Το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Παρασκευής

Εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής – Νέος πρόεδρος ο Κώστας Κρητικίδης

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, 2 Ιανουαρίου 2024, οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής και την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής. Με ευρεία πλειοψηφία εξελέγησαν στη θέση του Προέδρου του Σώματος ο Κωσταντίνος Κρητικίδης από τη διοικούσα παράταξη «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή», της Αντιπροέδρου ο Τερψιχόρης Γκιόκα από την παράταξη «Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής» και της Ελένης Δάβαρη από την παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας».

Για την εννεαμελή Δημοτική Επιτροπή που θα ασκεί πλέον τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν μετά από ψηφοφορία οι Γιάννης Λογοθέτης, Κώστας Γουργούλης, Κώστας Χατζηανδρέου, Λιάνα Σιούλα και Χρήστος Αθανασίου από την παράταξη «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή», Γιάννης Σταθόπουλος από την παράταξη «Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής», ο Βασίλης Σάρκουλας «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», Γιώργος Οικονόμου από την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» Ως αναπληρωματικοί εξελέγησαν από τη διοικούσα παράταξη οι Σωτήρης Παπαμιχαήλ, Πέτρος Διακογιάννης, Τάνια Νικολούλια, Δημήτρης Καράντζαλος και Χρυσούλα Ξύγγη, ενώ από την αντιπολίτευση οι Βασίλης Ζορμπάς, Ελίνα Σταματάκη, Αναστασία Σοφού.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης κόπηκε η παραδοσιακή βασιλόπιτα ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Μυλωνάκης αφού ευχήθηκε στα νέα μέλη του Προεδρείου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Κώστας Κρητικιδης θα είναι ένας εξαιρετικός πρόεδρος και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του ανώτατου θεσμικού οργάνου της πόλης. Τέλος, εξήγγειλε την ψήφιση ενός νέου σύγχρονου κανονισμού λειτουργίας ο οποίος να τροποποιηθεί από το 2008.