Displaying items by tag: νεα αρχη

..
..
..

Η "Νέα Αρχή" απαντάει στις τελευταίες επιθέσεις της παράταξης του Δημάρχου δηλώνοντας πως "ούτε τα ψέμματα επομένως, ούτε η μαύρη προπαγάνδα θα τον σώσουν από την πλήρη κατάρρευση". Ακολουθεί η ανακοίνωση

Ο Δήμαρχος, "που κατά δήλωσή του παίζει μπάλα και μπορεί να κάνει και λάθη ενώ η αντιπολίτευση είναι στον πάγκο", πετάει μόνιμα την μπάλα στην εξέδρα.

Γιατί δεν έχει τίποτε να πει. Επιστρατεύει το άθλιο, αγοραίο λεξιλόγιο για να ξεφύγει από τις ευθύνες κατασπατάλησης του δημοτικού χρήματος. Ούτε μία λέξη για τα "χρυσά" μισθώματα, ούτε μία δικαιολογία για τα "χρυσά " κλαδέματα. Και έχει το θράσος να μιλά για άλλες παρατάξεις, όταν καταγράφεται με αρνητικό ρεκόρ αρνητικών γνωμών για εν ενεργεία δήμαρχο και τον έχει εγκαταλείψει και η μισή του παράταξη.

Ούτε τα ψέμματα επομένως, ούτε η μαύρη προπαγάνδα θα τον σώσουν από την πλήρη κατάρρευση.


Δείτε ακόμα: ΒΟΜΒΑ: Παραιτήθηκαν ο Διοικητής της ΕΥΠ και ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού

..
..
..

Με ανακοίνωση της η "Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή" σχολιάζει εκ νέου την απόφαση της διοίκησης να κλείσει τον παιδικό σταθμό στην Τρωάδος, "παρά τη δυνατότητα που του έδωσε σχετική νομοθεσία για παράταση λειτουργίας ενός έτους". Αναφέρονται τα παρακάτω: 

Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, επικαλείται την ασφάλεια των παιδιών σχετικά με το κλείσιμο του παιδικού σταθμού της Τρωάδος, κτήριο το οποίο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας, παρά τη δυνατότητα που του έδωσε σχετική νομοθεσία για παράταση λειτουργίας ενός έτους.

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα, για τα οποία απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις:

1) Η ασφάλεια είναι απαιτούμενη μόνο για τους παιδικούς σταθμούς και όχι για την προσχολική εκπαίδευση, δηλαδή για το Νηπιαγωγείο, το οποίο θα στεγαστεί στο κτήριο της Τρωάδος; Ή μήπως πρόκειται για μια περίπτωση παρόμοια με τη δομή της οδού Αφροδίτης, η οποία στέγαζε παιδιά της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής το 2020-2021, ως παράρτημα του 11ου νηπιαγωγείου, σε κτήριο παντελώς ακατάλληλο;

2) Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να βρεθεί, αλλά εμφανίζεται όταν υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον για να μισθώσουμε το ίδιο ακίνητο ως νηπιαγωγείο. Ποιο είναι το νέο μίσθωμα;

3) Ο νέος παιδικός σταθμός στον Τσακό θα είναι έτοιμος προς λειτουργία το Σεπτέμβριο του 2023; Για τη σχολική περίοδο 2022-2023, υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι απορροφηθούν όλα τα παιδιά από όλες τις γειτονιές της πόλης μας στις ήδη υπάρχουσες δομές;

4) Αν ενδιέφερε την διοίκηση Ζορμπά και προσωπικά τον δήμαρχο η ασφάλεια των παιδιών και των δημοτών δεν θα προωθούσε και θα βάφτιζε μελέτη αυτή του κολυμβητηρίου χωρίς επικαιροποιημένο έλεγχο στατικής επάρκειας και ελέγχου του οπλισμού σε ένα "κουφάρι " 40 χρόνων. Πόσο ειρωνικό να επικαλείται, επίσης, την ασφάλεια των παιδιών, όταν δεν μπορεί να μαζέψει τα επικίνδυνα υλικά από τις παιδικές χαρές, σχεδόν ένα μήνα μετά την ενεργειακή τους αναβάθμιση με λάμπες Led!

5) Γιατί δεν ενεργοποίησε τη μίσθωση του ακινήτου του ΜΤΑ, ενώ έχει εγκριθεί; Μήπως επειδή είναι "φτηνή " και συμφέρουσα για τον Δήμο και χαλάει το καθεστώς των ακριβών μισθώσεων; Κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν γι’ αυτές τις περιπτώσεις και να ενημερωθούν οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημότες.

 

Δείτε ακόμα: ΒΟΜΒΑ: Παραιτήθηκαν ο Διοικητής της ΕΥΠ και ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού

..
..

..

Ως άλλο ένα "κάζο" για τη δημοτική αρχή χαρακτήρισε την απόσυρση του θέματος της κυκλοφοριακής μελέτης των Πευκακίων από την πρόσφατη συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Οικονόμου. Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή": 

Σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή των Πευκακίων, όπου αποσύρθηκε ως θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (27 Ιουλίου), ο επικεφαλής τη Νέας Αρχής, κ. Γιώργος Οικονόμου, δήλωσε τα εξής:

«Άλλο ένα κάζο για την δημοτική αρχή που αναγκάστηκε κάτω από το βάρος των αντιδράσεων και των λαθών της, να αποσύρει το θέμα για δεύτερη φορά.

Η τακτική της για άλλη μία φορά να προσπαθεί να χτίσει πελατειακές σχέσεις με συνθήκες αδιαφάνειας και μη ενημέρωσης των δημοτών και των δημοτικών παρατάξεων, όχι μόνο δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά έστρεψε τους πάντες εναντίον της. Η "προσωρινή" μελέτη που είχε ψηφιστεί, χωρίς να την δούμε ποτέ, δεν ήταν δυνατόν να εφαρμοστεί γιατί δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Οι μυστικές συνεννοήσεις με την Αποκεντρωμένη δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Επί 9 μήνες η μυστικοπάθεια της δημοτικής αρχής εμπόδισε και την ουσιαστική διαβούλευση και την ενημέρωση των παρατάξεων. Χειρότερη υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει υπάρξει. Αν γνωρίζαμε, θα είχαμε επισημάνει τα διαδικαστικά λάθη και θα μπαίναμε και στα θέματα ουσίας. Δεν θα είχε χαθεί τόσος χρόνος. Όταν όμως έχεις να κάνεις με αδιάφορους που δεν ενδιαφέρονται για τα ουσιαστικά προβλήματά της πόλης, δεν περιμένεις ούτε μια συγνώμη, ούτε μια σοβαρή απάντηση.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η περιπέτεια έγινε μάθημα... προς όλες τις πλευρές: δημότες, συλλόγους και δημοτικές παρατάξεις.

Γιατί τον Σεπτέμβριο θα τεθούν όλα επί τάπητος και κάποιοι πρέπει αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.»

Δείτε ακόμα: Β.Ζορμπάς: "Δεν υπάρχει ράμπα ΑΜΕΑ στην πλατεία Άη Γιάννη" (βίντεο)

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο