Όχι στην μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ Αμαρουσίου χωρίς διαβούλευση, λέει η Ένωση Συλλόγων Γονέων

Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 10:34 | Αμαρουσίου
Όχι στην μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ Αμαρουσίου χωρίς διαβούλευση, λέει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Όχι στην μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ Αμαρουσίου χωρίς διαβούλευση, λέει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Όχι στην μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ Αμαρουσίου χωρίς διαβούλευση, λέει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Όχι στην μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ Αμαρουσίου χωρίς διαβούλευση, λέει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Όχι στην μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ Αμαρουσίου χωρίς διαβούλευση, λέει η Ένωση Συλλόγων Γονέων
|||||||

          Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου και των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων του 1ου , 8ου & 16ου Δημοτικού, 1ου & 6ου Γυμνασίου και 5ου ΓΕΛ Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των γονέων με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ Θεόδωρο Αμπατζόγλου, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ Παναγιώτη Σαγρή και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ Μιχάλη Παπαδόπουλο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ.: Λουΐζα Πάπαρου, Μιχάλη Χατζηαρσενίου, Παναγιώτη Μπούμη και τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων από τους κ.κ.: Σοφία Γερουλάνου- Πιτταροκοίλη & Ηλίας Κολλύρης (1ο Δημοτικό), Μίνα Μάτζαρη (8ο Δημοτικό & 1ο Γυμνάσιο), Κώστας Χροναίος (16ο Δημοτικό), Βότση Βασιλική & Στέλλα Σακελλαρίου (6ο Γυμνάσιο) και Γιαννέλα Γιάννη (5ο ΓΕΛ)

 

        Θέμα της συνάντησης ήταν η αιφνιδιαστική και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τον Δήμο και τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς της Σχολικής Κοινότητας (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) μετατροπή του 1ου Γυμνασίου & 1ου ΓΕΛ Αμαρουσίου σε Πειραματικά και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στις οικογένειες των μαθητών του κέντρου του Αμαρουσίου και όχι μόνο.

 

        Και από τις δύο πλευρές, διατυπώθηκε σαφέστατα η αντίθεση στην επιλογή του Υπουργείου να καταργήσει ουσιαστικά το Σχολείο της γειτονιάς του κέντρου της πόλης, μετατρέποντάς το ως Πειραματικό. Η απόφαση αυτή χαρακτηρίστηκε ως πρόχειρη και χωρίς σχεδιασμό.

 

       Οι εκπρόσωποι των γονέων, ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να επιμείνει με παρεμβάσεις, κατά το δοκούν, προς το Υπουργείο για την αναστολή της εφαρμογής της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1048 Β’/2022). Ο κ Αμπατζόγλου δεσμεύτηκε για νεότερη παρέμβασή του προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξει σύντομα και άλλη συνάντηση μεταξύ μας, όταν θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης του ΦΕΚ που έχουν καταθέσει γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

 

    Καθώς δεν είμαστε αντίθετοι στην ίδρυση Πειραματικών Σχολείων, ζητήσαμε από το Δήμο, να εισηγηθεί την ίδρυση νέου Πειραματικού Σχολείου, με τις κατάλληλες υποδομές, πέραν των υπαρχόντων.

 

        Τέλος, κάναμε σαφή,

 

  • την απόλυτη αντίθεσή μας, στην οποιαδήποτε υποβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης στα όμορα Γυμνάσια, που αν εφαρμοστεί η απόφαση, θα κληθούν να απορροφήσουν τα παιδιά της γειτονιάς του κέντρου που δεν θα κληρωθούν,

  • την σημαντική επίπτωση που θα έχουν οι γονείς των μαθητών των σχολείων αυτών που θα αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά τους όχι στο σχολείο της γειτονιάς τους αλλά σε απομακρυσμένα από αυτούς σχολεία και

  • την ψυχολογική βία που θα δεχτούν συμμαθητές της ΣΤ’ τάξης των όμορων Δημοτικών σχολείων που τα επηρεάζει η εν λόγω απόφαση και θα αναγκαστούν να «μοιραστούν» σε διαφορετικά Γυμνάσια.

       Καλέσαμε τον Δήμο, να υπερασπισθεί την ποιότητα εκπαίδευσης των παραπάνω σχολείων και να δεσμευθεί πως δε θα επιτρέψει την κατάργηση ζωτικών χώρων των σχολικών μονάδων όπως και την εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών στον προαύλιο χώρο του 6ου Γυμνασίου.

Ως εκπρόσωποι των γονέων, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε σχολεία Δημόσια με ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο