Την κυκλοφοριακή μελέτη Λυκόβρυσης και το θέμα της Λ.Κύμης θέτει προ ημερησίας η ΛΑ.ΣΥ Λυκόβρυσης – Πεύκης

|||

|||

        Από τη Δημοτική Ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Λυκόβρυσης – Πεύκης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης παίρνει την πρωτοβουλία να θέσει δύο θέματα για προ ημερησίας συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 30/11/2022.

 
       Οι δύο εισηγήσεις αφορούν το πολύ σημαντικό θέμα που έχει προκύψει για τη διάνοιξη της Λ. Κύμης και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στο δήμο μας αλλά και την πρόταση να γίνει κυκλοφοριακή μελέτη στην περιοχή της Λυκόβρυσης με επίκεντρο του δρόμους που έχουν επιβαρυνθεί από τη δραστηριότητα μεγάλης επιχείρησης για την αποσυμφόρηση του τοπικού οδικού δικτύου από “βαριές” χρήσεις.

 
 
Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης
 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
 
Κυριακίδης Άρης Λάζαρος
Ασβεστάς Παναγιώτης
Πατουλιάς Δημήτρης
 
 
        Παρακάτω παραθέτονται οι δυο εισηγήσεις που κατάθεσε η ΛΑ.ΣΥ. στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:
 
 

Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου: κ. Ποριώτου Γεωργία

Προς Δήμαρχο: κ. Μαυρίδη Αναστάσιο

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους

 

       Θέμα: Προ ημερισίας συζήτηση και λήψη απόφασης για την διενέργεια κυκλοφοριακής μελέτης στη Λυκόβρυσης

 

       Με βάση τα παρακάτω:

 

 • Το εργοστάσιο της «ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕΤ», είναι μία δραστηριότητα που με βάση το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την Λυκόβρυση, μετά την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (21/06/2022) έχει χαρακτηριστεί ως οχλούσα δραστηριότητα.
 • Το εργοστάσιο της «ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕΤ», με βάση την απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της περιφέρειας, στις 16/11/2022, προχωρά σε επέκταση δραστηριοτήτων (το έγγραφο επισυνάπτεται), το οποίο θα έχει επιπτώσεις στην όχληση, μέσα στον οικιστικό ιστό που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις τις επιχείρησης
 • Η αυξημένη κυκλοφοριακή διέλευση βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) γίνεται από ακατάλληλο για αυτή τη χρήση οδικό δίκτυο λόγω, της μη ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων και των αδιάνοικτων δρόμων στην περιοχή.
 • Μετά την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, στις 15/11/2022, για απότμηση του πεζοδρομίου στην Οδό Αγίας Παρασκευής 9 στην Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης για τις ανάγκες τις επιχείρησης «ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕΤ» (το έγγραφο επισυνάπτεται).

 

        Εισηγούμαστε και αποφασίζουμε:

 

 • Τη διενέργεια κυκλοφοριακής μελέτης στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕΤ», για την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων των κατοίκων αλλά και της επιχείρησης, έτσι ώστε να αποσυμφωρηθεί ο οικιστικός ιστός και το τοπικό οδικό δίκτυο.
 • Την εξέταση και την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου αλλά και όσων βαρύνονται από τις απαλλοτριώσεις που οφείλουν να γίνουν για να ολοκληρωθούν οι αδιάνοικτοι οδοί στη γύρω περιοχή, στα πλαίσια της παραπάνω μελέτης.

 

      

Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου: κ. Ποριώτου Γεωργία

Προς Δήμαρχο: κ. Μαυρίδη Αναστάσιο

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους

 

Θέμα: Προημερισίας συζήτηση και λήψη απόφασης για την παρακολούθηση του έργου της Λ. Κύμης, και τις ενέργειες του Δήμου.

 

       Με βάση τα παρακάτω:

 

 • Το έργο για την επέκταση της Λ. Κύμης έχει ήδη δημοπρατηθεί στους αναδόχους και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.
 • Το έργο θα επηρεάσει συνολικά όλο το δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης αλλά και τους όμορους δήμους Ηρακλείου και Κηφισιάς, και κατά τη διάρκεια των έργων αλλά και μετά που θα δοθεί στην κυκλοφορία, με αύξηση των ρύπων στην περιοχή, αύξηση του κυκλοφορικού φόρτου σε τοπικές οδούς που εξυπηρετούν ή θα εξυπηρετήσουν υπερτοπικές ανάγκες μετακίνησης, όπως η οδός Βύρωνος και η οδός Δροσίνη.
 • Το έργο θα έχει επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, όπως επίσης θα έχει επίδραση και στο ρέμα της Πύρνας που είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της Λυκόβρυσης αλλά και φορέων της περιοχής, για την προστασία του και την ανάδειξή του ως χώρος αναψυχής.
 • Υπάρχει πλήθος αιτημάτων και προτάσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής για αντισταθμιστικά οφέλη που μπορεί να προκύψουν από την δημιουργία της σήραγγας και του κλειστού τύπου δρόμο, με παρεμβάσεις και στα δάση της περιοχής.

 

       Εισηγούμαστε και αποφασίζουμε:

 

 • Οργάνωση σύσκεψης-ημερίδας με καλεσμένους εκπροσώπους του Δήμου, του Υπουργείου Υποδομών και των φορέων της περιοχής αλλά και κατοίκων.
 • Τακτική συνεδρίαση σε μηνιαία βάση της επιτροπής που έχει συσταθεί για τη Λ. Κύμης, με καλεσμένους και εκπροσώπους των όμορων δήμων Κηφισιάς και Ηρακλείου.