Νέα Αρχή: Η διοίκηση απέκλεισε την εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης - Προϋπολογισμός χωρίς σχεδιασμό

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 20:01 | Αγίας Παρασκευής
Νέα Αρχή: Η διοίκηση απέκλεισε την εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης - Προϋπολογισμός χωρίς σχεδιασμό Νέα Αρχή: Η διοίκηση απέκλεισε την εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης - Προϋπολογισμός χωρίς σχεδιασμό
||||

..

..

..

 

Δριμεία ανακοίνωση κατά της διοίκησης του κ. Ζορμπά εξέδωσε η “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”, μετά τη λήξη της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Οικονόμου κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως απέκλεισε τη συζήτηση της εναλλακτικής τους πρότασης.

Για την ουσία της συζήτησης που αφορούσε το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό για το 2022 ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως ο τελευταίος χαρακτηρίζεται από “
έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού, προχειρότητα, σκοπιμότητες και φυσικά πλασματικές εγγραφές για την μάχη των εντυπώσεων”.

Αναλυτικά η
ανακοίνωση:

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2022. ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ

 

Σοβαρότατες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που παραβίασαν την νομιμότητα, αποκλείοντας χθες την συζήτηση της εναλλακτικής μας πρότασης, για να ψηφιστεί η πρότασή τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2022. Ο Νόμος και η σχετική εγκύκλιος είναι σαφής και τα δίνουμε στην δημοσιότητα. Σε κάθε περίπτωση οι εναλλακτικές προτάσεις, ακόμη και αν εγείρονται θέματα νομιμότητας ή πληρότητας, συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και αν υπερψηφιστούν αποφασίζει ο Ελεγκτής Νομιμότητας (ΥΠ.ΕΣ. εγκ. 108/72349/16-10-2019)

Δείτε ακόμα: Η ΕΚΦΡΑΣΗ στο “Παίδων Πεντέλης” – Όλες οι δηλώσεις (video)

 Ήταν ο μοναδικός τρόπος να περάσει η πρότασή της μειοψηφικής δημοτικής αρχής , που έδειξε για άλλη μία φορά την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της, αρνούμενη να αναμετρηθεί και να αντιμετωπίσει τις δημοκρατικές διαδικασίες της ψήφισης. Είδαμε μία απ τα ίδια. Ένα τεχνικό πρόγραμμα του 2022 οπισθοβαρές, προσαρμοσμένο στην εκλογική μάχη του 2023, με εικονικές και εξωπραγματικές εγγραφές για τα επόμενα χρόνια, με πιστώσεις που δεν υπάρχουν, ενώ ο απολογισμός και η απορροφητικότητα για το αντίστοιχο Πρόγραμμα του 2021 δεν εγγίζει ούτε το 30%!!! Δεν υπάρχει κανένας αναπτυξιακός χαρακτήρας, καμία προοπτική και είναι σίγουρο ότι ο Δήμος συνεχίζει την πτωτική του πορεία βουλιάζοντας σε αδιέξοδα από τα πολλαπλά προβλήματα.

 

Αυτό που βλέπουμε να κυριαρχεί στον προϋπολογισμό είναι η έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού, η προχειρότητα, οι σκοπιμότητες και φυσικά οι πλασματικές εγγραφές για την μάχη των εντυπώσεων. Το κολυμβητήριο, η πλατεία Αη Γιάννη και ο βρεφονηπιακός σταθμός με διαφορετικές εγγραφές από το ψηφισμένο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής!!! Το προπονητήριο που από κοινού εντάχθηκε μετά από πρότασή μας, με λάθος προϋπολογισμό και με μηδενισμό της μελέτης. Προσπαθούν χοντροκομμένα τα 1.000 και τα 5.000 ευρώ της Περιφέρειας για το 2022 να τα εμφανίσουν εκατομμύρια. Ζορμπάς « Χουντίνι» και δημοτική αρχή με εικόνα τσίρκου. Κάποιοι στον ρόλο τους να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο και άλλοι στον άχαρο ρόλο του σιωπηλού κομπάρσου.

Μάταια οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούσαν να συζητηθούν οι προτάσεις τους, οι οποίες είναι προς το συμφέρον του Δήμου και διορθώνουν την πρόταση της δημοτικής αρχής σε κάποια σημεία που δεν αποτυπώθηκαν σωστά οι εγγραφές, ή περιορίστηκαν, ή μηδενίστηκαν. Η περιφρονητική στάση του δημάρχου, οι υβριστικές του αντιδράσεις (αποκάλεσε βλακώδεις τις προτάσεις της αντιπολίτευσης) και οι προσωπικές επιθέσεις πυροδότησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, ατελέσφορη και μίλια μακριά από κάθε πιθανότητα συναίνεσης.

 

Εκείνο όμως που είναι προφανές και το κατάφεραν πράγματι, είναι το ότι απουσιάζουν από την σκέψη τους και τον σχεδιασμό, σημαντικές προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις του Δημάρχου έχουν ξεχαστεί και πέρασαν σε τελευταία προτεραιότητα. Αναφερόμαστε σε σοβαρές υποδομές που αφορούν στην διαχείριση στερεών αποβλήτων και στην καθαριότητα, στο Πράσινο Σημείο, στην ανακύκλωση, στην ψηφιακή πόλη, στην στάθμευση, στην εξυπηρέτηση του δημότη, στην κοινωνική πολιτική, στην σχολική στέγη, στην βαδισιμότητα, στο περιβάλλον, σε δράσεις για τη νεολαία, στο Πράσινο, στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, στην σχολική στέγη, στο ενεργειακό αποτύπωμα, στις αναγκαίες υποδομές, στον αθλητισμό, στους Συλλόγους, στο ΟΤ.118, στην αγορά, στην πολιτική προστασία και πολλά άλλα που περιλαμβάνονται μόνο στα προεκλογικά τους φυλλάδια.

Δεσμευόμαστε ότι δεν θα μείνουμε αδρανείς απέναντι σε τέτοιες αλαζονικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που μας προσβάλλουν όλους, αλλά κυρίως υπονομεύουν το συμφέρον της πόλης μας.


Διαβάστε και αυτό: 
Νέα Αρχή: Αφήστε τα ρεπορτάζ - Αναλάβετε ευθύνες!Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Στέφανος Γατσούλης: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023 (Βίντεο)
Στέφανος Γατσούλης: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023 (Βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο