Βανδαλισμοί σε σχολεία στην Αγία Παρασκευή

Τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο 3ο Δημοτικό και το 11ο Νηπιαγωγείο σχολιάζει με ανακοίνωση της η «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» και ο Γιώργος Οικονόμου αναδεικνύοντας την απραξία της δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι την Παρασκευή 10 Μαρτίου έγιναν βανδαλισμοί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και στο 11ο Νηπιαγωγείο. Σε μια περιοχή όπου οι γείτονες έχουν επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση της παραβατικότητας, η δημοτική αρχή κρίνεται ανίκανη να προστατέψει τα αυτονόητα.

Οι φθορές που προξενήθηκαν ήταν επικίνδυνες για τη λειτουργία των σχολείων: καταστροφή του συστήματος πυρασφάλειας αερίου του νηπιαγωγείου, φθορές στον ηλεκτρολογικό πίνακα του δημοτικού και ένα προαύλιο γεμάτο γυαλιά.

Ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού έχει ζητήσει εδώ και χρόνια την τοποθέτηση ρολού ασφαλείας στον ηλεκτρολογικό πίνακα, ώστε να μην είναι προσβάσιμος από μαθητές ή εισβολείς, και σύμφωνα με τον κανονισμό ελέγχου ασφαλείας για όλα τα διδακτήρια ( Οι ηλεκτρικοί πίνακες δεν πρέπει να είναι προσβάσιμοι στους μαθητές.- πηγή ΟΣΚ). Εξίσου επιτακτική ανάγκη είναι, επιτέλους, να επισκευαστεί η περίφραξη των δύο σχολείων και να υπάρξει φύλαξη.

Τα αιτήματα μένουν αναπάντητα, αλλά παραμένει η αδιαφορία για την ασφάλεια των μαθητών. Ενώ είναι νωπές οι μνήμες ακόμα, από το τραγικό δυστύχημα που σημάδεψε τη χώρα μας, φαντάζει αδιανόητο να σπαταλώνται χρήματα δημοτών σε αιτήματα “πελατειακών σχέσεων” και να μην προτεραιοποιούνται εδώ και ΧΡΟΝΙΑ οι πραγματικές ανάγκες που θα βελτίωναν ουσιαστικά, την κατάσταση των σχολικών υποδομών της πόλης μας και την ασφάλεια των παιδιών μας