Νέα Αρχή: Προσάναμμα η αδιαφορία Ζορμπά

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 13:45 | Αγίας Παρασκευής
Νέα Αρχή: Προσάναμμα η αδιαφορία Ζορμπά Νέα Αρχή: Προσάναμμα η αδιαφορία Ζορμπά Νέα Αρχή: Προσάναμμα η αδιαφορία Ζορμπά
|||||

..
..

..

 

Με ανακοίνωση της η "Νέα Αρχή" σημειώνει πως "στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, οι αντιδράσεις του δημάρχου στο θέμα της πυρασφάλειας του λόφου Τσακού, του Υμηττού  και άλλων σημείων της πόλης, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και για άλλη μια φορά απέδειξε την επικίνδυνη αμέλεια με την οποία αντιμετωπίζονται σοβαρά ζητήματα του Δήμου".

Ο επικεφαλής Γιώργος Οικονόμου έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα, τα οποία τονίζει ότι έμειναν αναπάντητα:

 

"1)Γιατί ο Δήμος προσέλαβε – σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου-  χθες 15 Ιουνίου άτομα για την πυρασφάλεια, ενώ η προκήρυξη είχε ξεκινήσει πριν το Μάιο και ο πίνακας ήταν στο γραφείο του πάνω από είκοσι ημέρες; Γιατί δεν είπε την αλήθεια ο δήμαρχος, ότι  δηλαδή την  έναρξη εργασίας των εργαζομένων αυτών την μετέθεσε στο τέλος   Ιουνίου; Πόσος πολύτιμος χρόνος θα πρέπει πια να χαθεί, ενώ η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση μήνα;


2)Γιατί ο Δήμαρχος δεν ξεκίνησε νωρίτερα την γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται, ώστε να καθαριστούν τα ιδιωτικά οικόπεδα αλλά και τα ακίνητα του Δήμου; Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αφού αυτό είναι γνωστό από τον Μάρτιο.

3)Γιατί δεν συγκροτείται σώμα εθελοντών βάσει του Νόμου 4662/2020;


4)Γιατί δεν ενίσχυσε την προσπάθεια αυτή  με τα άτομα  της Πολιτικής Προστασίας που διαθέτει ο δήμος, αλλά τα απασχολεί σε άλλες δραστηριότητες;
.
5)Γιατί δεν υπάρχουν ακόμη επικαιροποιημένα σχέδια Πολιτικής Προστασίας όπως επιβάλει ο Ν 4662/2020;"

Ακόμα η παράταξη υποστηρίζει πως "οι ελλείψεις στις υποδομές, στα μέσα και στα πυροφυλάκια είναι τεράστιες, όπως διαπιστώθηκε και με την αυτοψία που πραγματοποίησε ομάδα της παράταξής μας". Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμα τα παρακάτω:

Δείτε ακόμα: Απάντηση για γέλια: Γιατί δεν πιάνετε το παρεμπόριο στα καύσιμα; - Γιατί δεν κάνετε απεργία;

 

"Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Δήμαρχος δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Αντίθετα, πέταξε για άλλη μια φορά το μπαλάκι των ευθυνών σε κατοίκους του Συλλόγου Τσακού, λέγοντάς τους «να μην τα περιμένουν όλα από το Δήμο» και να «συγκροτήσουν μόνοι τους εθελοντικό σώμα».


Έδειξε τον αληθινό του εαυτό, λοιπόν, εκ νέου, με τη γνωστή του νοοτροπία να απαξιώνει θεσμούς, πρόσωπα και καταστάσεις.

Η συγκεκριμένη όμως περίπτωση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Ο Δήμαρχος μέσα από τη χθεσινή συζήτηση αποδείχθηκε όχι μόνο ανέτοιμος αλλά πλήρως αδιάφορος ως προς τις υποχρεώσεις πυρασφάλειας.


Η περιφρονητική του αντιμετώπιση αυξάνει τις ανησυχίες όλων μας και μόνο «προσάναμμα»  μπορεί να χαρακτηρισθεί." 

 

 

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο