Displaying items by tag: παισδαπ

..
..
..

Με ανακοίνωση της η "Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή" σχολιάζει εκ νέου την απόφαση της διοίκησης να κλείσει τον παιδικό σταθμό στην Τρωάδος, "παρά τη δυνατότητα που του έδωσε σχετική νομοθεσία για παράταση λειτουργίας ενός έτους". Αναφέρονται τα παρακάτω: 

Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, επικαλείται την ασφάλεια των παιδιών σχετικά με το κλείσιμο του παιδικού σταθμού της Τρωάδος, κτήριο το οποίο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας, παρά τη δυνατότητα που του έδωσε σχετική νομοθεσία για παράταση λειτουργίας ενός έτους.

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα, για τα οποία απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις:

1) Η ασφάλεια είναι απαιτούμενη μόνο για τους παιδικούς σταθμούς και όχι για την προσχολική εκπαίδευση, δηλαδή για το Νηπιαγωγείο, το οποίο θα στεγαστεί στο κτήριο της Τρωάδος; Ή μήπως πρόκειται για μια περίπτωση παρόμοια με τη δομή της οδού Αφροδίτης, η οποία στέγαζε παιδιά της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής το 2020-2021, ως παράρτημα του 11ου νηπιαγωγείου, σε κτήριο παντελώς ακατάλληλο;

2) Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να βρεθεί, αλλά εμφανίζεται όταν υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον για να μισθώσουμε το ίδιο ακίνητο ως νηπιαγωγείο. Ποιο είναι το νέο μίσθωμα;

3) Ο νέος παιδικός σταθμός στον Τσακό θα είναι έτοιμος προς λειτουργία το Σεπτέμβριο του 2023; Για τη σχολική περίοδο 2022-2023, υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι απορροφηθούν όλα τα παιδιά από όλες τις γειτονιές της πόλης μας στις ήδη υπάρχουσες δομές;

4) Αν ενδιέφερε την διοίκηση Ζορμπά και προσωπικά τον δήμαρχο η ασφάλεια των παιδιών και των δημοτών δεν θα προωθούσε και θα βάφτιζε μελέτη αυτή του κολυμβητηρίου χωρίς επικαιροποιημένο έλεγχο στατικής επάρκειας και ελέγχου του οπλισμού σε ένα "κουφάρι " 40 χρόνων. Πόσο ειρωνικό να επικαλείται, επίσης, την ασφάλεια των παιδιών, όταν δεν μπορεί να μαζέψει τα επικίνδυνα υλικά από τις παιδικές χαρές, σχεδόν ένα μήνα μετά την ενεργειακή τους αναβάθμιση με λάμπες Led!

5) Γιατί δεν ενεργοποίησε τη μίσθωση του ακινήτου του ΜΤΑ, ενώ έχει εγκριθεί; Μήπως επειδή είναι "φτηνή " και συμφέρουσα για τον Δήμο και χαλάει το καθεστώς των ακριβών μισθώσεων; Κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν γι’ αυτές τις περιπτώσεις και να ενημερωθούν οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημότες.

 

Δείτε ακόμα: ΒΟΜΒΑ: Παραιτήθηκαν ο Διοικητής της ΕΥΠ και ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού

..

..

..

 

Την παραίτηση της ανακοίνωσε η Φανή Παναγιωτοπούλου από τη θέση της Αντιπροέδρου του ΔΣ των Παιδικών Σταθμών και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, όσο και από την παράταξη, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για τη διοίκηση Ζορμπά ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές.

Τονίζει πως “χρειάστηκε σε πολλά θέματα να απέχουμε από το πρόγραμμα ή να μεταβάλλουμε μέρη αυτού, καθώς είτε οι συνθήκες είτε κυρίως η έλλειψη βούλησης δεν επέτρεπαν την υλοποίησή του”.


“Στραγάλι” για τη δημοτική αρχή οι Παιδικοί Σταθμοί

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχαν υπάρξει πολλές εντάσεις γύρω από τους παιδικούς σταθμούς. Αρχικά υπάρχει η διαμάχη του Δήμου με τους συμβασιούχους των ΠΑΙΣΔΑΠ, με τον κ. Ζορμπά να δήλωνε για καιρό πως θα προσέφευγε εναντίον τους μέχρι να αναγκαστεί σε αναδίπλωση. Ενόψει όμως της ερχόμενης σχολικής χρονιάς έχει προκύψει ζήτημα μετά το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στην Τρωάδος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις γονέων και εργαζομένων.

Θυμίζουμε ακόμα πως το καλοκαίρι του 21’είχε παραιτηθεί από τη θέση της προέδρου των Παιδικών Σταθμών η Ηλέκτρα Αντωνοπούλου ασκώντας δριμεία κριτική στον Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά.

Αναλυτικά η επιστολή της Φανής Παναγιωτοπούλου:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,


Το 2019 δώσαμε όλοι στην παράταξη έναν λόγο τιμής προς τους δημότες. Σχεδιάσαμε ένα αύριο που εκτιμούσαμε ότι θα ήταν καλύτερο για την πόλη μας. Στην πορεία αυτών των τριών ετών που μεσολάβησαν χρειάστηκε σε πολλά θέματα να απέχουμε από το πρόγραμμα ή να μεταβάλλουμε μέρη αυτού, καθώς είτε οι συνθήκες είτε κυρίως η έλλειψη βούλησης δεν επέτρεπαν την υλοποίησή του, με αποτέλεσμα ουσιαστικά ο λόγος τιμής να μην τηρηθεί. Η σταδιακή απομάκρυνση από όσα σχεδιάσαμε αλλά και από τις αρχές και τις αξίες μου, με οδηγεί στην απόφαση να παραιτηθώ τόσο από τη θέση Αντιπροέδρου του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, όσο και από μέλος της παράταξης.

 

Πηγή:  aparaskevi-images.gr  

 

 

 

 

..
..
..

Με ανακοίνωση της η "Νίκη των Πολιτών" σχολιάζει τους "απρεπείς χαρακτηρισμούς" του Β. Ζορμπά με αφορμή το κλείσιμο του παιδικού σταθμού τονίζοντας πως "είναι ο ΜΟΝΟΣ Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής που αφού έκλεισε δυο Δημοτικά Ιατρεία (Κοντόπευκου και Πευκακίων), ένα ΚΕΠ (της οδού Πελοποννήσου), κλείνει τώρα και παιδικό σταθμό". 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Γράψαμε στην ανακοίνωση μας όπου καταγγείλαμε τον Β. Ζορμπά για το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού της οδού Τρωάδος, ότι:

  1. Επιτίθεται με απρεπείς χαρακτηρισμούς σε τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης με τα ονόματα των επικεφαλής τους (Σταθόπουλος – Οικονόμου - Μυλωνάκης) και

  2. Αποφεύγει να κριτικάρει τις υπόλοιπες 3 παρατάξεις («Λαϊκή Συσπείρωση»-«Μια γενιά μπροστά» και «Φυσάει κόντρα») παρά το ότι τον κατήγγειλαν και αυτές.

Ιδού πως ξεκινά η απάντηση του:

«Διαμαρτύρεται ο τέως Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, γιατί (λέει) όταν απαντάμε στις ανακοινώσεις του -και τον αποκαλύπτουμε- τον αναφέρουμε»

Είναι σαφές ότι όχι μόνον δεν διευκρινίζει όσα γράφονται στην καταγγελία αλλά διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα και «πετάει την μπάλα στην κερκίδα».

Να το επαναλάβουμε λοιπόν:

Είναι ο ΜΟΝΟΣ Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής που αφού έκλεισε δυο Δημοτικά Ιατρεία (Κοντόπευκου και Πευκακίων), ένα ΚΕΠ (της οδού Πελοποννήσου), κλείνει τώρα και Παιδικό σταθμό.

 

Θα το θυμάται αυτό η πόλη στο μέλλον!

Τα υπόλοιπα σχόλια είναι τοξικά, ειρωνικά και ψευδή και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε.

ΥΓ: Νομίζουμε ότι ο λογογράφος του είναι ακραίος και εμπαθής. Και έχουν ευθύνη γι’ αυτό όλα τα στελέχη του συνδυασμού του.

Δείτε ακόμα: 
Φωτιά σε κατάστημα στην Λ. Κηφισίας (video)

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο