Τα "ακούει χοντρά" ο Β. Ζορμπάς..και εκ των "έσω"

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 22:55 | Αγίας Παρασκευής
Τα "ακούει χοντρά" ο Β. Ζορμπάς..και εκ των "έσω"
|||

..

..

..

Η αποχή της αντιπολίτευσης από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής, η οποία είχε θέμα τα δημοτικά τέλη άναψε φωτιές στο σκηνικό της πόλης. 

 

Η αποχή προκλήθηκε από την άρνηση της διοίκησης να βάλει σε συζήτηση και σε ψηφοφορία την πρόταση της αντιπολίτευσης σε αντιδιαστολή με την πρόταση της διοίκησης, αξιοποιώντας το νόμο - καρμανιόλα για την τοπική αυτοδιοίκηση, το νόμο Θεοδωρικάκου.  Η υπερψήφιση της πρότασης της αντιπολίτευσης θα απέτρεπε την αύξηση των δημοτικών τελών, οπο΄τε θα χάλαγε το σχέδιο της διοίκησης για το 2022.

 

Η άρνηση οδήγησε στην αποχή τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Σταθόπουλος, Οικονόμου, Μυλωνάκης, Μουστόγιαννης) η οποία οδήγησε σε έλλειψη απαρτίας και αναβολή της συνεδρίασης για την Παρασκευή 19/11/2021 στις 3.30 μμ μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Σχετικό θέμα:   Φουσκώνουν τα έξοδα, αποκρύπτουν τα έσοδα προκειμένου να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη

 

Η αντίδραση του Β. Ζορμπά, καυστική ως συνήθως, εκδηλώθηκε μέσω Facebook, όπου χαρακτήρισε ως ακροδεξιά τους Οικονόμου και Μουστόγιαννη και εγκάλεσε το Γιάννη Σταθόπουλο  ότι "σέρνεται πίσω από την ακροδεξιά"

 

Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην Δημάρχου: 

 

" Από το μεσημέρι, σήμερα Πέμπτη, προσπαθήσαμε οι 4 παρατάξεις τις Αντιπολίτευσης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ», «Νέα Αρχή», «Αλλάζουμε» και «Μια γενιά μπροστά» να μάθουμε αν η πρόταση μας για μείωση Δημοτικών τελών, για τα καταστήματα, θα έμπαινε σε ψηφοφορία στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάταιος κόπος.

Ο ίδιος ο Β. Ζορμπάς αντί να έχει την παρρησία να το δεχθεί, προσωπικά με παρέπεμπε στην Νομική Υπηρεσία.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, πριν λίγες ώρες, η ίδια αντιμετώπιση και στους 4 (Σταθόπουλος, Οικονόμου, Μυλωνάκης, Μουστόγιαννης).

Όταν κατάλαβαν μετά από 40 λεπτά, ότι θα αποχωρήσουμε άλλαξαν ρότα.

Ήταν όμως αργά διότι πρέπει να αντιληφθούν ότι εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς.

Έχει μάλιστα το θράσος ο ίδιος ο κ. Ζορμπάς να μας επιτίθεται. Για άλλη μια φορά συμπεριφέρεται ακραία, διχαστικά και χωρίς καμία διάθεση συναίνεσης.

Οι κάτοικοι της παρατημένης πόλης μας, όμως, ευτυχώς γνωρίζουν το ήθος καθενός μας.

Τον καλώ, και τώρα, να δεχτεί την μείωση των τελών για τα καταστήματα (που πλήττονται άσχημα από την κρίση) και να μην διανοηθεί να αυξήσει τα τέλη των οικιών όπως είχε σκοπό.

ΥΓ:

Οι ύβρεις του κατά παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων, με τους οποίους ανήκει στο ίδιο κόμμα, οφείλεται προφανώς στις αντιθέσεις τους.

Δεν τον τιμά να εμπλέκει τα κομματικά με τον Δήμο μας.

Προσωπικά, ποτέ δεν έκρινα τους πολίτες με βάση την κομματική τους συμπάθεια"

 

" Να ανακαλέσεις άμεσα και να συμμορφωθείς" ζητά η τοπική ΝΔ

 

 

Με ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση (αντίστοιχη της ανάρτησης του Δημάρχου) απάντησε άμεσα και η τοπική ΝΔ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε άμεσα αναφέρει:

 

Ενημερωθήκαμε με μεγάλη μας λύπη πως σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας σήμερα η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ο Δήμαρχος καιμέλος της Ν.Δ κ. Ζορμπάς χαρακτήρισε σε ανάρτηση του «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ» τους δύο Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων που ανήκουν στην Ν.Δ.  Επειδή εκτός από εκλεγμένα μέλη στην ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ ανήκουμε και στην Δημοτική Παράταξη «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μουστόγιαννη μας προσβάλλει έντονα αυτός ο χαρακτηρισμός και δηλώνουμε τα εξής:

Αποδοκιμάζουμε τις ύβρεις και τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ.Ζορμπά και τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα και να συμμορφωθεί!

 

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΤΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΤΟ

ΠΑΝΟΥΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΝΝΕΔ ΔΗΜΤΟ

ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΤΟ

 

 

 

 

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο