Τον αγώνα των γιατρών στηρίζουν οι εργαζόμενοι του Δ. Αγίας Παρασκευής

Τις κινητοποιήσεις των γιατρών και όλων των υγειονομικών στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας στηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής, ενώ συμμετέχει στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγειάς την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 12.00. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

«Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία γιατί είναι και δική μας απαίτηση ένα σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας», τονίζει ο ΣΕΔΑΠ.

Αναφέρει ακόμα: «Η  Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την διήμερη  Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση που γίνεται από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, 29 και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου του 2023. Καλεί τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με αιτήματα:

  • Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.                                              
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.                         
  • Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.             
  • Διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών                                                          
  • Ένταξη στα ΒΑΕ, χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και στην Πρόνοια.                                                                                          
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Καμία απόλυση συμβασιούχου ή παρατασιακού ειδικευόμενου. Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού.                                     
  • Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.         

Καλούμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετέχουν στις  προκηρυχθείσες από τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ στάσεις εργασίας σε όλη την χώρα και να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Στην Αττική τους καλούμε να συμμετέχουν σε διευκολυντική στάση εργασίας από ώρα 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 30  Νοεμβρίου  2023, ώρα 12:00 μμ, στο Υπουργείο Υγείας.                         

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!