Ακόμα μία αποχώρηση από την παράταξη Τομπούλογλου

Ένα από τα παλαιότερα στελέχη της παράταξης Τομπούλογλου, η Έλενα Χέλιου, ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τη «Συμπαράταξη».

«Η στάση του ανθρώπου που πίστεψα, του επικεφαλής, με απογοήτευσε. Συνειδητοποίησα ότι η πολιτική σκοπιμότητα είναι υπεράνω αξιών όπως η φιλία -η αγάπη και η αναγνώριση», δήλωσε χαρακτηριστικά στρέφοντας τα πυρά της προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Χάρη Τομπούλογλου.

Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές είναι σαφές πως υπάρχουν σοβαροί τριγμοί εντός της «Συμπαράταξης». Θυμίζουμε πως έχει προηγηθεί η αποχώρηση του Γιάννη Ουσταμπασίδη και του Μπάμπη Καραϊλίδη από τη «Συμπαράταξη».

Η δήλωση της Έλενας Χέλιου

«Αγαπημένοι μου φίλοι και γνωστοί ,συνδημότες συνδημότισσες , η πολιτική ως μια έννοια προσφοράς στα κοινά , αγωνίας και συνεχούς δράσης για τη ποιότητα στη πόλη μας , το αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς που με διακατέχει και η προσωπική σχέση μου με τον υποψήφιο δήμαρχο με τον οποίο συστρατεύθηκα στις προηγούμενες εκλογές , με οδήγησαν να ξαναπάρω την απόφαση να σταθώ δίπλα του για άλλη μια φορά, παρά την αποτυχία της παράταξής του στις εκλογές του 2019.

Έμεινα πιστή δίπλα του , πιστεύοντας στον άνθρωπο , παραβλέποντας πολλάκις προσβολές και εκμετάλλευση της προσωπικότητας μου.

Η εμπιστοσύνη μου στον επικεφαλής του συνδυασμού με το πέρασμα των χρόνων , κλονιζόταν ανά διαστήματα .

Η υπομονή μου τεράστια αλλά όχι απέραντη .

Παρότι είχα εκφράσει τη δυσφορία μου σε θέματα και πρακτικές, δεν εισακουγόμουν.

Η διαφωνία μου σε πολλά θέματα έπαιρνε διαστάσεις σύγκρουσης στη παράταξη.

Το κλίμα βαρύ πλέον , ως άνθρωπος ειλικρινής , ντόμπρος όπως είθισται να λέμε μεταξύ μας, δεν άντεξα ούτε τις προεκλογικές πρακτικές συνυποψηφίων μου , ούτε τη συγκάλυψη του λεγόμενου αρχηγού . Πολιτικές που πίσω από τον μανδύα της γνωστής ατάκας “για το καλό της πόλης” , κρύβουν τις προσωπικές βλέψεις συμφέροντος του καθενός.

Φίλες και φίλοι μου, η προσφορά μου τα 4 χρόνια που πέρασαν σε διάφορους τομείς όπως ο εθελοντισμός -η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η στάση ζωής στα θέματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και ιδίως των παιδιών , η φιλοζωική μου δράση, ήταν υπεράνω πολιτικής σκοπιμότητας και πάντα ανιδιοτελής και ΑΥΤΟ δε θα επιτρέψω σε κανέναν να το εκμεταλλευτεί.

Πρόσφατα υπερασπίστηκα τη βοήθειά μου σε εθελοντική δράση της παράταξης και θα το κάνω πάντα, όταν πρόκειται για προσφορά χωρίς αντάλλαγμα.

Όμως είμαι άνθρωπος , με τις αξίες μου και τις αρχές μου , με κόκκινες γραμμές οι οποίες παραβιάστηκαν. Σε αυτή τη παραβίαση δε κάνω πίσω , η στάση του ανθρώπου που πίστεψα, του επικεφαλής, με απογοήτευσε !!

Συνειδητοποίησα ότι η πολιτική σκοπιμότητα είναι υπεράνω αξιών όπως η φιλία -η αγάπη και η αναγνώριση.

Ποτέ δεν κατηγόρησα πολιτικούς αντιπάλους , ποτέ δεν εξύβρισα πολιτικούς αντιπάλους , σεβόμουν και σέβομαι τις επιλογές του καθενός . Όλοι ζούμε στη ίδια πόλη κι ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο. Οι προσωπικές διαφορές τους δεν με αφορούν .

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους, εύχομαι οι καλύτεροι να ξεχωρίσουν με την αξία τους, στις προσεχείς εκλογές .

Προσωπικά θα συνεχίσω να προσφέρω όπου μπορώ, με τις λιγοστές δυνάμεις μου .

Χωρίς ενοχές και χωρίς αναστολές, αποσύρω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του κ. Χάρη Τομπούλογλου . Αποσύρω την υποψηφιότητά μου με τη Συμπαράταξη.

Δεν αποσύρομαι από τη θέληση μου να προσφέρω στη πόλη μου, δεν αποσύρομαι από τις δράσεις μου. Κρατώ το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης .

Σας εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και σας ευχαριστώ .

Με αγάπη»