Β. Σάρκουλας: Κόντρες στη δημοτική αρχή για τη «μερίδα του λέοντος»

Βασίλης Σάρκουλας

«Να δείξει σοβαρότητα» καλεί τον Γιάννη Μυλωνάκη ο Βασίλης Σάρκουλας αναφερόμενος σε «συνεχή επικοινωνιακά τρικ», «αλαζονική αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση» και «απραξία του Δήμου».

Ο επικεφαλής της «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» κατηγορεί επίσης τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για την καθυστέρηση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, καταγγέλοντας πως «την είχε στο συρτάρι για 40 μέρες» και στο τέλος δεν την απέστειλε εγκαίρως στο συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ο Β. Σάρκουλας αναφέρει:

Έχουμε δηλώσει ότι δείχνουμε, και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε για ένα διάστημα ακόμη, ανοχή στη Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Μυλωνάκη, σαν ένδειξη πολιτικού πολιτισμού. Η ανοχή μας αυτή αποσκοπεί στο να του δώσουμε το χρόνο να προετοιμαστεί απρόσκοπτα και ωσότου δώσει τα δείγματα για το πώς θα πορευτεί.

Όμως ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης δυναμιτίζει αυτή την ανοχή, με πολλούς τρόπους. Πρώτα απ΄όλα, αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση αλαζονικά και αυταρχικά, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και με ανακοινώσεις του. Δεύτερον, με συνεχή επικοινωνιακά τρικ και ανακοινώσεις, προσπαθεί να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Και τρίτον, κρατά τον Δήμο σε απραξία ενώ έπρεπε να λειτουργεί, λόγω της αδυναμίας και της απειρίας του.

Για τα δύο πρώτα, που σκοπό έχουν την παραπληροφόρηση, σύντομα θα επανέλθουμε με συγκεκριμένα στοιχεία, στην παραπληροφόρηση δείχνουμε μηδενική ανοχή. Για το τρίτο, που έχει φέρει τις Υπηρεσίες του Δήμου σε αδιέξοδο, είναι εντελώς αδικαιολόγητος.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2024, ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2024 και στις 23 Φεβρουαρίου επέστρεψε εγκεκριμένος. Επί όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, η 1η υποχρεωτική Αναμόρφωση γινόταν μία έως το πολύ δυο βδομάδες μετά την επιστροφή του. Ενώ τα στοιχεία για την 1η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού είναι γνωστά από τις 2 Ιανουαρίου 2024, ο Δήμαρχος τον «κράτησε στο συρτάρι του» για 40 ημέρες. Και όταν όρισε την ημέρα για τη συζήτησή του την Τετάρτη 4 Απριλίου, δεν έστειλε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την εισήγηση για να την μελετήσουν μέσα στα νόμιμα όρια. Αυτό σημαίνει ότι θα αποσυρθεί και θα υπάρξει καθυστέρηση άλλης μιας εβδομάδας. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν στην Δημοτική Ομάδα του Δημάρχου υπάρχουν κόντρες και διαφωνίες για το ποιος θα πάρει την «μερίδα του λέοντος» και ο Δήμαρχος δεν έχει ιδέα τι να κάνει.

Καλούμε τον Δήμαρχο να δείχνει μεγαλύτερη σοβαρότητα για τα θέματα λειτουργίας του Δήμου και μικρότερη απασχόληση με τα βιντεάκια αυτοπροβολής του και τα επικοινωνιακά τρικ.