Το δικαστικό θρίλερ “TERROR” στο θέατρο Μανωλάκου – Μαριάννα Τόλη

Το δικαστικό θρίλερ “TERROR” του Ferdinand von Schirach έρχεται στο θέατρο Μανωλάκου – Μαριάννα Τόλη. Η πρεμιέρα της πρωτότυπης παράστασης, κατά την οποία το κοινό αναλαμβάνει να παίξει το ρόλο των ενόρκων, είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 στις 9.00′ μ.μ., ενώ οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ίδια ώρα.

TERROR. Το συγκλονιστικό έργο του Γερμανού συγγραφέα Φέρντιναντ φον Σίραχ. έχοντας γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε εβδομήντα και πλέον σκηνές στην Ευρώπη και την Αμερική, παρουσιάζεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, μετάφραση Ευαγγελίας A. Νάνου και διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου, με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών: Νίκος Ορφανός, Γιάννης Στεφόπουλος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Φιόνα Γεωργιάδη, Γιώργος Σπάνιας, Αντώνης Αντωνάκος.

Στις 26 Μαΐου και λίγο μετά τις οχτώ το απόγευμα, ένα αεροπλάνο της Lufthansa ταξιδεύει από το Βερολίνο προς στο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας. Η διαταγή του τρομοκράτη προς τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας – Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν 70.000 φίλαθλοι. Η Γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και δύο μαχητικά αεροσκάφη απογειώνονται . Παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση αναπνοής περιμένοντας οδηγίες. Ο νόμος απαγορεύει ρητά στους πιλότους των μαχητικών να καταρρίψουν το πολίτικό αεροσκάφος. Δεν σκοτώνεις αθώους για να προστατέψεις άλλους αθώους. Παραβαίνοντας τις διαταγές όμως ο σμηναγός Λαρς Κοχ το καταρρίπτει για να προστατέψει τους φιλάθλους του γηπέδου . Επικαλείται την αριθμητική διαφορά.

Το έργο Terror είναι ένα δικαστικό δράμα όπου οι θεατές ως ένορκοι καλούνται να κρίνουν, να αθωώσουν ή να καταδικάσουν τον Λαρς Κοχ γι. Αυτή του την πράξη που είχε ως αποτέλεσμα τον βίαιο θάνατο 160 ανθρώπων.

«TERROR» τουFerdinand von Schirach

.

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ_ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΛΗ

ΔΙΑΝΟΜΗ

Πρόεδρος: Νίκος Ορφανός

Εισαγγελέας: Μαριάννα Πολυχρονίδη

Κατηγορούμενος: Γιώργος Σπάνιας

Συνήγορος: Γιάννης Στεφόπουλος

Μάρτυρας κατηγορίας: Φιόνα Γεωργιάδη

Μάρτυρας υπεράσπισης: Αντώνης Αντωνάκος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Ευαγγελία A.Νάνου

Διασκευή: Μιρέλλα Παπαοικονόμου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου

Σκηνικά: Χριστίνα Ντεκούλη

Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης

Sound desing : Γιώργος Οικονόμου-Βασίλης Κορρές

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνάκος

Φωτογραφίες: ΝεκτάριοςΚουρής

Visual identity: Saint of Athens

Παραγωγή:ARTANDETHER ΜΙΚΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πρεμιέρα: Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00