Φουσκώνουν τα έξοδα, αποκρύπτουν τα έσοδα προκειμένου να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 11:22 | Αγίας Παρασκευής
Φουσκώνουν τα έξοδα, αποκρύπτουν τα έσοδα προκειμένου να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη Φουσκώνουν τα έξοδα, αποκρύπτουν τα έσοδα προκειμένου να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη
||||

..

..

..

 

 

 

Δίνει στοιχεία και αριθμούς η παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου για την προσπάθεια της διοίκησης Ζορμπά να "πειράξει" τα δημοτικά τέλη και να παρουσιάσει ως αναπόφευκτες τις αυξήσεις. 

Αυτά είναι:

  • Η υποεκτίμηση των εσόδων από δηλωθέντα τετραγωνικά, μέσω της γνωστής ρύθμισης. Υπολογίζονται σε +30%
  • Η "χρέωση" στα έξοδα των αγορών απορριμματοφόρων τα οποία όμως είναι χρηματοδοτούμενα, τα πληρώνει το κεντρικό κράτος

 

 

Δείτε ακόμα: Γιάννης Σταθόπουλος: Είναι το απολύτως λογικό να υποστηρίξουμε το αίτημα όσων εργάζονται επί χρόνια.

 

 

Η ανακοίνωση του Γ. Σταθόπουλου:

 

 

" Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής συζητά σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου τα τέλη Καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που πληρώνουν σπίτια και καταστήματα στον Δήμο.

 

Σε συνθήκες πανδημίας, μεγάλης ακρίβειας και αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και υστέρησης εσόδων των καταστηματαρχών, επιβάλλεται να μειώσουμε τα τέλη των καταστημάτων. Ταυτόχρονα επιβάλλεται να μην γίνει καμία αύξηση για τις οικίες όπως σχεδίαζε η Δημοτική Αρχή Ζορμπά.

 

Μια Δημοτική αρχή που ενώ αδυνατεί να διατηρήσει την πόλη καθαρή, κουνάει αλαζονικά το δάκτυλο στους πολίτες και προαναγγέλλει εκδικητική επιβολή εξοντωτικών προστίμων.

 

Στην προσπάθεια της αυτή, υποεκτιμά στην εισήγησή της στην Οικονομική Επιτροπή, τα έσοδα που θα εισπραχθούν από τα κατά 30% επιπλέον δηλωμένα τετραγωνικά μέτρα. Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζει μικρότερα έσοδα για να αυξήσει τα τέλη.

 

Την ίδια στιγμή, καταχρηστικά και παράνομα, δεν έχει εγγράψει μεγάλα ποσά επιχορηγήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για αγορά απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου.

 

Επιβαρύνει έτσι τους Δημότες κατά ένα περίπου εκατομμύριο ευρώ, αφού επιδιώκει να αγοράσει με χρήματα του Δήμου, και όχι της επιχορήγησης, οχήματα καθαριότητας. Οχήματα, κάποια των οποίων ελέγχεται η αναγκαιότητα τους και τα περισσότερα έχουν ανεξήγητα μεγάλο ύψος αγοράς.

 

Η καταστροφική πολιτική του κ Ζορμπά στην πόλη μας ακουμπάει πλέον άμεσα την «τσέπη» κατοίκων και καταστηματαρχών με την προσπάθεια του να επιβάλει αύξηση τελών χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του.

 

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής» από κοινού με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης απαιτούμε μείωση των τελών 20% για τα καταστήματα και καμία αύξηση για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

 

Διαβεβαιώνουμε, τέλος, τους πολίτες ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος για να μην επιτρέψουμε στον Β. Ζορμπά να εφαρμόσει την καταστροφική, στα έσοδα του Δήμου, πολιτική του.

18 Νοεμβρίου 2021

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο