Το Πράσινο και Μωβ καταγγέλλει την ωμή βία της αστυνομίας ενάντια στη νεολαία

Από το γραφείο τύπου της Συμμαχίας “Πράσινο και Μωβ” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στην συμμαχία Πράσινο και Μωβ καταδικάζουμε την άκριτη χρήση βίας της αστυνομίας στην σημερινή διαδήλωση για την εγκληματική τραγωδία στα Τέμπη. Πριν προλάβουν να στεγνώσουν τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Μητσοτάκη, η αστυνομία αντιμετώπισε με τον αγαπημένο τρόπο της κυβέρνησης τη σημερινή διαδήλωση καταφεύγοντας στην καταστολή και στα δακρυγόνα.

Καταδικάζουμε την καταστολή ως μέσο αντιμετώπισης προβλημάτων και ως απάντηση σε οργανωμένες και μη προσπάθειες διαμαρτυρίας. Κατακρίνουμε τον ρεβανσισμό της κυβέρνησης απέναντι σε άτομα που διαφωνούν και εκθέτουν τις εγκληματικές της ενέργειες και παραλείψεις.

Στη συμμαχία Πράσινο και Μωβ επιθυμούμε μία αστυνομία σύμμαχο και στην υπηρεσία του πολίτη, η οποία λειτουργεί με στόχο την προστασία και την αποκλιμάκωση της βίας. Όχι μια αστυνομία βίας, καταστολής και βραχίονα των συμφερόντων της εκάστοτε κυβέρνησης σε οποιαδήποτε προσπάθεια διαμαρτυρίας.

Προτείνουμε την ουσιαστική επαναλειτουργία της επιτροπής διερεύνησης αστυνομικής βίας, την δημιουργία ειδικού σώματος αντιμετώπισης αστυνομικής βίας, το οποίο θα υπάγεται στην Εισαγγελία και όχι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την τοποθέτηση καμερών σε όλα τα μέλη των μονάδων αποκατάστασης της τάξης ώστε να δύναται η διερεύνηση αντίστοιχων περιστατικών αναίτιας αστυνομικής βίας.