Displaying items by tag: παιδων πεντελης

..
..
..

Η ΕΚΦΡΑΣΗ βρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του “Παίδων Πεντέλης”, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αναστολή των εφημεριών επ’ αόριστον, ώστε να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο. Την συγκέντρωση στήριξαν ενώσεις υγειονομικών και σωματεία εργαζόμενων άλλων νοσοκομείων, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και πολίτες της περιοχής.


Πάνος Παπανικολάου: Το Παίδων Πεντέλης θα μείνει ανοιχτό και θα είναι μέρα μεσημέρι

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, σημείωσε πως “η κυβέρνηση έντρομη έφερε τις αστυνομικές δυνάμεις και μία ολόκληρη κλούβα των ΜΑΤ για να τρομοκρατήσουν τους γιατρούς και τους πολίτες” που μοναδικό τους αίτημα είναι “να μην ανασταλεί η λειτουργία ενός από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής”.

Τους πληροφορούμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει το σχέδιο τους. Το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης θα μείνει σε λειτουργία και θα είναι μέρα μεσημέρι!” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην κάμερα της Έκφρασης μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βορείου Τομέα Αθήνας Κώστας Ζαχαριάδης τονίζοντας πως “η κυβερνητική απόφαση δεν πρέπει να περάσει”. “Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων και δεσμευόμαστε πως ως επόμενη κυβέρνηση το Παίδων Πεντέλης θα ενισχυθεί, θα εφημερεύει και θα επιτελεί τον κοινωνικό του σκοπό” δήλωσε.


Δείτε ακόμα: Αρρώστησε το παιδί σου και μένεις σπίτι; Θα πάρεις το 50% του μισθού! (video)

Από την πλευρά του Περιφερειακού Συμβουλίου συνομιλήσαμε με την Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλο με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, η οποία δήλωσε ότι η κυβέρνηση εδώ και καιρό θέλει να κλείσει το “Παίδων Πεντέλης”. “Η κυβέρνηση κάνει έναν κυνικό υπολογισμό, ότι ένας γονιός θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να πάει το παιδί του σε ιδιωτικό νοσοκομείο (εφόσον μόνο αυτό θα υπάρχει) και αυτών που θα κερδίσουν από το κλείσιμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου”.

Τέλος, κάλεσε τον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, Γιώργο Πατούλη, να πάρει απόφαση μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου ενάντια στην αναστολή των εφημεριών καθώς και να προσφέρει η Περιφέρεια ένα δικό της κτήριο για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο.


Η αυτοδιοίκηση δίπλα στον αγώνα των εργαζόμενων

Δεκάδες αυτοδιοικητικοί, δήμαρχοι, παρατάξεις και δημοτικές κινήσεις βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζόμενων του “Παίδων Πεντέλης” ενάντια στην αναστολή των εφημεριών. Θυμίζουμε πως μια σειρά Δήμων της Βορειοανατολικής Αττικής έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις μέσω των Δημοτικών τους Συμβουλίων

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Βασίλης Καραβάκος, τόνισε πως η “Συμμαχία των Πολιτών” στηρίζει το αυτονόητο αίτημα των εργαζόμεων “να μην διακοπεί η λειτουργία του νοσοκομείου για να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο”. Παράλληλα δήλωσε πως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία σαν μια “μεγάλη ευκαιρία” για να κερδοσκοπήσουν οι ιδιώτες.

Είναι αυτονόητο ότι το ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής πρέπει να μείνει ανοιχτό. Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά την πανδημία και να μη λέμε ότι εκτός από 16.000 νεκρούς όλα τα άλλα πήγαν καλά” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβάκος.


Δείτε και αυτό: Έστειλαν τα ΜΑΤ για να κρατήσουν κλειστό το “Παίδων Πεντέλης” (video)


Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, τόνισε πως είναι απαραίτητο να μείνει ανοιχτό το νοσοκομείο καθώς στο “λεκανοπέδιο υπάρχουν μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία για 5 εκατομμύρια κατοίκους”. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία, που μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων και το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, που έχουν οριστεί ως κέντρα αναφοράς για τον κορωνοϊό εδώ και δύο χρόνια, όχι μόνο δεν έχουν ενισχυθεί αλλά έχει μειωθεί και το προσωπικό τους” δήλωσε σχετικά με την κατάσταση των πρωτοβάθμιων δομών.

Η επικεφαλής της παράταξης “Εμείς η Πόλη μας” στον Δήμο Παλλήνης, Ειρήνη Κουνενάκη, σχολίασε πως “σε αυτή την κρίσιμη περίοδο αντί να προχωράμε σε ενίσχυση του ΕΣΥ προχωράμε σε αντίθετες επιλογές συρρίκνωσης, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας”.

Συγκεκριμένα για την πόλη της τόνισε πως δεν υπάρχει ούτε κέντρο υγείας ούτε άλλη τοπική δομή. “Έχουμε ζητήσει την δημιουργία Κέντρου Υγείας, την ενίσχυση των δημοτικών ιατρείων και τη χρήση αυτών ως εμβολιαστικού κέντρου. Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει […] Ο εμβολιασμός θα προχωρήσει καλύτερα αν υπάρξει αποκέντρωση. Κάθε Δήμος να έχει το δικό του εμβολιαστικό κέντρο.” δήλωσε ακόμα η κ. Κουνενάκη.

Ο δημοτικός σύμβουλος με το “Ενωμένο Μαρούσι”, Πέτρος Κούκουζας, υπογράμμισε πως αν κάποιος γονέας της Βορειοανατολικής Αττικής “έχει το παιδί του άρρωστο πρέπει να πάει μέχρι κάποιο άλλο νοσοκομείο του κέντρου”. Παράλληλα άσκησε και έντονη κριτική στον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, κατηγορώντας τον πως δεν έχει κάνει ούτε μια δήλωση για το θέμα “υποτασσόμενος στην κομματική του δέσμευση”.

Διαβάστε ακόμα: Καπραβέλος καταπέλτης για τους νεκρούς της πανδημίας: "Διαλυμένο το ΕΣΥ - Φουσκώνονται τα ποσοστά εμβολιασμού"

Published in Πολιτική

..

..
..

Ο δημοτικός σύμβουλος του Φυσάει Κόντρα Πάνος Αντωνίου κατέθεσε ψήφισμα προς το δημοτικό συμβούλιο για την υπεράσπιση της λειτουργίας του "Παίδων Πεντέλης". Συγκεκριμένα ζητάει να ανακληθεί η απόφαση για αναστολή των εφημεριών του νοσοκομείου

Αναλυτικά το ψήφισμα

"Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διακόψουν τις εφημερίες του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αποτελεί μια εξέλιξη που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών της πόλης μας.

Στο νοσοκομείο, όπως και οι εργαζόμενοι έχουν εξηγήσει μέσα από τους συλλογικούς τους φορείς, μπορούν να λειτουργήσουν 8 εμβολιαστικές γραμμές παράλληλα με τις εφημερίες. Άλλωστε ήδη το νοσοκομείο έχει εμβολιάσει πάνω από 35 χιλιάδες ενήλικες και πρόσφατα με τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές 450 παιδιά. Είναι απαραίτητο για τους κατοίκους της πόλης μας αυτή η λύση να εφαρμοστεί.


Ως δημοτικό συμβούλιο δηλώνουμε την αντίθεση μας στην απόφαση αναστολής των εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και συμπαραστεκόμαστε στο Σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων κι απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόφαση αυτή, οι εφημερίες να συνεχιστούν κανονικά και το νοσοκομείο όπως και συνολικά το ΕΣΥ να ενισχυθεί με τις απαραίτητες προσλήψεις υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού καθώς και με τον κατάλληλο εξοπλισμό."

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Έκφρασης: Έστειλαν τα ΜΑΤ για να κρατήσουν κλειστό το “Παίδων Πεντέλης” (video) 

..
..

..

Δυστοπικές ή τουλάχιστον σουρεαλιστικές εικόνες σημειώθηκαν την Κυριακή 16/01 στο “Παίδων Πεντέλης” με τα ΜΑΤ να βρίσκονται εντός του νοσοκομείου και τους γιατρούς εκτός. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της αστυνομίας έδιωχναν όσους ασθενείς ήταν για την εφημερία και δηλαδή δεν είχαν προγραμματισμένο τακτικό ραντεβού ή ραντεβού για εμβολιασμό. Οι γιατροί, από τη μεριά τους, απάντησαν με δυναμική συγκέντρωση. Η κάμερα της Έκφρασης βρέθηκε για άλλη μια φορά στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, μίλησε με τους πρωταγωνιστές και κάλυψε τα γεγονότα στις πύλες του νοσοκομείου.

Την πρώτη μέρα εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για αναστολή των εφημεριών και μετατροπή του νοσοκομείου σε mega εμβολιαστικό κέντρο επικράτησε χαμός, με γονείς να καταφτάνουν στις πύλες και να απομακρύνονται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, υπήρχε και τροχαία στην διασταύρωση πριν το νοσοκομείο, η οποία ενημέρωνε τον κόσμο πως δεν γίνεται να πλησιάσει το “Παίδων” γιατί “έχει συγκέντρωση ο Ρουβίκωνας”.

Δείτε σχετικά: 
"ΟΧΙ στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης" (video)

Δυναμική κινητοποίηση παρουσία της ΟΕΝΓΕ, βουλευτών και Δημάρχων

 

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν αποφασίσει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση για αναστολή των εφημεριών. Στις πύλες του “Παίδων” το μεσημέρι της Κυριακής συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ, οι γιατροί του νοσοκομείου, κάτοικοι από τα Βόρεια Προάστια, βουλευτές, Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τις γύρω περιοχές ενώ ακολούθησε και πορεία.

Οι γιατροί του “Παίδων Πεντέλης” τονίζουν εδώ και μέρες πως το νοσοκομείο εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της Βορειοανατολικής Αττικής ακόμη και περιοχές της Εύβοιας και πως είναι εγκληματική η απόφαση για αναστολή των εφημεριών. Πρόκειται για ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι ο Δήμος Πεντέλης αλλά και όλοι οι όμοροι Δήμοι έχουν ταχθεί ενάντια σε αυτή την απόφαση.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, που μίλησε στην κάμερα της Έκφρασης, σημείωσε πως “η αναστολή των εφημεριών του νοσοκομείου επ’ αόριστον είναι μεθόδευση για την πλήρη κατάργηση του νοσοκομείου, που εξυπηρετεί τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης”. “Το νοσοκομείο θα παραμείνει σε πλήρη λειτουργία και θα είναι μέρα μεσημέρι” το χαρακτηριστικό του μήνυμα προς το Υπουργείο Υγείας.

Θα ακολουθήσουν σχετικά ρεπορτάζ με τις υπόλοιπες δηλώσεις.
 
Διαβάστε και αυτό: 
Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες)

 


Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο