“Ανευθυνότητα, απραξία και ύβρεις” – Επίθεση της Νέας Αρχής στη διοίκηση Ζορμπά

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 10:40 | Αγίας Παρασκευής
“Ανευθυνότητα, απραξία και ύβρεις” – Επίθεση της Νέας Αρχής στη διοίκηση Ζορμπά
|||

..

..

..

 

Με ανακοίνωση της η Νέα Αρχή σχολιάζει τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, σημειώνοντας πως “η διοίκηση Ζορμπά επετέθη, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς «πολιτικά ρετάλια» και «τρολάκια», κατά όσων της ασκούν κριτική για το μέγεθος της ανευθυνότητας και της ανοργανωσιάς”.

Παράλληλα ο Δήμαρχος αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για το Ο.Τ. 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή), με την παράταξη του κ. Γιώργου Οικονόμου να τονίζει πως “δεν θα συγχωρέσουμε κανέναν αν χαθεί το ακίνητο”. Πρόταση του προς τη δημοτική αρχή ήταν να βρεθεί άμεσα εναλλακτική δανειακή σύμβαση και να έρθει το θέμα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος εξερράγη πάλι κατά πάντων και κυρίως κατά δημοτικών συμβούλων και δημοτών, οι οποίοι ανεβάζουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την άθλια κατάσταση που παρουσίασε η πόλη μας τις γιορτινές μέρες του Πάσχα. Μια πόλη γεμάτη μπάζα και κλαδιά, δυο μήνες μετά τη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση των 600.000 ευρώ για την περισυλλογή των κλαδιών. Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς «πολιτικά ρετάλια» και «τρολάκια» επετέθη κατά όσων του ασκούν κριτική για το μέγεθος της ανευθυνότητας και της ανοργανωσιάς της δημοτικής αρχής και δυναμίτισε για άλλη μια φορά το κλίμα.

Δείτε ακόμα: Κλείνει το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στην Αγία Παρασκευή – Τι καταγγέλλουν τα μέλη του

 

Στο φλέγον θέμα του ακινήτου Ο.Τ. 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή) ,ο ίδιος μετά από δυόμιση σχεδόν χρόνια απίστευτης κωλυσιεργίας και αδράνειας δεν απάντησε στις σχετικές ερωτήσεις. Τι κρύβει;

Ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής» έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα:

Γιατί η απαιτούμενη δανειακή σύμβαση που απορρίφθηκε με την 281/2021 Πράξη του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ακόμη σε πλήρη στασιμότητα;

Πώς διατείνεται ότι θα πάρει άμεσα δάνειο για την κατασκευή του κολυμβητηρίου, όταν δεν μπορεί δύο χρόνια τώρα να πάρει δάνειο για το "Μακρή";

Πώς θα αντιμετωπίσει με τέτοια απραξία τα "ένδικα μέσα" των ιδιοκτητών;

Είχαμε διατυπώσει ισχυρές επιφυλάξεις για τους χειρισμούς και δεν θα συγχωρήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ αν χαθεί το ακίνητο. Ούτε εμείς, ούτε η σχολική κοινότητα, ούτε οι δημότες.

Καλούμε για άλλη μια φορά την δημοτική αρχή:

 

α. Να εξασφαλίσει άμεσα εναλλακτική δανειακή σύμβαση με άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα

β. Να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΟΧΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ

 

Το θέμα της 3ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού καταψηφίστηκε από την παράταξή μας, παρ΄ όλο που τα λίγα θετικά σημεία (όπως η ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου) ακυρώθηκαν από τα μελανά σημεία που επεσήμανε και ο επικεφαλής:

Α) Οι εικονικές εγγραφές ( 10.000 ευρώ για την κατασκευή του κολυμβητηρίου!!!)

Β) Η εξωφρενική δαπάνη της απευθείας ανάθεσης των κλαδεμάτων με διαδικασία που θεωρούμε ότι παραβιάζει την νομιμότητα

Γ) Η συμπερίληψη ποσών στην μείωση πιστώσεων στο σκέλος των εξόδων, που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα (προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων)

 

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Οικονόμου στιγμάτισε το γεγονός και ζήτησε να ενημερωθεί για τους λόγους που δεν αναρτώνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο κανάλι που τις μεταδίδει και στην ιστοσελίδα του Δήμου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παραδέχτηκε την συγκεκριμένη αδυναμία και υποσχέθηκε να την αποκαταστήσει.

 

Αν φυσικά τον αφήσουν να το κάνει. Γιατί δυστυχώς κάποιοι νομίζουν ότι κρύβοντας τις ‘πομπές’ του δημάρχου, τα ‘μαργαριτάρια’ και τις ‘ύβρεις’, μπορούν να φιλοτεχνούν την εικόνα του με τα γνωστά τοπικά “δημοσιογραφικά φερέφωνα” και τις “πληρωμένες δημοσιεύσεις“ στον ηλεκτρονικό τύπο. Μάταιος όμως ο κόπος.

Οι δημότες και κρίση έχουν και ξέρουν πλέον από πρώτο χέρι ποιοι είναι οι υπεύθυνοι γι’ αυτό που βιώνει η πόλη μας.

Διαβάστε και αυτό: 5.000.000.000 ευρώ τα υπερκέρδη για τα μονοπώλια του ρεύματος, μέχρι τώρα!


 

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο