Displaying items by tag: παιδων πεντελης

..

..

..


Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζει με ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25 τονίζοντας πως στο παρελθόν έχει προσπαθήσει πολλάκις να το απαξιώσει.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Έκφρασης ΕΔΩ 

Έκανε λόγο επίσης για "ψεύτικες και υποκριτικές ευγνωμοσύνες προς τους πυροσβέστες" καλώντας την κυβέρνηση να προβεί σε μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις καθώς και σε αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Παίδων Πεντέλης –που προσπάθησε πολλές φορές να απαξιώσει και να κλείσει η Κυβέρνηση– επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός για να δει ως πού έφτασε η καταστροφική πυρκαγιά και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους πυροσβέστες.
 
Βέβαια η ευγνωμοσύνη του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης του απέναντι στους πυροσβέστες είναι γνωστή από την εποχή ακόμα που είχε στείλει τα ΜΑΤ για να τους ξυλοφορτώσουν και τις αύρες για να τους βρέξουν επειδή ζητούσαν μονιμοποίηση των εποχικών συναδέλφων τους και ορισμένα αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μην κινδυνεύουν στις ηρωικές πραγματικά, μάχες που δίνουν.
 
Αντί λοιπόν, για ψεύτικες και υποκριτικές ευγνωμοσύνες από τον Πρωθυπουργό, ας κάνει η Κυβέρνηση έστω και τώρα όλες εκείνες τις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις του απαραίτητου προσωπικού για την δασοπροστασία και την πυροπροστασία κι ας τους προμηθεύσει με σύγχρονο εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα για να μην χρειάζεται ούτε αυτοί να εξαντλούνται κάθε φορά, ούτε η χώρα να κατακαίγεται.
 
Published in Πολιτική

..
..
..

Ανακοίνωση ενάντια στην υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης, με το ξήλωμα δύο κλινικών, έξεδωσε η ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. "Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να ‘’ξεμπερδεύει’’ με το  μοναδικό δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο στην περιοχή της Βόρειας Αθήνας" αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Πολίτες της Βόρειας Αθήνας , της Αττικής και των γύρω περιοχών

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που με νέα απόφαση της , συνεχίζει την τακτική της για την απαξίωση του Δημόσιου Παιδιατρικού Νοσοκομείου του ΕΣΥ.

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της, πρώτα για την μετατροπή του νοσοκομείου από παιδιατρικό σε νοσοκομείο χρόνιων νοσημάτων, ύστερα με τη μετάθεση κρίσιμων ειδικοτήτων  σε άλλα νοσοκομεία και τον περασμένο Ιανουάριο με την αναστολή των εφημεριών για να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο, πριν από λίγες ημέρες, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχώρησε σε μία ακόμα απόφαση υποβάθμισης του. Κατάργησε τη χειρουργική πτέρυγα με σκοπό να τη μετατρέψει σε πτέρυγα φιλοξενίας παιδιών τα οποία,  με εισαγγελική εντολή,  απομακρύνθηκαν από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Προφανώς και δεν έχουμε αντίρρηση, το αντίθετο ακριβώς,  για την δημιουργία δομών φιλοξενίας για παιδιά που τελούν υπό εισαγγελική παραγγελία. Όμως τούτο οφείλει να γίνεται μετά τις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις, σε κατάλληλες συνθήκες και χώρους και όχι σε πτέρυγες νοσοκομείων, που μετατρέπονται σε «αποθήκες ψυχών» και δημιουργούν λειτουργικές και όχι μόνο δυσκολίες στα νοσοκομεία.

Είναι πια ορατό σε όλους τους πολίτες,  πως η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να ‘’ξεμπερδεύει’’ με το  μοναδικό δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο στην περιοχή της Βόρειας Αθήνας.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βόρειας Αθήνας:

Θεωρούμε ότι στο μοναδικό δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο στη Βόρεια και Ανατολική Αττική που εξυπηρετεί παρά τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, πάνω από 300 παιδιά την ημέρα στις γενικές εφημερίες του και πάνω από 5.000 παιδιατρικά περιστατικά τον μήνα είναι αδιανόητη κάθε ενέργεια υποβάθμισης του.

Θεωρούμε ότι οι αιφνιδιασμοί, η δήθεν αναγκαιότητα εξυπηρέτησης και άλλων κοινωνικών αναγκών και οι προφανείς στοχεύσεις της κυβέρνησης για την παράδοση των χιλιάδων παιδιατρικών περιστατικών σε ιδιωτικές δομές και υπηρεσίες υγείας , την καθιστούν υπεύθυνη για ότι προκύψει.

Ως ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενώνουμε την φωνή , την αγανάκτηση και την συμμετοχή μας με όλους τους φορείς που αγωνίζονται:

Να αποσυρθεί κάθε μέτρο μετατροπής της χειρουργικής πτέρυγας του νοσοκομείου Παίδων σε δομή φιλοξενίας των παιδιών υπό εισαγγελική παραγγελία.

Να δημιουργηθεί ασφαλής δημόσια επαρκής δομή φιλοξενίας (υπάρχουν αντίστοιχες προτάσεις στην περιοχή της Βόρειας Αθήνας) των παιδιών αυτών.

Για την σοβαρή ενίσχυση του νοσοκομείου ‘’Παίδων Πεντέλης’’ σε προσωπικό και εξοπλισμό προκειμένου να επιτελέσει με τους καλυτέρους όρους το κρίσιμο έργο του.

Είμαστε από την πρώτη στιγμή και θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου για όσο χρειαστεί.

Όπως αποτρέψαμε, όλοι μαζί, τις προηγούμενες προσπάθειες υποβάθμισης του δημόσιου παιδιατρικού νοσοκομείου Πεντέλης , θα αποτρέψουμε και αυτή.

Διαβάστε και αυτό: 31.5% των παιδιών στα όρια της φτώχειας στην Ελλάδα

Published in Πεντέλης
Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 16:05

Η "Πεντέλη Πόλη Πρότυπο" για το Παίδων

..

..

..

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Πεντέλη πόλη πρότυπο:

 

Οι προσπάθειες πλέον απαξίωσης του Παίδων Πεντέλης είναι συνεχείς και αλλεπάλληλες και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσουν. Παλιότερα έγινε προσπάθεια μετατροπής του από παιδιατρικό σε νοσοκομείο χρόνιων νοσημάτων. Μετά κρίσιμες ειδικότητες προσωπικού μετατέθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Τον Ιανουάριο έκλεισαν τις εφημερίες της παιδιατρικής κλινικής για να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά. Αναγκάστηκαν από την κατακραυγή του κόσμου και όλων των φορέων της ευρύτερης περιοχής να το ξαναλειτουργήσουν τον Φεβρουάριο. Και “πριν αλέκτορα φωνήσαι”, κλείνουν τώρα - με τη βοήθεια χορηγού - αίθουσες για να φιλοξενηθούν παιδιά που με εντολή  εισαγγελέα απομακρύνθηκαν από το οικογενειακό τους περιβάλλον.  Ενώ υπάρχουν άλλες δομές καταλληλότερες γι αυτό. 

 Δια της γνωστής μεθόδου της “σαλαμοποίησης” ένα τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα υποβαθμίζεται και απογυμνώνεται, μέχρι να επιτευχθεί το μοιραίο: Το οριστικό του κλείσιμο.  Κυνισμός, αδιαφορία για τη δημόσια υγεία, απαξίωση μιας δημόσιας δομής, προώθηση της ιδιωτικοποίησης. Η δημοτική αρχή ακούει;

 

Δείτε ακόμη: Η ΕΥΠ παρακολουθεί δημοσιογράφο;

Published in Πεντέλης

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο