Displaying items by tag: πευκακια

..
..

..

Ως άλλο ένα "κάζο" για τη δημοτική αρχή χαρακτήρισε την απόσυρση του θέματος της κυκλοφοριακής μελέτης των Πευκακίων από την πρόσφατη συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Οικονόμου. Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή": 

Σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή των Πευκακίων, όπου αποσύρθηκε ως θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (27 Ιουλίου), ο επικεφαλής τη Νέας Αρχής, κ. Γιώργος Οικονόμου, δήλωσε τα εξής:

«Άλλο ένα κάζο για την δημοτική αρχή που αναγκάστηκε κάτω από το βάρος των αντιδράσεων και των λαθών της, να αποσύρει το θέμα για δεύτερη φορά.

Η τακτική της για άλλη μία φορά να προσπαθεί να χτίσει πελατειακές σχέσεις με συνθήκες αδιαφάνειας και μη ενημέρωσης των δημοτών και των δημοτικών παρατάξεων, όχι μόνο δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά έστρεψε τους πάντες εναντίον της. Η "προσωρινή" μελέτη που είχε ψηφιστεί, χωρίς να την δούμε ποτέ, δεν ήταν δυνατόν να εφαρμοστεί γιατί δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Οι μυστικές συνεννοήσεις με την Αποκεντρωμένη δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Επί 9 μήνες η μυστικοπάθεια της δημοτικής αρχής εμπόδισε και την ουσιαστική διαβούλευση και την ενημέρωση των παρατάξεων. Χειρότερη υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει υπάρξει. Αν γνωρίζαμε, θα είχαμε επισημάνει τα διαδικαστικά λάθη και θα μπαίναμε και στα θέματα ουσίας. Δεν θα είχε χαθεί τόσος χρόνος. Όταν όμως έχεις να κάνεις με αδιάφορους που δεν ενδιαφέρονται για τα ουσιαστικά προβλήματά της πόλης, δεν περιμένεις ούτε μια συγνώμη, ούτε μια σοβαρή απάντηση.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η περιπέτεια έγινε μάθημα... προς όλες τις πλευρές: δημότες, συλλόγους και δημοτικές παρατάξεις.

Γιατί τον Σεπτέμβριο θα τεθούν όλα επί τάπητος και κάποιοι πρέπει αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.»

Δείτε ακόμα: Β.Ζορμπάς: "Δεν υπάρχει ράμπα ΑΜΕΑ στην πλατεία Άη Γιάννη" (βίντεο)

..
..
..

Την απόσυρση του θέματος για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Πευκάκια σχολιάζει με ανακοίνωση της η "Νίκη των Πολιτών". "Εννέα μήνες μετά αναγκάζονται να αποσύρουν το θέμα δύο φορές τον Ιούλιο" αναφέρει χαρακτηριστικά. Από το γραφείο τύπου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 

Όταν ψηφίστηκαν, τον Νοέμβριο του 2021, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Πευκάκια, μετά από διεκδίκηση του δραστήριου τοπικού Συλλόγου Κατοίκων (Σύλλογος Πευκάκια Αγ. Παρασκευής «Η Αναγέννησις»), κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον βαθμό επιπολαιότητας της Δημοτικής αρχής Ζορμπά.

Φτάσαμε έτσι, εννέα μήνες μετά, να ανακαλύπτουν προβλήματα, να προκαλούν συγκρούσεις κατοίκων και να αναγκάζονται να αποσύρουν το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο, δυο φορές μέσα στον Ιούλιο και χωρίς να έχουν κοινοποιήσει την μελέτη.

Καθησύχαζαν τον Σύλλογο και αγνοούσαν τις όποιες ενστάσεις.

Ουδείς σκέφτηκε ότι όλο αυτό απαιτεί διάλογο και συναινέσεις!

Ουδείς σκέφτηκε ότι επιβάλλεται να γίνει σύσκεψη με τους ειδικούς, και να λύσουμε προβλήματα και εντάσεις!

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά, θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, όπως εξάλλου δηλώθηκε.

 

Δείτε ακόμα: Σφοδρές αντιδράσεις για τη συνεργασία Β. Ζορμπά και Φ. Αλεξόπουλου

 

 

..

..
..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής τνη Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 στις 9.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η τελετή θεμελίωσης και ο Αγιασμός του νέου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια (Σοφοκλή 5). "Η θεμελίωση θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη" προσθέτει. 

Δείτε ακόμα: Σαρήγιαννης για Antonov: Δειγματοληψίες για δύο μήνες - Προσοχή για τοξικές ουσίες (video)

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο