Τραμπουκιστήκαμε και απειληθήκαμε

Ο Γ. Τομπούλογλου χειρονομεί, η Ε. Παπαλουκά φωνάζει. Και οιδ υο κατά της ομιλήτριας

Ανακοίνωση της “Ροή” η οποία επιβεβαιώνει το κλίμα που υπήρξε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας στο Π.Π.Ι.Ε.Δ στην προσπάθεια να δικαιολογήσει την κοπή 16 δένδρων.

..

Η μαρτυρία των εκπροσώπων της “ΡΟΗ” συνάδει με τα δημοσιεύματα και τις μαρτυρίες, που αναφέρονται σε λεκτικές αλλά και σωματικές επιθέσεις σε ομιλητές με μη αρεστές τοποθετήσεις στη δημοτική αρχή. Ξεχωρίζει η φερόμενη αρπαγή του μικροφώνου από αντιδήμαρχο σε βάρος ομιλήτριας, σε βαρος της οποίας άσκησε βια.

..

Για τη διασταύρωση των γεγονότων καλείται από πολλές πλευρές η δημοτική αρχή να δώσει στη δημοσιότητα αμοντάριστο το βίντεο της εκδήλωσης. Ένα που διακινείται περιέχει “κοψίματα” στις δύσκολες στιγμές”

Η ανακοίνωση:

..

Εν μέσω τεταμένης ατμόσφαιρας διεξήχθη το Σάββατο 9.3.2024 στο κτίριο του ΠΠΙΕΔ της Ν. Φιλαδέλφειας εκδήλωση της δημοτικής αρχής του δήμου Ν.Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνας, με τον τίτλο «Ενημέρωση – Συνέντευξη Τύπου σχετικά με το έργο κατασκευής διεύρυνσης αγωγού ομβρίων στη Σρκα» που εξελίχθηκε σε παρωδία.

..

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τις ενστάσεις κατοίκων και μελών μας, για την καρατόμηση 16 υγιών, υψηλόκορμων δένδρων σε αλσύλλιο στο πρανές του Κηφισού ποταμού για τις ανάγκες κατασκευής παρακαμπτήριας οδού που θα εξυπηρετήσει την διέλευση των τρόλλευ κατά την διάρκεια του έργου.

..

Πολλά τα ερωτηματικά για την νομιμότητα του έργου, την ανάγκη κοπής των δένδρων για ένα έργο διάρκειας 2 μηνών. Η άρνηση του ΟΑΣΑ να χορηγήσει το οδικό δίκτυο και η έγκριση της Δασικής υπηρεσίας (που μάλλον μη νόμιμα δόθηκε αφού δεν είχε δικαιοδοσία για τον χώρο), εδραιώνουν τις αμφιβολίες για την νόμιμη άδεια που έπρεπε να υπάρχει με τήρηση όλων των σταδίων που προβλέπει ο νόμος και κυρίως με εξέταση, κατόπιν εκπόνησης σχετικής μελέτης, όλων των εναλλακτικών λύσεων ώστε να αποφευχθεί η κοπή δέντρων που θα έπρεπε να είναι η έσχατη λύση εφόσον δεν υπήρχαν άλλες.

..

Τραμπουκιστήκαμε με την ανοχή της δημοτικής αρχής

..

Δυστυχώς απαντήσεις δεν πήραμε. Όταν πήραμε το λόγο τραμπουκιστήκαμε παρά το ότι καλοπροαίρετα ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το έργο ως πολίτες που έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση αλλά και με το θεσμικό μας ρόλο, ως περιβαλλοντική οργάνωση που έχει σταθεί διαχρονικά στο πλευρό του συγκεκριμένου δήμου, να προσφέρει τεχνογνωσία και βοήθεια όποτε μας ζητήθηκε. Θα θέλαμε με έμφαση να επισημάνουμε ότι, δεν αμφισβητήσαμε την ανάγκη εκτέλεσης του έργου της Σκρά.

..

Λυπούμαστε πάρα πολύ γιατί ο κ. δήμαρχος δεν φρόντισε, ως όφειλε, για την ομαλή εξέλιξη της εκδήλωσης και με την απραξία του, ουσιαστικά, δυναμίτισε μάλλον την κατάσταση. Αποχωρήσαμε όταν τα πράγματα έπαιρναν απειλητική μορφή από μερίδα παρευρισκομένων με την ανοχή της δημοτικής αρχής. «Αρχή άνδρα δείκνυσι».