“Κεραμέως Αμπατζόγλου ξεσπιτώνουν τα παιδιά μας” – Παράσταση διαμαρτυρίας από το Ενωμένο Μαρούσι για το 1ο Γυμνάσιο

Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 11:58 | Αμαρουσίου
“Κεραμέως Αμπατζόγλου ξεσπιτώνουν τα παιδιά μας” – Παράσταση διαμαρτυρίας από το Ενωμένο Μαρούσι για το 1ο Γυμνάσιο “Κεραμέως Αμπατζόγλου ξεσπιτώνουν τα παιδιά μας” – Παράσταση διαμαρτυρίας από το Ενωμένο Μαρούσι για το 1ο Γυμνάσιο “Κεραμέως Αμπατζόγλου ξεσπιτώνουν τα παιδιά μας” – Παράσταση διαμαρτυρίας από το Ενωμένο Μαρούσι για το 1ο Γυμνάσιο “Κεραμέως Αμπατζόγλου ξεσπιτώνουν τα παιδιά μας” – Παράσταση διαμαρτυρίας από το Ενωμένο Μαρούσι για το 1ο Γυμνάσιο
||||||

..
..
..

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί μπροστά στο 1ο Γυμνάσιο Λύκειο Αμαρουσίου αντιπροσωπεία της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι “ενάντια στην λανθασμένη και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τον Δήμο και τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς της Σχολικής Κοινότητας (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) μετατροπή του 1ου Γυμνασίου & 1ου ΓΕΛ Αμαρουσίου σε Πειραματικά Σχολεία και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από αυτή την απόφαση” όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Είμαστε απέναντι στην πρόχειρη και χωρίς σχεδιασμό επιλογή του Υπουργείου να καταργήσει ουσιαστικά το Σχολείο της γειτονιάς του κέντρου της πόλης, μετατρέποντάς το σε Πειραματικό” προσθέτει η παράταξη.

Δείτε ακόμα:  Δ. Πολυχρονιάδης: Παράνομη και παράτυπη η απόφαση της μετατροπής των σχολείων σε πειραματικά (video)

Ακόμα σημειώνει πως “επικρίνουμε τη στάση της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δημάρχου που δήλωσε αιφνιδιασμένος, πράγμα που είτε δεν ισχύει, θεωρώντας ότι το γνώριζε και δεν αντέδρασε , είτε ισχύει, οπότε αποδεικνύεται πως παρόλο που είναι Δήμαρχος στον Μητροπολιτικό για τον βόρειο Τομέα Δήμο του Αμαρουσίου (που αντιμετωπίζεται , εκτός των άλλων, και ως δεξαμενή ψήφων για την Υπουργό Παιδείας Νόκη Κεραμέως ) δεν υπολογίζεται από την υπουργό με τις ιδεολογικές εμμονές”.

Ταυτόχρονα το Ενωμένο Μαρούσι τονίζει πως δεν είναι αντίθετο στην ίδρυση πειραματικών σχολείων, αρκεί αυτό να γίνεται με σωστό σχεδιασμό και με ανεύρεση κατάλληλου χώρου ή ανέγερση νέου χώρου.

Αναφέρει επίσης ότι “αποτελεί μάλιστα εξαπάτηση από πλευράς της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν την εμμονική επιλογή της να υπόσχονται σε γονείς  μαθητών, είσοδο στο νέο πειραματικό σχολείο ενώ γνωρίζουν ότι νόμος προβλέπει κλήρωση και με την πρώτη προσφυγή αυτή θα καταπέσει.

Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην οποιαδήποτε υποβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης στα όμορα Γυμνάσια, που, αν εφαρμοστεί ο Νόμος θα κληθούν να απορροφήσουν τα παιδιά της γειτονιάς του κέντρου που δεν θα κληρωθούν στην αναστάτωση στην ταλαιπωρία και στην ανατροπή κάθε οικογενειακού προγραμματισμού, ζητούμε δε από τη Δημοτική Αρχή να δεσμευθεί πως δε θα επιτρέψει την κατάργηση ζωτικών χώρων των σχολικών μονάδων όπως και την εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών στον προαύλιο χώρο του 6ου Γυμνασίου”.

“Στο πλευρό με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Γονέων, την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου και τους μαθητές, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε σχολεία Δημόσια, με ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες.

ΌΧΙ σε άλλα πειράματα στις πλάτες των μαθητών και των γονέων τους.

 

Κάτω τα χέρια από το 1ο Γυμνάσιο Λύκειο Αμαρουσίου. Κεραμέως και Αμπατζόγλου ξεσπιτώνουν τα παιδιά μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε και αυτό: Κατατέθηκε η πρώτη συλλογική αγωγή για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο