Displaying items by tag: αγια παρασκευη η πολη μας

..
..
..

Με ανακοίνωση της η παράταξη "Αγία Παρασκευή η Πόλη μας" κάνει λόγο για "αστειότητες κάποιων της αντιπολίτευσης" αναφερόμενος στον τέως Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλο και τον επικεφαλής της "Νέας Αρχής" Γιώργο Οικονόμου. Από το γραφείο τύπου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:  

Παρακολουθούμε, όπως και όλοι οι σοβαροί συμπολίτες μας, τον τρόπο με τον οποίο ασκούν αντιπολίτευση οι επικεφαλής των δυο μεγαλύτερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης και απορούμε: Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά είναι αστειότητες;

Λίγες μόλις μέρες πριν, θεμελιώσαμε έναν νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό, που θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2023. Θα είναι ο δεύτερος που θα κατασκευαστεί επί της δημαρχιακής μας θητείας και ετοιμάζουμε και τρίτον. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομούμε πολλά χρήματα για τους δημότες ετησίως και θα φιλοξενούμε τα παιδιά σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Ο τέως Δήμαρχος, μας αποκαλεί με ανακοίνωσή του «έκθετους». Έκθετος είναι ο ίδιος, που ενώ, ως Δήμαρχος, είχε στο συρτάρι του την μελέτη ανέγερσης του Σταθμού αυτού (του την παραδώσαμε το 2014), επί πέντε ολόκληρα χρόνια τη «διόρθωνε» (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει). Είναι επίσης έκθετος (μάλιστα αυτοεκτίθεται), γιατί στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα 99/17, που αφορά στην αλλαγή των προδιαγραφών φιλοξενίας των Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών. Από μόνος του καταδεικνύει ότι ενώ είχε δυο ολόκληρα χρόνια, από το 2017 έως και 2019, για να προσαρμόσει τους υπάρχοντες Παιδικούς Σταθμούς, δεν έκανε απολύτως τίποτε. Ίσως αυτά σκεφτόταν στην τελετή θεμελίωσης που παραβρέθηκε και ενώ ήταν μια χαρμόσυνη εκδήλωση, ο ίδιος είχε ύφος σαν να παρευρισκόταν σε κηδεία.

Από κοντά, να τον υποστηρίξει με «κροκοδείλια δάκρυα», ο πολιτικός του συνέταιρος, ο κ. Γιώργος Οικονόμου. Μιλά για «θύματα», αυτός που προσπάθησε πολλές φορές να σταματήσει αρκετά από τα έργα που προχωρούμε αλλά δεν τα κατάφερε (πολλαπλό το «κάζο» του, μια λέξη που χρησιμοποίησε σε άλλη ανακοίνωσή του). Θύμα, όπως φαίνεται όμως, θα γίνει μάλλον αυτός από τις ίδιες του τις επιλογές. Ίσως τελικά να καταλήξει να εκλιπαρεί μια θέση σε κάποιο άλλο ψηφοδέλτιο, ενδεχομένως στου τέως Δημάρχου. Γιατί με την τακτική της τοξικότητας, που ακολουθεί, μάλλον θα απομείνει εντελώς μόνος στο τέλος. Στα ερωτήματα της τελευταίας του ανακοίνωσης, του απαντάμε ότι καλά θα κάνει να διαβάσει τη νομοθεσία που είναι άλλη για τους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και άλλη για τα Νηπιαγωγεία. Μάλλον δεν βρίσκει χρόνο, αφού καθημερινά σπαταλά το

χρόνο του να γράφει συνεχώς μακροσκελείς ανακοινώσεις ως «Γραφείο Τύπου της Νέας Αρχής».

Στις αστειότητές τους, απαντάμε με τα ήδη ολοκληρωμένα έργα μας, με όσα θα ολοκληρωθούν και με τα όσα θα ξεκινήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Δείτε ακόμα; Β.Ζορμπάς: "Δεν υπάρχει ράμπα ΑΜΕΑ στην πλατεία Άη Γιάννη" (βίντεο)

..
..
..

 

Με ανακοίνωση της η παράταξη του Β. Ζορμά απαντά στην κριτική του Γ. Σταθόπουλου για την ανάπλαση της πλατεία του Αγ. Ιωάννου τονίζοντας πως η πρόταση της σημερινής "εκσυγχρονίζει την πλατεία, προσθέτει δεύτερη μεγαλύτερη Παιδική Χαρά, χρησιμοποιεί σύγχρονα υλικά και κατασκευές αλλά έχει σημαντικά μικρότερο κόστος". Από το γραφείο τύπου της παράταξης "Αγία Παρασκευή η Πόλη μας" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 

Αναρωτιόμαστε συχνά, το τελευταίο διάστημα, αν ο τέως Δήμαρχος έχει συναίσθηση της αντιπολίτευσης που ασκεί. Γιατί στην πραγματικότητα αντιπολιτεύεται τον εαυτό του.

 

Με την τελευταία ανακοίνωσή του για την ανάπλαση της πλατείας του ΑηΓιάννη, «πυροβολεί τα πόδια του», με ένα ακόμη «κατόρθωμά» του. Την προτελευταία ημέρα της θητείας του, μετά από 5 ολόκληρα χρόνια Δήμαρχος, στις 30 Αυγούστου 2019, δημοπράτησε την ανάπλαση της πλατείας του ΑηΓιάννη, με μια μελέτη που δεν την γνώριζε κανείς από το Δημοτικό Συμβούλιο (κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα 4-5 σκαριφήματα).

 

Την δημοπράτησε ενώ είχε χάσει τις εκλογές αδιαφορώντας (ο, κατά τα άλλα, «συναινετικός») για το γεγονός πως σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αρνητικό. Η μελέτη είχε προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ περίπου και η ανάπλαση θα πληρωνόταν από ίδιους πόρους, χρήματα δηλαδή των δημοτών ενώ γνώριζε ότι στο Ταμείο του Δήμου αυτά δεν υπήρχαν, αφού δεν τα είχε προβλέψει.

 

Όταν αναλάβαμε την Δημοτική Αρχή, ακυρώσαμε τον διαγωνισμό επειδή τα χρήματα δεν υπήρχαν και γιατί, όπως και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρούσαμε ότι η ανάπλαση κόστιζε πανάκριβα. Παρ΄όλα αυτά, και όπως όλοι γνωρίζουν, αποστείλαμε αρχικά την μελέτη του τέως Δημάρχου στην Περιφέρεια για να εγκριθεί και να χρηματοδοτήσει αυτή το έργο. Μετά από μήνες, η μελέτη αυτή μας επιστράφηκε ως ακατάλληλη, για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη έκφραση.

 

Συντάχθηκε νέα μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες η οποία, παρότι δεν διαφέρει και πολύ αισθητικά από αυτή του τέως Δημάρχου, εκσυγχρονίζει την πλατεία, προσθέτει δεύτερη μεγαλύτερη Παιδική Χαρά, χρησιμοποιεί σύγχρονα υλικά και κατασκευές αλλά έχει σημαντικά μικρότερο κόστος, περίπου 900.000 ευρώ πριν τη δημοπράτηση.

 

Το σημαντικότερο είναι ότι η χρηματοδότηση θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να χρησιμοποιηθούν χρήματα των δημοτών, κάτι που δεν επιδίωξε ο τέως Δήμαρχος.

 

Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, θα υπογραφούν οι συμβάσεις μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, το έργο θα δημοπρατηθεί και έως του χρόνου το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί.

Ο τέως Δήμαρχος θα έπρεπε να έχει την οξυδέρκεια να έχει αφήσει το θέμα να ξεχαστεί, γιατί ξαναφέρνει στην επιφάνεια ερωτήματα στα οποία δεν έχει απαντήσει ποτέ:

-Ήθελε να αναπλάσει την πλατεία ή να την αγοράσει με το 1.500.000 ευρώ; 

-Γιατί, παρά τις αντιρρήσεις όλων των άλλων παρατάξεων, συλλόγων κλπ, επέμεινε να δημοπρατήσει την πλατεία 2 μόλις μέρες πριν εγκαταλείψει το δημαρχιακό αξίωμα; Έκανε το πείσμα του; Δεν τον ενδιέφερε διότι όντας απερχόμενος, απλά θα δημιουργούσε ένα ακόμη πρόβλημα στην επόμενη δημοτική αρχή από τα πολλά που μας κληροδότησε; Ή βιαζόταν για κάποιον άλλο λόγο;

-Γιατί δεν έκανε καμιά προσπάθεια να βρει χρηματοδότηση, για να μην πληρώσουν οι δημότες, αλλά χρησιμοποίησε εσωτερικές διαδικασίες;

-Γιατί υπερασπιζόταν τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο της δικής του ανάπλασης, αν και οι προσφυγές που έκανε αυτός απορρίφτηκαν από τις Ανεξάρτητες Αρχές;

- Αφού η μελέτη του ήταν εξαιρετική καθώς λέει ο ίδιος, όπως «εξαιρετικά» ήταν όλα επί των ημερών του, γιατί κρίθηκε ως ακατάλληλη από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας;

 

Δείτε ακόμα: “1,6 εκατ. εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν αντέχουν να πάνε διακοπές”

..
..
..

Επίθεση προς τον Γιάννη Σταθόπουλο εξαπέλυσε η παράταξη Ζορμπά τονίζοντας πως δεν πραγματοποίησε ουσιαστικά έργα κατά τη διάρκεια της θητείας του. "Στα πέντε πρώτα χρόνια (στη δημαρχιακή του θητεία), φαντασιωνόταν ότι πραγματοποιούσε έργα στην πόλη" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

 

Αυτό που συμβαίνει στον τέως Δήμαρχο είναι ότι φαντασιώνεται καθημερινά, τα τελευταία οκτώ χρόνια. Στα πέντε πρώτα χρόνια (στη δημαρχιακή του θητεία), φαντασιωνόταν ότι πραγματοποιούσε έργα στην πόλη. Όλοι θυμούνται τα «έργα» του, για τα οποία συχνά πυκνά έβγαζε ανακοινώσεις: «Τοποθετήσαμε ένα παγκάκι στην τάδε στάση του λεωφορείου», «αλλάξαμε τις λάμπες σε δυο στύλους», «βάψαμε την μάντρα στο παρτέρι της πλατείας» και άλλα τέτοια . Η αλήθεια όμως ήταν εμφανής στους δημότες, γι΄αυτό και δεν τους έπεισε. Επί της πενταετούς θητείας του (της μεγαλύτερης όλων των προηγούμενων Δημάρχων), όχι μόνο δεν τελείωσε κάτι αλλά ούτε καν ξεκίνησε. Το μόνο ίσως που κατάφερε, ήταν να συντάξει μια μελέτη για πλατεία και να την δημοπρατήσει την τελευταία ημέρα της θητείας του (αλήθεια, γιατί;). Μια μελέτη όμως, που απορρίφθηκε από την Περιφέρεια ως ιδιαίτερα προβληματική.

Συνεχίζει δε τις φαντασιώσεις του ακόμη και σήμερα, με ανακοινώσεις του τύπου «Μου κλέβουν τα έργα Μου». Το μόνο που καταφέρνει, είναι να εκτίθεται πολιτικά και να αποκαλύπτεται. Φαντασιώνεται ότι είναι Δήμαρχος ακόμη, και ό,τι γίνεται του ανήκει. Αποκαλύπτει όμως, χωρίς να το θέλει, την ανεπάρκεια της δικής του θητείας: Λέει, π.χ., ότι η μελέτη του Παιδικού Σταθμού που του παραδώσαμε έτοιμη το 2014 (ο Παιδικός Σταθμός θεμελιώνεται τώρα, αφού την «ξεπαγώσαμε» και βρήκαμε χρηματοδότηση), ήταν «χάλια». Αν υποθέσουμε ότι ήταν έτσι (που δεν ήταν), πέντε χρόνια δημαρχίας δεν του έφτασαν να την διορθώσει;

Σε κάθε περίπτωση, τα έργα ανήκουν στους κατοίκους και ας σταματήσει ο τέως Δήμαρχος να έχει αυτή την ιδιοκτησιακή νοοτροπία που είχε και επί θητείας του. Το γεγονός ότι ως Δημοτική Αρχή καταφέραμε να τα χρηματοδοτήσουμε, να τα ξεκινήσουμε και άλλα να τα τελειώσουμε και άλλα να βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν μας κάνει ιδιοκτήτες τους. Απλά δείχνει ότι είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί απ΄ό,τι αυτός. Πολύ πιο αποτελεσματικοί θα ήμασταν και με ένα μόνο έργο, απέναντι στο «μηδέν» το δικό του.


Δείτε ακόμα: Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται και η Ανθούσα - Καίγονται σπίτια

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο