Θα πληρώσει την ανάπλαση ο Δήμος γιατί δεν δήλωσαν την πλατεία στο κτηματολόγιο (video)

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 11:44 | Αγίας Παρασκευής

Media

Θα πληρώσει την ανάπλαση ο Δήμος γιατί δεν δήλωσαν την πλατεία στο κτηματολόγιο (video)
|||

..
..
..

Με ανακοίνωση της η “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πλατεία Αγίου Ιωάννη τονίζοντας πως ο Δήμος “ξέχασε” να τη δηλώσει στο κτηματολόγιο. Ως εκ τούτου η Περιφέρεια δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση και έτσι θα πρέπει να την πληρώσει ο Δήμος, όπως ακούγεται να δηλώνει και ο Δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, στο σχετικό βίντεο.

Η παράταξη του Γιώργου Οικονόμου κάνει λόγο για “μεγάλη γκάφα” καθώς και για “προκλητική σιωπή” της διοίκησης, η οποία όμως “είναι δικαιολογημένη για το δικό τους ανάστημα, αφού απαιτείται πολιτική ευθιξία για να αναγνωρίσει κανείς την ανικανότητά του και να επωμιστεί το πολιτικό βάρος των συνεπειών της”. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Πρόσφατα έγινε γνωστό στους δημότες από την αντιπολίτευση (και από την παράταξή μας με επίσημα στοιχεία) ότι η καθυστέρηση της χρηματοδότησης της Περιφέρειας για την ανάπλαση της πλατείας του Αη – Γιάννη οφείλεται σε μια μεγάλη γκάφα της δημοτικής αρχής: η εν λόγω πλατεία (και δυστυχώς δεν είναι η μοναδική στην πόλη! Είναι και η κεντρική πλατεία) εμφανίζεται στο Κτηματολόγιο ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», αφού είχαν ξεχάσει να δηλώσουν το ακίνητο.

Ταυτόχρονα, ο σύλλογος του Αη – Γιάννη τελεί υπό «ομηρία» μετά την απώλεια του αείμνηστου Προέδρου Παναγιώτη Βαβουγυιού. Μέλη του ΔΣ του εν λόγω Συλλόγου κατέχουν θέσεις ευθύνης στη Δημοτική Αρχή. Δεν κατανοούν ότι οι δύο αυτές ιδιότητες είναι ασυμβίβαστες και πολλές φορές έρχονται σε σύγκρουση;

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή, θα υπενθυμίσουμε σε κάποιους την πολιτική συμπεριφορά και την ευθιξία του Προεδρείου και των μελών Συλλόγων της πόλης, που παραιτούνταν από την θέση τους όταν εκλέγονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο. ( όπως ο Μιχάλης Γαβράς και ο αείμνηστος Γιάννης Βουτσινάς).

Αυτές οι αυτοδιοικητικές προσωπικότητες σέβονταν τον εαυτό τους και τον ρόλο τους και το κυριότερο, διέθεταν πολιτική αντίληψη, δημοκρατικό ήθος, στοιχειώδη ευθιξία και συνέπεια στην τήρηση της δεοντολογίας.

Ενώ τώρα η πολυπόθητη ανάπλαση της πλατείας, η διεκδίκηση τόσων ετών και η ενημέρωση των δημοτών θυσιάζονται στον βωμό του συμφέροντος μιας παράταξης που, κατάφερε το ακατόρθωτο: την απώλεια της πίστωσης ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Περιφέρεια, επειδή ξέχασαν να το δηλώσουν στο Κτηματολόγιο, κατά παραδοχή του ίδιου του δημάρχου!!! Η μόνη δικαιολογία που είχε, απολογούμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν ότι το ξέχασαν και οι προηγούμενοι. Δηλαδή ο Σταθόπουλος και ο ίδιος!!!

Και ενώ ο Δήμαρχος κρύβεται – κατά τη συνήθη τακτική του- και αποποιείται των ευθυνών που φέρει ο ίδιος και τα καθ΄ύλην αρμόδια στελέχη της δημοτικής αρχής, οι δημότες αναζητούν μια απάντηση, μια συγνώμη. Αντ΄αυτών, λαμβάνουν μια σιωπή τόσο προκλητική, μα ταυτόχρονα δικαιολογημένη για το δικό τους ανάστημα, αφού απαιτείται πολιτική ευθιξία για να αναγνωρίσει κανείς την ανικανότητά του και να επωμιστεί το πολιτικό βάρος των συνεπειών της.

Δείτε ακόμα: 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ - "Ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες" δηλώνουν οι εργαζόμενοιΘέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο