Displaying items by tag: Σταθόπουλος

..

..

..

Ανακοίνωση του πρ. Δημάρχου Αγ'ιας Παρασκευής

 

Οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής, ως πολίτες της περιφέρειας που καλύπτει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσοι διαμαρτύρονται και διαφωνούν με την επιχειρούμενη μετατροπή του μονοσήμαντα σε κέντρο εμβολιασμού.

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας στην μετατροπή αυτή.

 

Σχετικό θέμα:     Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες)

 

Το Παίδων Πεντέλης, το 3ο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας, είναι εδώ και πολλά χρόνια βασικός πυλώνας παιδικής υγείας καλύπτοντας τη βόρειοανατολική περιφέρεια της Αττικής, λειτουργεί δε, σήμερα, και ως εμβολιαστικό κέντρο.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους του και χαιρετίζουμε την αντίδραση των συλλογικών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις.

14 Ιανουαρίου 2022

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. Δήμαρχος

Γιατρός

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

 

 

..

..

..

Η παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου τονίζει σε ανακοίνωση της πως μετά από πολλή πίεση συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά, ώστε να υπάρξει μια συνεννόηση και σύνθεση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022. Ενδεικτικά η “Νίκη των Πολιτών” πρότεινε να ενταχθεί το έργο της κατασκευής προπονητηρίου στα Πευκάκια, η ανακατασκευή των κτηρίων στο πάρκο <<Στ. Κώτσης>> αλλά και η αγορά οικοπέδου της οδού Γιαβάση για την ανέγερση σχολείου.


Αναλυτικά οι προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής ήταν οι εξής:

1. Εναρμόνιση οικονομικών στοιχείων χρηματοδότησης έργων του Τεχνικού Προγράμματος από την Περιφέρεια Αττικής με τα ποσά του αντίστοιχου Προγράμματος της.
2. 50.000€ για αγορά οικοπέδου της οδού Γιαβάση προς ανέγερση Σχολείου.
3. Κατασκευή προπονητήριου στα Πευκάκια.
4. Εξορθολογισμός ετών 2022-2023 στα χρήματα για τα σχολεία, με δεδομένη την αύξηση των αναμενόμενων πόρων (μ2) από τον Δημοτικό Φόρο.
5. Διάνοιξη των οδών Πραξιτέλους και Μεγαλόχαρης στο Πάρκο «Στ. Κώτσης».
6. Ανάπλαση οδού Καβάφη ή οδού Αγίων Αναργύρων στα Πευκάκια.
7. Ανάπλαση της οδού Κύπρου στο Κοντόπευκο από την οδό Πάρου έως την οδό Χαλανδρίου, τμήμα για το οποίο υπάρχει αποτύπωση.
8. Ανακατασκευή πεζοδρομίων 5.000μ2 το 2022 (δαπάνη 60.000€).
9. Ανακατασκευή και όχι συντήρηση κτιρίων στο Πάρκο «Στ. Κώτσης» (50.000€ το 2022, 50.000€ το 2023).
10. Μελέτη και κατάταξη της ενεργειακής κλάσης όλων των Δημοτικών κτιρίων εν όψει της ενεργειακής αναβάθμισης τους-20.000€.

Ακόμα η παράταξη σημειώνει πως έθεσε και το ζήτημα της οδού Γαρυττού.

“Η Δημοτική αρχή Ζορμπά δεν επεδίωξε καμία συνάντηση - συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2022 του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Παρά ταύτα, με διάθεση συνεννόησης οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης πήραμε πρωτοβουλία ώστε να γίνει σύσκεψη. Παρά την αρχική άρνηση του Β. Ζορμπά επετεύχθη τελικά μια συνάντηση” το σχόλιο της “Νίκης” για την απροθυμία της διοίκησης για συνάντηση.

Διαβάστε και αυτό: Με 24ωρη απεργία απαντούν στην αναστολή των εφημεριών οι εργαζόμενοι του “Παίδων” (video)

 

..

..
..

 

Με ανακοίνωση της η “Νίκη των Πολιτών” σημειώνει πως το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για το 2022 περιλαμβάνει κυρίως έργα της προηγούμενης διοίκησης του κ. Σταθόπουλου.

Τα κυριότερα έργα που αναφέρονται είναι το νέο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής, το οποίο “εντάχθηκε χρηματοδοτικά στα έργα της Περιφέρειας το 2017 μετά από μεγάλες προσπάθειες, δημοπρατήθηκε το 2018 και προχωρούν οι εργασίες” καθώς και η διάνοιξη οδών στην περιοχή των Πευκακίων.


Δείτε ακόμα: Άντριου Πόλαρντ (δημιουργός του εμβολίου AstraZeneca): "Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον κόσμο κάθε έξι μήνες"Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2022 της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνει δυο κατεξοχήν έργα της θητείας μας:

  1. Το Δημαρχείο, το μεγαλύτερο οικονομικά έργο της θητείας μας που εντάχθηκε χρηματοδοτικά στα έργα της Περιφέρειας το 2017 μετά από μεγάλες προσπάθειες μας, δημοπρατήθηκε το 2018 και προχωρούν οι εργασίες (με μελέτες που έγιναν από προηγούμενες Δημοτικές αρχές). Σημειώνουμε εδώ, ως απάντηση στο επιχείρημα Β. Ζορμπά περί επιτυχίας του να μην απενταχθεί το Δημαρχείο, ότι κανένα έργο της προηγούμενης Περιφερειακής αρχής δεν απεντάχθηκε από την σημερινή και

  2. Το έργο «Διάνοιξη οδών στην περιοχή Πευκάκια», έργο που πετύχαμε την χρηματοδότηση και δημοπράτηση του, ξεκίνησε στη Δημαρχιακή μας θητεία και έχει ολοκληρωθεί.

Δείτε και αυτό: Ο αθλητίατρος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος,Φώντας Ρούσσης προσχώρησε στη "ΝΙΚΗ των Πολιτών"

 

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δυο έργα που ωρίμασαν στη θητεία μας:

  1. Το έργο «επέκταση δικτύου ομβρίων υδάτων στην περιοχή Πευκάκια» που παραδώσαμε την μελέτη, είχαμε χρηματοδότηση και δημοπρατήθηκε το 2021 και

  2. Το έργο «Δημοτικός Παιδικός σταθμός» στο Οικ. Τετράγωνο 328 στα Πευκάκια, που επίσης παραδώσαμε την μελέτη, είχαμε χρηματοδότηση και δημοπρατήθηκε επίσης το 2021.

Κατά συνέπεια, τα έργα που εντάσσονται από την Δημοτική αρχή Ζορμπά είναι:

  1. Το έργο Μεσοπρόθεσμης Ωρίμανσης για την «Κατασκευή αγωγών ομβρίων» και

  2. Το έργο Μακροπρόθεσμης Ωρίμανσης!!! «Ανάπλαση πλατείας Αγίου Ιωάννου». Ειδικά για αυτό το έργο υπενθυμίζουμε ότι το είχαμε δημοπρατήσει, ήταν έτοιμος ο εργολάβος να ξεκινήσει και θα είχε ήδη ολοκληρωθεί αν δεν το ακύρωνε εγκληματικά ο Β. Ζορμπάς.

Τέλος περιλαμβάνει κωδικό «Αποπεράτωσης Δημοτικού Κολυμβητηρίου» με προϋπολογισμό 2.000.000€ (1.000€ για το 2022) που είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα απαιτηθούν και είναι σε στάδιο μελετών με τελείως απρόβλεπτη διαδικασία υλοποίησης.

 

Όλα αυτά γράφονται για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να γνωρίζουμε που βαδίζει ο Δήμος.”


Διαβάστε και αυτό: Rapid και PCR test:Ακριβό και μη συνταγογραφούμενο στην Ελλάδα,δωρεάν και με συνταγογράφηση στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.Tagged under

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο