Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί – Συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων στο Σύνταγμα

Σε συγκέντρωση με το σύνθημα “Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί” καλούν αριστερές οργανώσεις σήμερα στο Σύνταγμα στις 6.00′ μ.μ., ώρα που θα συζητείται στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για το έγκλημα στα Τέμπη.

Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση – πρόσκληση είναι η παρακάτω:

Έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να προκαλεί αποτροπιασμό με την προκλητική της στάση στη διαχείριση του θέματος.

Οι προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών της συνεχίζονται, με την εμφάνιση παραποιημένων συνομιλιών του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα, σύμφωνα με δημοσιογραφικά δημοσιεύματα. Την ίδια στιγμή, είναι φανερή η αμηχανία του κυβερνητικού επιτελείου να δώσει πειστικές εξηγήσεις, αναμασώντας το αφήγημα περί ατομικής ευθύνης και προσωπικού λάθους του σταθμάρχη βγάζοντας τον Υπουργό Μεταφορών Καραμανλή από το κάδρο των ευθυνών.

Για όλους και όλες εμάς, το έγκλημα στα Τέμπη αποτελεί περίτρανη απόδειξη της παντελούς αποτυχίας των μνημονιακών πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπων, στην συντριπτική πλειοψηφία τους νέα παιδιά. Το ποτάμι οργής που ξεχύθηκε στους δρόμους όλης της χώρας πέρυσι, χάραξε τον δρόμο της αντίστασης ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί. Σήμερα, χρειάζεται να εκφραστεί η ίδια οργή απέναντι στην πολιτική που επιχειρεί να συγκαλύψει ένα τέτοιο έγκλημα. Οι εξεταστικές επιτροπές δεν αρκούν, η πραγματική απονομή Δικαιοσύνης χρειάζεται την πίεση του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Θα είμαστε στους δρόμους δείχνοντας ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, καμιά συγκάλυψη πολιτικών και ποινικών ευθυνών των υπευθύνων.

Να τιμωρηθούν όλοι υπεύθυνοι

Άρση ασυλίας Καραμανλή και όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων

Επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων χωρίς αποζημίωση και με κοινωνικό δημοκρατικό έλεγχο

Αγώνας για την ήττα της κυβέρνησης και των πολιτικών της

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση φορέων και συλλόγων την Πέμπτη 28/3 στις 19:00 στο Σύνταγμα

Αναμέτρηση

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση

ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά)

Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά

ΜέΡΑ25

Ξεκίνημα

Πρωτοβουλία για μια μεταβατική κομμουνιστική οργάνωση (ΑΡΑΝ, Κ-ΣΧΕΔΙΟ,ανένταχτοι/ες)