Displaying items by tag: νικη των πολιτων

..

..

..

Η παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου τονίζει σε ανακοίνωση της πως μετά από πολλή πίεση συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά, ώστε να υπάρξει μια συνεννόηση και σύνθεση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022. Ενδεικτικά η “Νίκη των Πολιτών” πρότεινε να ενταχθεί το έργο της κατασκευής προπονητηρίου στα Πευκάκια, η ανακατασκευή των κτηρίων στο πάρκο <<Στ. Κώτσης>> αλλά και η αγορά οικοπέδου της οδού Γιαβάση για την ανέγερση σχολείου.


Αναλυτικά οι προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής ήταν οι εξής:

1. Εναρμόνιση οικονομικών στοιχείων χρηματοδότησης έργων του Τεχνικού Προγράμματος από την Περιφέρεια Αττικής με τα ποσά του αντίστοιχου Προγράμματος της.
2. 50.000€ για αγορά οικοπέδου της οδού Γιαβάση προς ανέγερση Σχολείου.
3. Κατασκευή προπονητήριου στα Πευκάκια.
4. Εξορθολογισμός ετών 2022-2023 στα χρήματα για τα σχολεία, με δεδομένη την αύξηση των αναμενόμενων πόρων (μ2) από τον Δημοτικό Φόρο.
5. Διάνοιξη των οδών Πραξιτέλους και Μεγαλόχαρης στο Πάρκο «Στ. Κώτσης».
6. Ανάπλαση οδού Καβάφη ή οδού Αγίων Αναργύρων στα Πευκάκια.
7. Ανάπλαση της οδού Κύπρου στο Κοντόπευκο από την οδό Πάρου έως την οδό Χαλανδρίου, τμήμα για το οποίο υπάρχει αποτύπωση.
8. Ανακατασκευή πεζοδρομίων 5.000μ2 το 2022 (δαπάνη 60.000€).
9. Ανακατασκευή και όχι συντήρηση κτιρίων στο Πάρκο «Στ. Κώτσης» (50.000€ το 2022, 50.000€ το 2023).
10. Μελέτη και κατάταξη της ενεργειακής κλάσης όλων των Δημοτικών κτιρίων εν όψει της ενεργειακής αναβάθμισης τους-20.000€.

Ακόμα η παράταξη σημειώνει πως έθεσε και το ζήτημα της οδού Γαρυττού.

“Η Δημοτική αρχή Ζορμπά δεν επεδίωξε καμία συνάντηση - συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2022 του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Παρά ταύτα, με διάθεση συνεννόησης οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης πήραμε πρωτοβουλία ώστε να γίνει σύσκεψη. Παρά την αρχική άρνηση του Β. Ζορμπά επετεύχθη τελικά μια συνάντηση” το σχόλιο της “Νίκης” για την απροθυμία της διοίκησης για συνάντηση.

Διαβάστε και αυτό: Με 24ωρη απεργία απαντούν στην αναστολή των εφημεριών οι εργαζόμενοι του “Παίδων” (video)

 

      Από το γραφείο τύπου της Παράταξης “ΝΙΚΗ των Πολιτών” Αγίας Παρασκευής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία μας, μετά την διακοπή των εορτών, σε κλίμα ανασφάλειας.

 

   Η πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας επιβάλλεται να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα μέτρα, μέσα στην πανδημία, για την ασφάλεια μαθητών/τριων, γονέων και εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

     Οι αρμόδιοι πρέπει να αφουγκραστούν τις αγωνίες και τα αιτήματα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην εκπαίδευση, προκειμένου η αναγκαία επιστροφή των παιδιών στο ζωτικό τους χώρο να μην συνοδευτεί από διασπορά του ιού.

 

    Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν.

 

    Ισχύει επίσης ότι για αναστολή λειτουργίας μιας τάξης πρέπει να υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στο 50%+1 των μαθητών, ποσοστό που είναι πολύ μεγάλο. Αλλοίμονο αν φτάσουμε σε τέτοιους αριθμούς ανά τάξη.

 

   Υπάρχουν, παράλληλα, πολλοί Δήμοι που προμηθεύτηκαν rapid test και τα έδωσαν στις σχολικές μονάδες ώστε να διευκολυνθούν οι μαθητές και μαθήτριες στην περίπτωση που οι γονείς δεν κατάφεραν να βρουν.

 

    Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους και ιδιαίτερα στους μαθητές/τριες μας να έχουν μια καλή σχολική περίοδο και παράλληλα να τους πούμε ότι έχουν δικαίωμα στη γνώση και την κοινωνικοποίηση που τους προσφέρει το σχολικό περιβάλλον.

 

    Ευχή όλων, είναι να μην ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις λόγω της πανδημίας.

        Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "ΝΙΚΗ των Πολιτών" Αγίας Παρασκευής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

Ο ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Πρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΦΩΝΤΑΣ ΡΟΥΣΣΗΣ ΣΤΗ «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ»

 

     Καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ» τον γνωστό γιατρό Ξενοφώντα - Φώντα ΡΟΥΣΣΗ πρ. Δημοτικό Σύμβουλο Αγίας Παρασκευής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου κατοίκων Τσακού.

 

    Ο Φώντας Ρούσσης είναι επιτυχημένος Ορθοπαιδικός με διεθνείς περγαμηνές και παρουσία ως Αθλητίατρος σε μεγάλο αριθμό αθλητικών ομάδων.

 

     Η επιλογή του μας τιμά και μας δίνει ξεχωριστή χαρά.Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο