Το Ισραήλ βομβαρδίζει σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός του νέου βομβαρδισμού πολιτικής υποδομής του ΟΗΕ με συγκεντρωμένους πρόσφυγες από τον ισραηλινό στρατό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Al Jazeera ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε σχολείο της URNWA στην κεντρική Γάζα, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 32 ατόμων, εκ των οποίων πολλά παιδιά.

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα σχολείο που συνδέεται με τα Ηνωμένα Έθνη στην κεντρική Γάζα (της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή UNRWA), σκοτώνοντας τουλάχιστον 32 εκτοπισμένους Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, σύμφωνα με αξιωματούχους και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Al Jazeera οι νεκροί ανέρχονται στους 32, ενώ το  CNN υπολογίζει στους 45. 

Η επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat έρχεται εν μέσω μιας «παράλογης κλιμάκωσης της βίας» που έχει κατακλύσει τα νοσοκομεία στη Γάζα, λέει η οργάνωση αρωγής.

Η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, καταδίκασε την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ως «φρικτή σφαγή» και δήλωσε ότι πολλές γυναίκες και παιδιά ήταν μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι βρίσκονταν στο σχολείο al-Sardi του καταυλισμού Nuseirat, το οποίο συνδέεται με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), όταν δέχθηκε επίθεση.

Ο Ismail al-Thawabta, εκπρόσωπος του Κυβερνητικού Γραφείου Τύπου της Γάζας, δήλωσε ότι «τεράστιος αριθμός νεκρών και τραυματιών» έφθανε στο νοσοκομείο Al-Aqsa στο κέντρο της Γάζας.

«Αυτή η φρικτή σφαγή που διαπράχθηκε από την ισραηλινή κατοχή είναι σαφής απόδειξη γενοκτονίας, εθνοκάθαρσης κατά των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών και των εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Οι νεκροί και οι τραυματίες κατακλύζουν το νοσοκομείο, «το οποίο είναι γεμάτο με τραυματίες τρεις φορές πάνω από την κλινική του ικανότητα», πρόσθεσε. «Αυτό προμηνύει μια πραγματική καταστροφή που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των μαρτύρων».