ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου:Πανδημία ακρίβειας και covid-19

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 11:09 | Αμαρουσίου
ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου:Πανδημία  ακρίβειας και covid-19
|||

    Οι ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Ανατολικού Αμαρουσίου ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Δυτικού Αμαρουσίου εξέδωσαν την παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

 

  • Μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο αισθητές στην τσέπη μας οι μεγάλες αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό.

  • Σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε η ΜΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣH ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ και με τις τιμές ρεύματος να καθορίζονται αποκλειστικά από τους ιδιώτες παρόχους.

  • Η κυβέρνηση, αφού αγνόησε επιδεικτικά την εκτίναξη των τιμών ενέργειας, δρομολόγησε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την ώρα της μεγάλης ενεργειακής κρίσης , με αποτέλεσμα να έχει η Ελλάδα το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με μισθούς Αφρικής.

  • Η κυβέρνηση απλά παρατηρεί την έκρηξη τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και ηλεκτρική ενέργεια, εμπαίζοντας τους πολίτες μιλώντας για αδικαιολόγητο πανικό. Όσο για το επιχείρημα, ότι ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές ρεύματος, αυτό έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όση και με τον ανταγωνισμό μετ

  • αξύ των μαυραγοριτών στη κατοχή που κάθε μέρα διπλασίαζαν τις τιμές.

 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

 

1. Η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών (στις περισσότερες χώρες της ΕΕ έγινε αυτό).

2. Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που καταψήφισε η ΝΔ στη Βουλή (και εφαρμόζεται στην ΕΕ).

3. Η αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ (όσο ακόμα είναι δημόσια) ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους και εξαντλητικοί έλεγχοι από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 

     Εν μέσω ακρίβειας που γονατίζει πολίτες και μικρές επιχειρήσεις, έρχεται και το νομοσχέδιο Γεωργιάδη για τις λαϊκές αγορές που ενισχύει την ακρίβεια και υπονομεύει την ποιότητα των τροφίμων , αφού οι παραγωγοί, οι αγρότες, δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να έχουν πάγκο στις λαϊκές, αλλά θα πρέπει να απευθύνονται σε μεσάζοντες επιχειρηματίες. Άρα, τα προϊόντα θα είναι σίγουρα ακριβότερα και δεν θα υπάρχει πλέον η απευθείας σχέση παραγωγού-καταναλωτή που αποτελούσε και εγγύηση ποιότητας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη Α.Ε. δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους μικρούς παραγωγούς, ούτε για τις οικογένειες και καταναλωτές.

 

    Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να πάει όλος ο πλούτος της χώρας σε 10 με 15 οικογένειες και ομίλους που θα κατέχουν και θα ελέγχουν τα πάντα...(ενέργεια, νερό, επικοινωνίες, μεταφορές, υγεία, τρόφιμα, ορυκτό πλούτο κλπ), με μισθούς εξαθλίωσης, 500 & 600 ευρώ το μήνα και απαγορεύοντας με απειλή φυλάκισης και απόλυσης κάθε προσπάθεια συνδικαλισμού και διεκδίκησης καλύτερων μισθών και δικαιωμάτων.

 

     Θα ακούτε στα κανάλια για άλματα στην ανάπτυξη και ευημερία, θα βλέπετε ανοδικά διαγράμματα, αλλά κάθε μήνας που θα έρχεται θα είναι δυσκολότερος από τον προηγούμενο.

Συνεργός και συναυτουργός στο έγκλημα: τα κανάλια που βαφτίζουν το κρέας ψάρι και κάνουν στα δελτία «ειδήσεων» το μαύρο άσπρο.

 

  • Όσο για την πανδημία, και εκεί, με τις παλινωδίες και τα αντιφατικά «μέτρα», (στο τρένο-λεωφορείο, σαν σαρδέλες, δεν κολλάει, αλλά στο περίπτερο κολλάει), γίναμε από τις χειρότερες χώρες της ΕΕ σε θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Επειδή, με αυτή τη κυβέρνηση, οι πολίτες πρέπει να προστατευθούν μόνοι τους:

  • ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΏΡΑ

  • ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ ΠΑΝΤΟΥ

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο