Το είδαμε κι αυτό: Τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρες τους στο λιμάνι της Ραφήνας (pic+vid)

Παραλίγο σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες,η οποία αποφεύχθηκε χάρη στους χειρισμούς των κυβερνητών των πλοίων (φωτογραφίες και βίντεο από το www.rpn.gr)

Παραλίγο να σημειωθεί ναυτικό ατύχημα στο λιμάνι της Ραφήνας όταν τρία πλοία πήγαν να συγκρουστούν καθώς έμπλεξαν οι άγκυρές τους. 

Σύμφωνα με το τοπικό rpn.gr το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο σημείο λίγο μετά τις 7.30 το πρωί τρία πλοία παραλίγο να συγκρουστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η σύγκρουση καθώς έμπλεξαν οι άγκυρες, λίγο μετά την αναχώρησή τους.

Με τους κατάλληλους ελιγμούς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Τα πλοία ήταν γεμάτα κόσμο και οχήματα. Λίγο αργότερα πάντως αναφέρθηκε πως ενδεχομένως να χρειαστεί να επέμβουν και δύτες. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ καθυστέρηση σημειώθηκε στον απόπλου των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων fast ferries Andros και Αικατερίνη Π. από το λιμάνι της Ραφήνας λόγω εμπλοκής των αγκυρών κατά τη διαδικασία απόπλου του πρώτου πλοίου. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το fast ferries ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:30 το πρωί για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο ενώ το Αικατερίνη Π στις 8.05 για Τήνο, Μύκονο, Νάξο. Τα δύο πλοία βρίσκονται στο αγκυροβόλιο του λιμένα της Ραφήνας όπου γίνονται προσπάθειες απεμπλοκής στις άγκυρες.

Για λόγους ασφαλείας καθυστερεί και ο απόπλους του super ferry για Άνδρο,Τήνο Μύκονο που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:50.

Πηγή: www.rpn.gr