών", της περιοχής Άγιος Νικόλαος Αμαρουσίου.

   

       Στη σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματίσει οι κάτοικοι της περιοχής σε συνεργασία με τον τοπικό εξωραϊστικό σύλλογό για 9 Ιουνίου στις 19:30, παρουσιάστηκε δημοτική σύμβουλος εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, για να μεταφέρει το μήνυμα του δημάρχου – όπως δήλωσε - πως τάχα συμπονεί την ανησυχία των κατοίκων και πως κάνει ό,τι μπορεί για να λύσει το μείζον πρόβλημα ασφάλειας που αποτελεί το εγκαταλελειμμένο ακίνητο για τα παιδιά και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής.


        Ξέχασαν η εκπρόσωπος και ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ότι εκπροσωπούν μία δημοτική αρχή που διαχειρίζεται (ενίοτε) τα προβλήματα της πόλης τα τελευταία 17 χρόνια. Ξέχασαν ότι με επιλογή της εγκατέλειψε στην τύχη του και στην παρακμή τον πρώην Οίκο Τυφλών, ενώ είχε επί χρόνια θεσμική πρόσβαση στις υποθέσεις του. Ξέχασαν πως η πλήρης εγκατάλειψη του χώρου και οι κίνδυνοι για την γειτονιά, δεν ξεκίνησαν να υπάρχουν εχθές, 8 Ιουνίου, ούτε πριν από μία εβδομάδα, ούτε πριν από ένα χρόνο, ούτε πριν δύο. Ξέχασαν ότι μεμονωμένοι/-ες κάτοικοι και ο τοπικός σύλλογος έχουν από πολύ καιρό προφορικώς και γραπτώς απευθυνθεί στην δημοτική αρχή, χωρίς να πάρουν σαφείς απαντήσεις, αλλά μόνο λόγια και υποσχέσεις.
Δεν ξέχασαν, παριστάνουν ότι ξέχασαν.


       Επίσης, θεωρούμε προσβολή προς του κατοίκους, ότι η δημοτική αρχή έστειλε δύο εργάτες να κόψουν μερικά ξερά χόρτα για δύο ώρες,μόνο όταν έμαθε ότι οι κάτοικοι έχουν συγκέντρωση για διαμαρτυρία, μόλις το πρωί της ίδιας ημέρας που έγινε η συγκέντρωση το απόγευμα.

 

       Δείτε κι αυτό: "Μαύρο" ρεκόρ 28ετίας - Στο 11.3% ο πληθωρισμός τον Μάιο       Τέρμα πια η κοροϊδία - Η δική μας πρόταση      Η ανεξάρτητη παράταξη "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" παρευρέθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων με εκπρόσωπό της. Η άποψή μας είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει:

 

α] να επιβάλλουν στην Δημοτική Αρχή -εχθές- να συνάψει συμφωνία, όσο το δυνατόν μακρύτερης ενοικίασης, με την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στην οποία έχει περιέλθει το ακίνητο) με το χαμηλότερο/νόμιμο αντίτιμο. Μόνο έτσι, άμεσα θα μπορεί να μπει ο Δήμος Αμαρουσίου στον χώρο και να κάνει τις βασικές εργασίες αποκατάστασης, όπως:


α.1] καθαρισμός του κήπου της μπροστινής πλευράς και αποκατάστασης του με μικροεργασίες, φυτεύσεις, φωτισμό και καθίσματα, ώστε άμεσα να αποτελέσει μία αυλή – πάρκο για τις ανάγκες της γειτονιάς και των παιδιών της, αλλά κυρίως για να μπει σε άμεση χρήση από τους κατοίκους της γειτονιάς το μεγάλο και εμφανές μέρος του ακινήτου.
Η ίδια διαμόρφωση να γίνει και στο πίσω μέρος, ώστε να μπορεί να είναι φωτεινό, εμφανές και χρηστικό.


α.2] να σφραγιστεί το παλαιωμένο, ερειπωμένο, αμφιβόλου στατικότητας και πάντως επικίνδυνο κτήριο, μέχρι να ολοκληρώσουν οι υπηρεσίες του Δήμου μελέτη αποκατάστασής του, με σκοπό την χρήση για τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, του Δήμου, με παράλληλη εξυπηρέτηση του σκοπού του κληροδοτήματος.

β] να συσταθεί -εχθές- Δημοτική Επιτροπή με εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, εκπροσώπους του τοπικού συλλόγου και ανθρώπους της γειτονιάς, με στόχο να ξεκινήσουν ενέργειες και διαπραγματεύσεις με την διαχειρίστρια εταιρείας και το Κράτος, με σκοπό την τελική μεταβίβαση του ακινήτου στον Δήμο Αμαρουσίου ΔΩ-ΡΕ-ΑΝ ή έστω με ένα εντελώς συμβολικό αντίτιμο, αν η νομοθεσία των μνημονίων δεν προβλέπει το εντελώς δωρεάν.

       Η ανεξάρτητη παράταξή μας "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" θα στηρίξει τους κατοίκους της γειτονιάς του Αγίου Νικολάου και τον τοπικό σύλλογο, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, να επιτύχουν την διαχείριση και την ανοικτή χρήση του συνόλου του ακινήτου για το καλό το δικό τους και της περιοχής τους.

 

Υ.Γ.: Διαφωνούμε με το ολοκληρωτικό σφράγισμα του ακινήτου, διότι έχει ξαναεπιχειρηθεί και απέτυχε και θα αποτύχει όσες φορές και αν επιχειρηθεί. Μόνο ως ανοικτό και σε χρήση κυρίως από παιδιά και μεγάλους μπορεί να είναι ασφαλές και χρήσιμο για την γειτονιά.


Διαφωνούμε με την λογική "κάτσε να περιμένουμε να βρούμε λεφτά, να το αγοράσουμε από την ΕΤΑΔ, να προσκαλέσουμε την εκάστοτε κυβέρνηση κλπ, κλπ. Η πόλη μας έχει ματώσει επί δεκαετίες να προσφέρει τσάμπα ή "σκοτωμένη" σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις κοινόχρηστη και μικρο-ιδιωτική, Μαρουσιώτικη γη στο εκάστοτε Κράτος και μάλιστα για υπερτοπικές χρήσεις των οποίων το βάρος πληρώνουμε καθημερινά. Μας χρωστάνε, δεν χρωστάμε.


Διαφωνούμε να περιμένει η γειτονιά του Αγίου Νικολάου ατέρμονα με υποσχέσεις.
Εμείς δεν θα καταθέσουμε προτάσεις που οδηγούν σε "ύποπτα μονοπάτια".

Διαφωνούμε και καταγγέλλουμε το Κράτος και τον Δήμο, κάθε φορά που αφήνουν στην εγκατάλειψη και την απαξίωση τέτοιους χώρους, οδηγώντας επιτηδευμένα τις γειτονιές σε απόγνωση, ώστε μετά να εμφανίζεται -δήθεν "ξαφνικά"- κάποιος ιδιώτης και μπιρ-παρά να τους αγοράζει και να αναγνωρίζεται και σαν "λυτρωτής" από την γειτονιά, αφού κατασκευάζεται ώστε να φαίνεται ότι αποτελεί "μία κάποια λύση" στα προβλήματά τους.

 

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»

Δημοτική Σύμβουλος

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο