Το μήνυμα της Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι προς τον ελληνικό λαό

|||

|||

..

..

..

Μήνυμα της Παλαιστίνιας αγωνίστριας Αχέντ Ταμίμι προς τον ελληνικό λαό μέσω της Ένωσης Παλαιστίνιων Εργαζόμενων με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν το Σάββατο παλαιστινιακές οργανώσεις: 

“Αδέρφια και σύντροφοι  μου

Από την Παλαιστίνη τη γη της Ειρήνης  και την πατρίδα του Προφήτη της Ειρήνης η φωνή μας ενώνεται με τη δική σας τους συντρόφους  μας στον αγώνα για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη  για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα μεγάλα ιδανικά  στον κοινό μας αγώνα ενάντια στον εχθρό της ανθρωπότητας τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τη νέα αποικιοκρατία. Πρέπει να ενώσουμε τα προσπάθειες μας  για να  χτίσουμε μαζί το διεθνές κίνημα του αγώνα για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη.

Αυτές τις μέρες  θυμόμαστε το δικό μας Ολοκαύτωμα που ξεκίνησε μετά την έναρξη  της βρετανικής αποικιοκρατίας που  έθεσε υπό κατοχή  την πατρίδα μας και στη συνέχεια δημιούργησε  το κράτος του Ισραήλ, το σιωνιστικό εγχείρημα, που φρουρεί τα συμφέροντα της αποικιοκρατίας  (των αγορών και των πόρων τους)  με την ανέγερση εποικισμών, καταστρέφοντας  τα σπίτια, τα χωριά, τις πόλεις μας, τη ζωή μας και τα όνειρα για το μέλλον  μας. Έχτισαν  το κράτος τους στα ερείπια των σπιτιών μας  εκδιώκοντας  τους  πατέρες και τους παππούδες μας από την πατρίδα τους  την Παλαιστίνη επιβάλλοντας  πρακτικές συλλογικής τιμωρίας  εναντίον του λαού μας και  διαπράττοντας σφαγές, εθνοκάθαρση και γενοκτονία . Αυτό είναι το δυτικό μοντέλο δημοκρατίας.

 

Η οδύνη της κατοχής αδιάκοπα συνεχίστηκε  μέχρι  που σαν αυτές  τις μέρες, τις πρώτες του Ιούνη  τότε το 1967 το Ισραήλ  με τον πόλεμο των 6 ημερών  κατέλαβε  την υπόλοιπη Παλαιστίνη  και  τελικά ολόκληρη  η πατρίδα μας και ακόμα περισσότερα αραβικά εδάφη τέθηκαν υπό ισραηλινή κατοχή.

Από την εποχή που η Παλαιστίνη ήταν υπό Βρετανική Εντολή αγωνιζόμαστε  έως σήμερα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας  και για να κερδίσουμε  την ελευθερία και την αξιοπρέπεια μας  για το μέλλον των παιδιών μας και των δικών σας. Είναι  χρέος και δική μας ευθύνη αλλά και δική σας γιατί  δεν μπορείτε να είστε ελεύθεροι εάν εμείς οι Παλαιστίνιοι έχουμε χάσει την ελευθερία μας.

Σύντροφοι μας

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους σας. Για όσο καιρό με κρατούσαν σε ισραηλινή φυλακή , η δική σας φωνή, ο δικός σας αγώνας μου έδωσαν δύναμη  συνειδητοποιώντας ότι τελικά δεν είμαστε μόνοι.

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη.

 

Σας ευχαριστώ για για όλα όσα έχετε κάνει  για να βοηθήσετε την υπόθεση μας!

Αρνούμαι να προσδιοριστώ από την  ιστορία  που  γράφεται  για το λαό μας  αποδίδοντας του το ρόλο του θύματος.

 

Έχουμε επιλέξει το μονοπάτι του αγώνα για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη   και έχω ΕΠΙΛΕΞΕΙ  να είμαι μαχήτρια της Ελευθερίας

Και αυτή η μάχη  γίνεται για τις επόμενες γενιές  για ένα καλύτερο αύριο δικαιοσύνης ενάντια στην ισραηλινή αποικιοκρατία τον εχθρό της ανθρωπότητας.

 

Παντού υπάρχει αδικία.

 

Πιστεύω, όμως, ότι μια μέρα η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη από το Ποτάμι ως τη Θάλασσα.”

Δείτε ακόμα: Άδωνις Γεωργιάδης: Ευκαιρία για το κράτος η υψηλή τιμή της βενζίνης (video)